fifik píše:Zdravím, potřeboval bych odbornou pomoc....včera sem se dal čistit podběhy...začal sem u zadního pravého (u víčka nádrže) ...na první pohled bylo vše Ok ale horší to bylo jak sem začal oddělávat kryt co kryje hrdlo od nádrže....nejmíň tuna bordelu a taková bílá nádržka, všechno sem očesal a vytahal a....a zjistil sem, že nad tou nádržkou je to total durch prohnilé.....tak co stím, jak to vyvařit abych neposral lak z venku?...pleas help my![]()
![]()
....jo a na co je tam ta býlá nádržka, to je přepad od nádrže???? ....předem fenkjů very much
![]()
taky možnost, ale přijdemi lepší to zavařit, když to máš už demontovaný ...fifik píše:No já to mám už stejně všechno demontované (hrdlo nádrže, hadičky atd.) takže to není problém. Ještě mě napadla jedna finta, dělal sem to kdysi kámošovi na škoďuli....tehdy sme vzali IPU nahřáli ji propan-butanem a nalepili z každé strany....výsledek byl opravdu vynikající. Já vím Bawo neni škocna, ale aspoň tam nebude ta díra!
Ty, ale nechceš poškodit lak co? no určitě Ti tam něco zbylo ne?!! tak to přiboduj k tomu ten plech je tam dvojitý, nemusíš to vařit k blatníku a navíc je to preciznější než tam něco lepit i když taky dobře, časem by Ti to mohlo vadit a zase bys to předělával,.... mluvím z vlastní zkušenosti, myslím, že když má někdo auto našeho typu, tak nedělá něco jen tak, ale pořádně, i když je trochu prakticky zbytečný v některých případech ......no záleží na toběfifik píše:No já to mám už stejně všechno demontované (hrdlo nádrže, hadičky atd.) takže to není problém. Ještě mě napadla jedna finta, dělal sem to kdysi kámošovi na škoďuli....tehdy sme vzali IPU nahřáli ji propan-butanem a nalepili z každé strany....výsledek byl opravdu vynikající. Já vím Bawo neni škocna, ale aspoň tam nebude ta díra!
fifik píše:...no právě nechci poškodit lak....a kdybych to vařil klasicky autogenem tak by byl lak jasný!!! Ještě mě napadlo vytvarovat kus plechu přesně podle té díry a nýtama to přidělat. Z vrchu bych to máznul silikonem aby tam natekla případná voda. Chápejte nejde mi o estetičnost páč tam to nikdo neuvidí, ale o praktičnost! Jo a ta nádržka je teda přepad jo?.....odkud vedou ty hadičky do ní (vedou do trubky v rámu někam do předu, by mě ale zajímalo kam přesně![]()
) A ješte malinký dotaz...jak se menuje ta hmota, kterou je nastříkán celý spodek auta (takové to vroubkované)...dá se to někde sehnat a zakolik. Jeden maník v barvy-laky mi prodal jakože tohle, prý nějaký Kaučuk, ale tohle to rozhodně nebylo!
a ta ochrana podvozku ...gumoasfalt... nevím jak se to přesně nazývá, mám ho na chalupě a úplně mi vypadlo co je tam přesně napsáno, stojí okolo 120,- korun českých, ten černý, hnědý je dražší kvůly pigmentu a velikost je u obou asi 5 litrů, je to ředitelný vodou a první vrstva moc nekreje i když to pořádně promícháš, natírá se to samozdřejmě na základovku a je dobře vidět po uschnutí jak je to natřený, je důležitý nátěř opakovat, výslednej efekt je pak opravdu dobrej, je to pevný, pružný až mazlavý, poslední vrstvu budeš štětcem nanášet kolmím přikládáním, .....nevím jak jinak ten pohyb popsat.... takže se Ti tam vytvoří takové vroupkování, dá se to i aplikovat nástřikem, což je první možnost, ta druhá je právě štětec ....fifik píše:...no právě nechci poškodit lak....a kdybych to vařil klasicky autogenem tak by byl lak jasný!!! Ještě mě napadlo vytvarovat kus plechu přesně podle té díry a nýtama to přidělat. Z vrchu bych to máznul silikonem aby tam natekla případná voda. Chápejte nejde mi o estetičnost páč tam to nikdo neuvidí, ale o praktičnost! Jo a ta nádržka je teda přepad jo?.....odkud vedou ty hadičky do ní (vedou do trubky v rámu někam do předu, by mě ale zajímalo kam přesně![]()
) A ješte malinký dotaz...jak se menuje ta hmota, kterou je nastříkán celý spodek auta (takové to vroubkované)...dá se to někde sehnat a zakolik. Jeden maník v barvy-laky mi prodal jakože tohle, prý nějaký Kaučuk, ale tohle to rozhodně nebylo!
Celkem souhlas.Stepan píše:Takže vážení přátelé, koupit auto, ketrý vypadá z venku OK a pod lakem jsou nanejtovaný plechy dopasovaný silikonem, v prahách montážní pěna a laminát je opravdu radost, to vám povim.
Máte tu plný huby mazlů a leštěnek a uvažujete nad timhle???![]()
![]()
To snad nemyslíte vážně. Tak se na to vykašlete úplně, protože jediná horší věc než rezavá a nevyvařená kastle je blbě vyvařená a sprasená kastle.
A vím o čem mluvím. (GO e21).