jak je to s volanim policajtu na misto nehody ?

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
teepee

jak je to s volanim policajtu na misto nehody ?

Příspěvek od teepee » 21. 04. 2009 21:49

cau, snad to tu nikde neni ja to aspon nevidel, jak je to kdyz je naka bouracka, a zavola nekdo benga kdyz je skoda pod 100.000kc ? ,diky za upresneni. ptam se jen orientacne. a taky nevim na co je povinnost vozit ten papir na bouracku, protoze pred rokem sem s kamosem boural,jel sem asi 30km\h takze se nic nestalo ani autu, protoze nam tam vjela zenska z vedlejsi ,von to zahamt a ja uz nestih. .. no kazdopadne sme byly u ni doma (btw mela 2 maly deti v aute,felicie, a proti jeli auta,tak sem to raci svih do kamose, no nicmene se s ni sepsali ten veledulezitej papir... u ni doma jeste, vsechno v klidu podepsala a tak...tak sme rikali ok, oba na tom udelame neco na pivo,... takze s podepsanym papirem s jejima inicialama sme sli do svy pojistovny,tak rekli pockejte az to ona nahlasi ve svy.... jenze do 2. dne se do toho vlozil jeji manzel s tim ze sme na ni vyvyjeli natlak psych. , pritom u toho vubec nebyl.. a kecy kecy kecy.. ,v pojistovne mi pak rekli. no to ze mate podepsanej papir o vinne je hezky,ale pokad to ona nenahlasi sama,tak mate smulu a vymahat skodu jedine soudne,tak sem s kamosem dohod ze to vemu na sebe... ,stim za je si necham asi 3 tis. a von 15, protoze bmw e30 318 nebylo nic a von na opel vectra A,promackly zadny vrata uplne..... tak co vy nato ?

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 22. 04. 2009 07:28

Místo k ní domů je nejlepší s ní jít do její pojišťovny, tam to sepsat a hned vodevzdat. Do svý pojištovny je s tim zbytečné chodit :wink: .

Policie lze volat i v dalších případech (kdy škoda není nad 100 k) a to: poškození majetku 3. osoby (havárie neúčastněné), když je zranění, když si nejste jisti výší škody, nebo když jsou tam nějaké problémy jiné, co by stály za řeč :shock: .
325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella

WilD

Příspěvek od WilD » 23. 04. 2009 10:20

Kdyz se neda domluvit, tak volat...i kdyz mrzutej policajt te zjebe, jaktoze ho otravujes, ale v zakone je povinnost volat nad 100tis. a ne zakaz volat pod 100, jak si to nekteri, co pomahaji a chrani, vysvetluji... :roll:

E31 850i '92 & E38 740i '01 & trocha vysněné rejže k tomu...
=> WildWerke

Kroci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroci » 23. 04. 2009 11:02

prinutit je aby prijeli muzes dvema zpusobama, reknes napr. ze te boli krk a oni musi prijet se sanitkou ... nebo ze nemuzes zajistit plynulost provozu ...
E30 316i M40 Obrázek

Obrázek

Mikka.M5

Příspěvek od Mikka.M5 » 23. 04. 2009 11:37

Měla ženská nějakej šrám na autě? Pokud jo nejlepší bylo to vyfotit, abys měl nějaký dukazy pokud neměla, máš velký štěstí, že přiznala svojí chybu, ale ten papir je celkem k hov*u
e30 325i M-technik I -> e36 320i -> e30 323i M-technik I - > E36 323i M-technik = ekologické vozy

Fx

Příspěvek od Fx » 23. 04. 2009 16:20

Kroci píše:prinutit je aby prijeli muzes dvema zpusobama, reknes napr. ze te boli krk a oni musi prijet se sanitkou ... nebo ze nemuzes zajistit plynulost provozu ...
Jasně, ale potom je z toho nehoda se zraněním, kterou nelze uzavřít na místě, pokud vím - a jde to rovnou do správního a trestního řízení...
E39 535i sedan

Mikka.M5

Příspěvek od Mikka.M5 » 23. 04. 2009 17:41

Určitě se volá sanitka i ke drobnostem jako třeba naražený koleno nebo odřenina?
e30 325i M-technik I -> e36 320i -> e30 323i M-technik I - > E36 323i M-technik = ekologické vozy

andilek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andilek » 23. 04. 2009 18:44

Mikka.M5 píše:Určitě se volá sanitka i ke drobnostem jako třeba naražený koleno nebo odřenina?
kazdopadne :-)
MAZDA - RX-7 FC- V8
MAZDA 323GTX AWD
TEL:603 966 950
ObrázekObrázek

Kroci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroci » 23. 04. 2009 18:45

Fx píše:
Kroci píše:prinutit je aby prijeli muzes dvema zpusobama, reknes napr. ze te boli krk a oni musi prijet se sanitkou ... nebo ze nemuzes zajistit plynulost provozu ...
Jasně, ale potom je z toho nehoda se zraněním, kterou nelze uzavřít na místě, pokud vím - a jde to rovnou do správního a trestního řízení...
no nicmene kdyz se stim druhym, vtomhle pripade co se bavime vinik, neprizna , respektive stim nesouhlasi tak ti podle me nic jineho nezbyva, ale nejsem vtomhle zbehlej, takze kdyztak me opravit :wink:
E30 316i M40 Obrázek

Obrázek

teepee

Příspěvek od teepee » 23. 04. 2009 19:15

j takze jak sem si myslel,papir je dobrej jenom kdyz se prizna,podepise a je ochotna i druhej den to priznat...praveze treba 1800 ta pojistovna uz ma zavreno,takze leda krz tel. a ten taky dycky nevim na cizi pojistovnu... jinak je ten papir k nicemu..a ty benga,taky sem prave v zakone videl tu 3.osobu ,sanitku raci nevolat... to je pruser dycky, spis to s tim ze nemuzu zajistit plynulost provozu,sice mi zase muze zjebat za to ze mam telefon s fotkem,tak vyfotit a odtahnout ke strane ( nepocitam ze me nekdo trefi ve 100km\h) ale tak jako tak, si necham klidne vynadat hlavne kdyz prijdou,to se z toho pak druha strana nevykrouti.... kdyby byly normalni..slo by jinak,ale bohuzel no ,jinak dik za prispevky

Miky

Příspěvek od Miky » 24. 04. 2009 19:29

PČR musí přijet vždy, když si to jeden z účastníku přeje. Nemyslím případy, když je tam zranění a pod...
Jinak když nebudeš volat PČR, tak nejlepší způsob jak to na místě vyřešit, je zavolat do pojišťovny, kde se ti viník přizná to telefonu z operátorem. Důvěřovat jenom tomu, že si vypíšeš s viníkem A4 list o záznamu DN a on "někdy" zajde na pojišťovnu . . . Když nezajde tak si nejspíš v pr... Musíš vědět s kym jednáš a komu můžeš v týhle době věřit.

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 26. 04. 2009 09:12

Já jen stručně shrnu :

Policii můžeš volat kdykoliv. Na rovinu, ze začátku roku jsem na lidi řval taky, když mě zavolali na nehodu, kde na jednom autě nebylo zhola nic a na druhém otěr nečistot zadního nárazníku. Nicméně dnes máme nehod o dost méně (malých nehod) a tak nám hrozí tim, že budeme šlapat někde venku :) Takže klidně volejte :twisted:

Nehoda se zraněním se opravdu nedá řešit na místě.

2andilek : Kretény, kteří uplatňují zranění jako odřený koleno bych vodil za auto a střílel.

2Aula : Chyba. Třetí osoba už ze zákona vypadla. I když tam figuruje, lze řešit dopravní nehodu bez policie.

Záznam o DN má povinnost každý řidič mít u sebe. Náš program už to píše i v zák. č. 361/2000Sb. pod § 6 odst. 8 mezi předepsanými doklady pro provoz a řízení vozidla, nicméně na netu jsem to nenašel :?:

Nahlásit věc pojišťovně, má učastník povinnost do 15 dnů. Z mé zkušenosti stačí podpis na záznamu o dopravní nehodě. Nicméně se mnohdy stalo, že se jim nelíbilo, že viník byl na "záznamu" jako účastník B. Pro ně je téměř vždy viník účastník A. na tomto záznamu.

Uvědomte si, že pokud řeknete, že máte to odřený koleno z nehody a uplatňujete to jako zranění (či že kvůli naraženýmu lokýtku si necháte přivolat RZS), tak jste druhému účastníku nechali hned z fleku sebrat papíry a základ 25tis. pokuta :roll: V mnoha případech zbytečný akt debility.

Jak napsal Miki, nejlepší řešení je zavolat na pojišťovnu hned z místa DN a nahlásit to v době, kdy je viník na měkko a přiznává svou chybu. Většina pojišťoven má tyto linkdy zdarma, tudíž je možno se dovolat i bez kreditu. My ty čísla pojišťoven vozíme v autě. Těžko už to pak zpětně řešit (i tací trotlové se mnohdy najdou)

teepee

Příspěvek od teepee » 26. 04. 2009 09:43

jo,takze uz vim,dekuji tweetymu za shrnuti .

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 26. 04. 2009 11:07

Tweety píše:2Aula : Chyba. Třetí osoba už ze zákona vypadla. I když tam figuruje, lze řešit dopravní nehodu bez policie.
Fakt a od kdy? Respektivě jaká novela to zrušila? Ted koukám do 274/2008 Sb. kde to samozřejmě je, pak ještě poslední novelu 480/2008 Sb a tam nevidim nic o rušení.

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 27. 04. 2009 15:05

aula píše:
Tweety píše:2Aula : Chyba. Třetí osoba už ze zákona vypadla. I když tam figuruje, lze řešit dopravní nehodu bez policie.
Fakt a od kdy? Respektivě jaká novela to zrušila? Ted koukám do 274/2008 Sb. kde to samozřejmě je, pak ještě poslední novelu 480/2008 Sb a tam nevidim nic o rušení.
Samozřejmě jsem myslel, když pojedeš manželky autem, autem leasingovky, firemním autem a pod. Nebavím se o poškození svodidel, lampy či jiný věci :idea:

http://www.iptrust.cz/aktualne-2-zmena- ... acich.html

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 27. 04. 2009 15:08

Jo tak, tohle já samo nebral jako majetek 3. osoby. 8)

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 28. 04. 2009 09:30

já jenom docituju přesné znění zákona, které by v tomhle případě mohlo být utvrzující:

(5) Povinnost podle odstavce 4 (povinnost volat policajty) platí i v případě, kdy při dopravní nehodě:
a) dojde ke hmotné škodě na majetku třetí osoby, s výjimkou škody na vozidle, jehož řidič má účast na dopravní nehodě nebo škody na věci přepravované v tomto vozidle,
b) dojde k poškození nebo zničení součásti nebo příslušenství pozemní komunikace podle zákona o pozemních komunikacích 20a), nebo
c) účastníci dopravní nehody nemohou sami bez vynaložení nepřiměřeného úsilí zabezpečit obnovení plynulosti provozu na pozemních komunikacích.

Jinak ten formulář mám v autě - přinesla mi ho máma a zjistím kdyžtak kde :-)

Tweety prosím tě, já bych se jen chtěl zeptat - řeším to teď i v práci - jde nám o auta z leasingu, ale to je jedno.
Když teda zavolám policajty a už podle popisu je jasný, že škoda bude nižší - můžete mě poslat rovnou po telefonu do háje?
Když přijedete a zjistíš, že je škoda nižší a začnete se balit - já tě požádám o sepsání potvrzení, že škoda nepřesahuje 100.000,- - podepíšeš mi takový dokument nebo je to nějakým způsobem upravený - v podstatě něco jako odmítnutí zahájení správního řízení nebo něco takovýho?
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 28. 04. 2009 09:48

Ad1. Samozřejmě odmítnout oznámení se nesmí. Nyní se k nám doneslo, že to v nějakym kraji rozmlouval operační důstojník na 158ce a nyní nejspíš příjde o práci. Já když byl ještě na dohledu, tak jsem přijel, pouze poučil a nechal samozřejmě rozhodnutí na účastnících. Mnohdy bylo pro oba opravdu lepší, když si navzájem vyměnili údaje a jeli rovnou na pojišťovnu.

Ad2. I když je na místě škoda menší jak 100tis., tak to neznamená, že to nemáme řešit, či že to řešit odmítnem, to je hloupost. Když už přijedem na místo a vy se rozhodnete že to jako účastníci nechcete řešit, tak já dle zákona musím vyřešit přestupek, kterého se viník dopustil. Tudíž pro účastníky je potom jedinej rozdíl ten, že to vyřešení DN bude časově delší. Flastr viník musí dostat tak jako tak. Avšak mi řešíme přestupky často domluvou (samozřejmě když to není přestupek dle § s taxativně danou částkou). Bereme ohled na to, že jsou lidi rozumný a chtějí se domluvit. A když za přestupek dle § 22/1 l) je možná sankce "domluva", proč lidem kazit už tak zkaženej den.

Ad3. Lidé si mnohdy myslí, že dostanou nějakej protokol. To je omyl. Jediné co lze vystavit, je "potrvrzení o účasti na DN" pro pojišťovnu. Avšak toto potvrzení lze vystavit až po zadání nehody do programu. Tudíž zase až po vyřešení (během řešení) DN.

Každopádně jestli jsem tě dobře pochopil, jde ti o to, jestli když bude nehoda pod kilo, tak jestli tě policajt může poslat do háje. Tak odpověď zní že nesmí. Problém v celé té novele co se týká dopravních nehod je, že pojišťovny či leasingovky mají stejně ve smluvních podmínkách, že v případě nehody chtějí účast policie. Tudíž účastníkům nezbývá nic jiného než tu P ČR zavolat. Jednou se mi stalo, že to měl pán ve smluvních podmínkách pojišťovny, hned vedle euroformuláře. Potom mi to trochu hlava nebere.

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 28. 04. 2009 10:09

Tweety píše:Problém v celé té novele co se týká dopravních nehod je, že pojišťovny či leasingovky mají stejně ve smluvních podmínkách, že v případě nehody chtějí účast policie. Tudíž účastníkům nezbývá nic jiného než tu P ČR zavolat.
tohle je přesně ono :-)
jde o to, že teoreticky tady začínám tvořit takovou konstrukci, že se nejedná o porušení povinnosti plynoucí z leas. smlouvy, když nezavolám při nehodě pod 100.000,- , protože je to v zákoně uppravený takhle.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 28. 04. 2009 10:12

KuaJa píše:
Tweety píše:Problém v celé té novele co se týká dopravních nehod je, že pojišťovny či leasingovky mají stejně ve smluvních podmínkách, že v případě nehody chtějí účast policie. Tudíž účastníkům nezbývá nic jiného než tu P ČR zavolat.
tohle je přesně ono :-)
jde o to, že teoreticky tady začínám tvořit takovou konstrukci, že se nejedná o porušení povinnosti plynoucí z leas. smlouvy, když nezavolám při nehodě pod 100.000,- , protože je to v zákoně uppravený takhle.
No, myslím že tohle asi budeš lépe vědět ty, než já. Ale tento svůj názor říkám i lidem....upozorňuji je však, že se opravdu jedná pouze o můj osobní názor na věc :)

Odpovědět