Budúcnost motorizmu.
Budúcnost motorizmu.
Všade možne sa rieši ropná kríza, prechod na biologické palivá a čo ja viem čo ešte.
Mne to ale spôsobuje pomaly žaludočné vredy. Ved ked si predstavím, že za také tri roky by som sa musel vzdať vačšiny mojich radostí pretože by nebolo do nich čo natankovať je mi zle.
Chcem sa týmto spýtať na váš názor ako vidíte budúcnosť motorizmu ako takého.
Z medií mi prídu nazory vždy zaujaté, preto chcem počuť aj hlas ľudu.
Za odpovede ďakujem.
Mne to ale spôsobuje pomaly žaludočné vredy. Ved ked si predstavím, že za také tri roky by som sa musel vzdať vačšiny mojich radostí pretože by nebolo do nich čo natankovať je mi zle.
Za odpovede ďakujem.
Re: Budúcnost motorizmu.
A co na to říci?stanco1 píše:Všade možne sa rieši ropná kríza, prechod na biologické palivá a čo ja viem čo ešte.
Za odpovede ďakujem.
Co to je ten "motorismus"?
--
Kdysi jsem si vzal vozidlo a jel se třeba někam podívat, pak jsem se v něm zase povrtal, udělal na tom něco údržby a oprav.
Do práce jsem s ním jezdit nemusel, takže to pro mně byla spíš radost.
I ten provoz na silnicích vypadal nesrovnatelně lépe.
Co z toho je nyní?
Každý den startovat studený motor, abych poskočil o deset či dvacet kilometrů protože jiný způsob dopravy neexistuje.
Proplétat se mezi stovkami dalších podobných, prodírat se mezi stovkami kamionů.
Proč musí kdejaký pitomec mít jako náplň své práce drndat zbytečně porád dokola, pálit PHM, jen aby poskytl nějakou pseudoslužbu?
K čemu tu musí jet nepřetržitý pás těch hloupých škatulí s mnohasetkoňskými motory, vezoucí haldu spotřebních sraček odkudsi kamsi a proti nim zase totéž v opačném směru, jen pod štítkem jiných firem?
Proč se ty drahé PHM musí soustavně pálit a pálit, jen aby nějaký xindl, dřepící v klimatizované místnosti mohl mít svůj debilní rypák otočený do monitoru a sledovat, jak mu narůstá konto, či se mohl rozvalovat někde na ostrovech?
-
Jasně, nelze s tím nic dělat, všichni chceme přece ...blábláblá pohodlí a luxus, honit si pochybnou prestiž a ukazovat před sousedy, jací jsme machři, že máme na luxusní dovolenou, přiblblou pojízdnou škatuli, idiotskou plazmovou televizi a kvůli ní v baráku i klimatizaci...
* * *
Ctěls názor, máš spíš rovnou ucelený náhled...

No ja úplne súhlasím s Vencom.Je to tak i keď nie u všetkých.
Narastá počet ľudí,áut a ostatných vecí a stým aj na zemi celkovo nárast spotreby ropy.
Možno mňa osobne nebude nejak trápiť ,že motorizmus ako taký aký ho dnes poznáme nebude existovať i keď to bude veľká škoda ale v tomto smere sa najviac vynalieza a snažia sa to nahradiť,ale ide aj o to čo všetko sa z ropy vyrába a zrazu toho nebude...Všetky polymérové prvky,mazivá,oleje,farbivá no proste veľa vecí sa vyrába z čierneho zlata a náhrady sa asi budú zle hľadať.
Narastá počet ľudí,áut a ostatných vecí a stým aj na zemi celkovo nárast spotreby ropy.
Možno mňa osobne nebude nejak trápiť ,že motorizmus ako taký aký ho dnes poznáme nebude existovať i keď to bude veľká škoda ale v tomto smere sa najviac vynalieza a snažia sa to nahradiť,ale ide aj o to čo všetko sa z ropy vyrába a zrazu toho nebude...Všetky polymérové prvky,mazivá,oleje,farbivá no proste veľa vecí sa vyrába z čierneho zlata a náhrady sa asi budú zle hľadať.
BMW e32 730iA '87
It's my war ship
It's my war ship
Dokud ropa bude (a to bude jeste hodne dlouho) tak vozy se spalovacimi motory budou dal existovat. Ve znameni "zeleneho nesmyslu" se neustale budeme setkavat s oznacenim EURO5 az EURO358 za buzrace s tim spojene.
Jsem presvedcen, ze nahrada ropnych paliv jako takovych uz jiste existuje, ale ropa je byznys a proto se na ni musi jezdit, navic by to asi i ohrozilo stabilitu sveta jako takoveho...
Jsem presvedcen, ze nahrada ropnych paliv jako takovych uz jiste existuje, ale ropa je byznys a proto se na ni musi jezdit, navic by to asi i ohrozilo stabilitu sveta jako takoveho...
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Nepochopils - nemluvím o tom, že ty ztratíš komfort.stanco1 píše: To venca+bumper: nejde mi stratu komfortu ale o stratu hobby (potrebujem sa stale v niecom vrtat) rad sa vozim na motorke, na aute a nemusim si tym nic dokazovat.
.
Najdeš si prostě hobby kdekoli jinde, ať už to tvý vozidlo (teoreticky) bude třeba na cokoliv jinýho jezdit.
---
Já vidím problém hlavně v tom, že se naprosto nesmyslně zvyšuje energetická náročnost všeho kolem nás, hlavně tou nesmyslnou motorizací všeho možnýho.
.
no taky sem slyšel o slušných zásobách ropy, takže spotřebovávat se může vesele dál, k tomu se pomalinku přidávají již fungující technologie na její výrobu. Jsem za to rád, protože až to dojde tak to bude mazec a to tady asi už nebudu. Lidstvo si furt myslí jak všechno přechytračí, ale vývoj v některejch věcech není tak rychlej jako třeba vyvinout novej mobil. Lidi se chovaj v krizi jako zvířata né jako stádo filozofů.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se právě proto spíš toho, že to dojde do té čínské podoby, kdy budu chodit venčit psa s rouškou na huběKony píše:no taky sem slyšel o slušných zásobách ropy, takže spotřebovávat se může vesele dál, k tomu se pomalinku přidávají již fungující technologie na její výrobu. Jsem za to rád, protože až to dojde tak to bude mazec a to tady asi už nebudu. Lidstvo si furt myslí jak všechno přechytračí, ale vývoj v některejch věcech není tak rychlej jako třeba vyvinout novej mobil. Lidi se chovaj v krizi jako zvířata né jako stádo filozofů.

no to sou vsechno reci jak z casaka hippies a greenpeace. nebyt tech vasich nekolikasetkonovych bestii nebo jak to nazval venca, tak se jeste stourame klackem v hovne a rikame tomu papu. v lete by bylo jidla akorat a v zime zadny.
samozrejme sou veci na kterych by se dalo usetrit, ale bez kamionu to proste nejde...
samozrejme sou veci na kterych by se dalo usetrit, ale bez kamionu to proste nejde...
tweety:když nebude kamionů,tak si nedáš ani tvojí oblíbenou vídeňskou kávu v restauraci po obědě
něco to do toho makra musí dovézt,aby si to majitel restaurace přivezl... a ikdyž se to bude všechno vozit třeba vlakem nebo lodí,tak stejně od toho vlaku to něco do obchodu musí přivézt (už vidim jak někdo tahá na zádech od nádraží paletu třeba s vodou 

- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
To se nepřu. Říkám jen, že v mnoha směrech by byl využitelnější jiný typ dopravy, než kamionováBALI píše:tweety:když nebude kamionů,tak si nedáš ani tvojí oblíbenou vídeňskou kávu v restauraci po oběděněco to do toho makra musí dovézt,aby si to majitel restaurace přivezl... a ikdyž se to bude všechno vozit třeba vlakem nebo lodí,tak stejně od toho vlaku to něco do obchodu musí přivézt (už vidim jak někdo tahá na zádech od nádraží paletu třeba s vodou
- slubox
- sponzor E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Budúcnost motorizmu.
Neboj stanco, pokial budes zit tak ropa budestanco1 píše:Všade možne sa rieši ropná kríza, prechod na biologické palivá a čo ja viem čo ešte.
Mne to ale spôsobuje pomaly žaludočné vredy

E39 530dat Individual
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"