Soutěž v driftování - byl by zájem?
Soutěž v driftování - byl by zájem?
Přemýšlím o srazu.
Napadla mne jedna, u nás ještě nezavedená disciplína - drift - aneb jízda dveřmi napřed.
Co vy na to byl by zájem? Jako, ne se koukat, ale jezdit!
Mám dvě varianty,
1)nějaké "Elko" kde by se jezdilo sem a tam a každý by měl třeba 4 pokusy a porota by je bodovala, dle provedení. (Stabilita, přesnost atd.)
2) Kolečko, o nějakém průměru(jak vnitřním tak vnějším) . A účelem by bylo udělat 5 koleček a z toho alespoň 2 driftem. Opět by to hodnotila porota.
Trať by jsme museli asi kropit vodou aby mohli driftovat i slabší objemy.
Má to ovšem i háčky - bezpečnost diváků.
1) buď betonové zábrany - spleteš se zrušíš auto
2) předimenzovaný prostor, zakázané zóny, trať vyznačená kužely. (Nevýhoda je, že diváci toho moc neuvidí protože budou relativně daleko).
V deseti autech je to pohoda, ale na srazu typu luštěnice se na bezpečnost myslet musí...
Tak pište, rozvíjejte myšlenku.
Napadla mne jedna, u nás ještě nezavedená disciplína - drift - aneb jízda dveřmi napřed.
Co vy na to byl by zájem? Jako, ne se koukat, ale jezdit!
Mám dvě varianty,
1)nějaké "Elko" kde by se jezdilo sem a tam a každý by měl třeba 4 pokusy a porota by je bodovala, dle provedení. (Stabilita, přesnost atd.)
2) Kolečko, o nějakém průměru(jak vnitřním tak vnějším) . A účelem by bylo udělat 5 koleček a z toho alespoň 2 driftem. Opět by to hodnotila porota.
Trať by jsme museli asi kropit vodou aby mohli driftovat i slabší objemy.
Má to ovšem i háčky - bezpečnost diváků.
1) buď betonové zábrany - spleteš se zrušíš auto
2) předimenzovaný prostor, zakázané zóny, trať vyznačená kužely. (Nevýhoda je, že diváci toho moc neuvidí protože budou relativně daleko).
V deseti autech je to pohoda, ale na srazu typu luštěnice se na bezpečnost myslet musí...
Tak pište, rozvíjejte myšlenku.
Ondra ex.M-Fahrer
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Jeden vingl neni moc vhodny kvuli vraceni se v protismeru, lepsi by byl oval nebo obdelnik. Samozrejme jsem pro.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Nebo půjčit od nějakýho zemědělce "zalejvač" poleondra_m píše:Jo a kde vzít tolik vody na polejvání?
Ideální by byl kropící vůz, ale ten v některejch lokalitách může vyjít docela draho.
Á nébo koupit hadici udělat dirky a natáhnout po obou stranách dráhy.
V obou případech nutný permanentní zdroj vody a v každým případě, dycinky, hladkej povrch
Pokud se budou vybírat prachy dopředu - na nákup (pronájem) zavlažovací techniky, jsem samozřejmě ochoten se podílet
BMW The Ultimate Driving Machine
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
S bezpecnostni divaku bude vzdy problem kdyz nebudou vyvysene tribuny odkud by bylo videt. Idealni na takovouhle akci je autodrom v Sosnove a siroka zatacka na konci cilove roviny.ondra_m píše:Jenže, budeš-li mít nějaký čtverec tak jak to ohradíš aby to bylo bezpečné i pro diváky?.
323ti stock condition
323ti stock condition
Docela dobrá připomínka.Scimitar píše:Hmmmm no jistě by to mohlo být zajímavé, nicméně otázka zní kdo to umí. Já tedy ne. A to navíc nemám svoje autoJak se dá auto přivést kontrolovaně do driftu? Já si to zkusiíl už nekontrolovaně a BUM !
Možná by jsme to mohli pojmout takže ti co to neumí by se to naučili od těch co to umí.
Ondra ex.M-Fahrer
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Kdo me nauci kruhy kolem kuzelky dverma napred? Na suchu, bez vodyondra_m píše:Možná by jsme to mohli pojmout takže ti co to neumí by se to naučili od těch co to umí.
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Zamlouvam si lekci. Jake je skolne?GeRoX píše:ja...Francis píše:Kdo me nauci kruhy kolem kuzelky dverma napred? Na suchu, bez vodyondra_m píše:Možná by jsme to mohli pojmout takže ti co to neumí by se to naučili od těch co to umí.
323ti stock condition
323ti stock condition
jinak napad velice dobrej...ondro vzal jsi mi myslenku z hlavy...
jinak prave proto jsem posilal francise jeste s nekym na to letiste u horomeric nebo kde pac tam je velice hezkej oblouk...
...co se lidi tyce videl bych to spis na naky special permit press people ktery by to nataceli a zbytek by se holt musel schovat nekam...
...bodovani by se dalo resit pak pres videa...neni to siace az tak zazivny jako v realu ale bezpecnost je zarucena..
...anebo s kazdym si nechat podepsat prohlaseni ze tam leze na vlastni zodpovednost a ze v pripade neuposlechnuti poradatele a eventuelni rany nebude narokovat nic...
...jenze kdo ti to podespise? ..
...s vodou by to bylo asi drazsi jak se to uz tady psalo...a jety olej by se asi nelibil majiteli miste kde by byl rozlitej...
...jinak jsem pro a v pripade ze muzu nejak pomoci tak jsem tady...
jinak prave proto jsem posilal francise jeste s nekym na to letiste u horomeric nebo kde pac tam je velice hezkej oblouk...
...co se lidi tyce videl bych to spis na naky special permit press people ktery by to nataceli a zbytek by se holt musel schovat nekam...
...bodovani by se dalo resit pak pres videa...neni to siace az tak zazivny jako v realu ale bezpecnost je zarucena..
...anebo s kazdym si nechat podepsat prohlaseni ze tam leze na vlastni zodpovednost a ze v pripade neuposlechnuti poradatele a eventuelni rany nebude narokovat nic...
...jenze kdo ti to podespise? ..
...s vodou by to bylo asi drazsi jak se to uz tady psalo...a jety olej by se asi nelibil majiteli miste kde by byl rozlitej...
...jinak jsem pro a v pripade ze muzu nejak pomoci tak jsem tady...

Re: Soutěž v driftování - byl by zájem?
by me zajimalo kdo z vas by mohl plynule driftovat na suchuondra_m píše: Trať by jsme museli asi kropit vodou aby mohli driftovat i slabší objemy.
pises i slabsi objemy ae podle me to je kazdej krome vipera
jinak by bylo aci nejlepsi pockat az naprsi
s bezpecnosti bych to nevidel tak tragicky.. pokud budete drifovat na dvojku tak ta rychlost bude mala kolem 50kmh a kdyz to poseres tak zastavis behem 10 metru mam to velmi dobre vyzkouseny
popr. rozdas porote dalekohledy
nejlepsi by byl aci ten kruhovej objezd nebo naka dlouha zatacka nebo serie kratsich zatacek
vyborna je na to farinka v brne coz je vlastne starej okruh.. je to do kopce (pokud to poseres tak do kopce zastavis behem chvilky) a docela siroky takze se tam da krasne a plynule driftovat
----------------------:)
no dobre taky se obcas povede i me utrhnout tomu prdel na suchu ae je to dicki jen takovy poskoceniondra_m píše:AND: Dle mých skušeností za vlhka s čímkoliv včetně 324D
Za sucha, již s 320i. (31xi jsem neřídil tak nevím)
A s 323i i na letištním hrubém betonu.
325i, vždy.
myslel sem spis ze pokud chcete delat drift paradu tak je to na suchu nemyslitelny..potrebovali byste na to vyssi rychlost, dost by se ku.vily gumy a i autu by se to moc nelibilo a navic by to mohli delat jen kary se sportovnim tvrdym podvozkem..
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
And píše:...by me zajimalo kdo z vas by mohl plynule driftovat na suchu![]()
pises i slabsi objemy ae podle me to je kazdej krome vipera...
Minulou nedeli u Mimone jsem si zadriftoval na 205/55x15 vzadu a 195/50x15 vpredu, na letistnim betonu, na trojku, najezdova rychlost do oblouku nebyla daleko od kilaGeRoX píše:...ale s 323? tak si tam pichni 165-y zimaky a neco muzem vymyslet...
323ti stock condition
323ti stock condition
takovyhle driftovani je pro me tabuFrancis píše: na trojku, najezdova rychlost do oblouku nebyla daleko od kila![]()
neco jinyho je kdyz to poseres v 50ce a neco jinyho je v kilu
ae tak chapu ze ty mas jinou skolu smyku nez ja
No mohl bych doporučit Masarykův okruh, rozumím, že to není žádnej spešl drift okruh, a je to asi něco ouplně jinýho, než jste si představovali, i s tou porotou by to byl problém, možná kdyby seděla vevnitř u televizí to by šlo...., ale problém bych viděl v tom, že čék by musel čekat esi teda v tu středu zaprší či ne..... a to je pro mimobrněnsky asi problém. Jinak na mokrym ani ty gumy tak netrpějsucho....to je o něčem jinym.....
No ale ten okruh asi není to ce si představujete co?.... nějaká solidní zatáčka s tím že kdo vyletí nespadne do rokle by asi nebyla od věcy...
a lidi by mohly bejt na vnitřku zatáčky, páč pokud by to někdo nenakouřil přímo na ně., tak ho to při každé chybě vynese ven ze zatáčky, takže by to mohlo bejt OK, ovšem teť jde o to kolik lidí atd atd....
Těžkej úkol jak to vyřešit....
No ale ten okruh asi není to ce si představujete co?.... nějaká solidní zatáčka s tím že kdo vyletí nespadne do rokle by asi nebyla od věcy...
Těžkej úkol jak to vyřešit....
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Jine je to na silnici lemovane stromy a jine na letisti s sirokou betonovou plochou a rovnym travnikem okoloAnd píše:takovyhle driftovani je pro me tabuFrancis píše: na trojku, najezdova rychlost do oblouku nebyla daleko od kila![]()
neco jinyho je kdyz to poseres v 50ce a neco jinyho je v kilu
323ti stock condition
323ti stock condition