olej v převodovce
- Kuba318ie30
olej v převodovce
jen mě zajímá co se stane, když bude v převodovce víc oleje než je potřeba?
žádný téma sem tu nenašel, na který bych se moh "nabourat"
žádný téma sem tu nenašel, na který bych se moh "nabourat"
- Kuba318ie30
no to jsem právě udělal včera a vyteklo z toho opravdu fest oleje, auto bylo normálně rovně na zvedáku, zdálo se mi že na trojku a na pětku byl slyšet takovej kovovej zvuk, proto jsem se chtěl juknout jestli v tý převodovce vůbec nějakej olej je a bylo ho tam víc než dost, tak netušim jestli to bylo tim, nikde nic z převodovky neteče, jen tam toho oleje bylo hodně...tak nevim co s tim, jinak kvalty tam jdou normálně jako u každýho auta (když je to studený tak trošku húř ale po chvilce je to ok, a řadí to úplně normálně)...jen ten zvuk je furt slyšet...a olej je tam pěkně hnusnej, černej jak negas bota...Caleb píše:Proc by v ni melo byt vic oleje?
Neni preci nic jednodusiho nez povolit ten vypousteci sroub na boku prevodovku a nechat prebytecny olej vytect, ne?
- Kuba318ie30
Zřejmě ho nikdo neměnil hezky dlouho, nebo tam nalil vyjetej motorák (takovejch znám dost, hlavně před prodejem káry to dělaj..).Kuba318ie30 píše:...a olej je tam pěkně hnusnej, černej jak negas bota...
Bejt tebou, dám novou náplň.
Taky existujou vyplachvací oleje - pokud bych to chtěl provozovat dlouho, asi bych ho použil.
.
- Kuba318ie30
to ani nevim, to tam naleju a hned zas vypustim nebo jak to funguje?Venca píše:Zřejmě ho nikdo neměnil hezky dlouho, nebo tam nalil vyjetej motorák (takovejch znám dost, hlavně před prodejem káry to dělaj..).Kuba318ie30 píše:...a olej je tam pěkně hnusnej, černej jak negas bota...
Bejt tebou, dám novou náplň.
Taky existujou vyplachvací oleje - pokud bych to chtěl provozovat dlouho, asi bych ho použil.
.
olej mám připravenej novej, kterej tam má bejt, má tam bejt tušim 1,2 litru že?
myslíš že to pak nebude tak hlučný? nerad bych sháněl někde jinou převodovku, je to jako kupovat zajíce v pytli...člověk do toho nevidí
no zkusim to nejdřív s tou výměnou oleje a pak se uvidí ale doufám, že to bude OK, jinak nikde nic neteče, takže se to zdá aspoň navenek oK...
Dokonale prohřát - v tomhle počasí nejlíp jízdou cca 20 km, hned vypustit.Kuba318ie30 píše:..to ani nevim, to tam naleju a hned zas vypustim nebo jak to funguje?
myslíš že to pak nebude tak hlučný? nerad bych sháněl někde jinou převodovku, je to jako kupovat zajíce v pytli...člověk do toho nevidí
no zkusim to nejdřív s tou výměnou oleje a pak se uvidí ale doufám, že to bude OK, jinak nikde nic neteče, takže se to zdá aspoň navenek oK...
Pak dát vyplachovací olej, projet (~ 40 km s častým řazením), vypustit.
Dál novou náplň..
---
U E30 jsem nikdy vyplachovák nepoužíval, ale u jiných převodovek jo; usuzuju, že škodu by to určitě udělat nemělo.
- Kuba318ie30
dobře, děkuju za radu...Venca píše:Dokonale prohřát - v tomhle počasí nejlíp jízdou cca 20 km, hned vypustit.Kuba318ie30 píše:..to ani nevim, to tam naleju a hned zas vypustim nebo jak to funguje?
Pak dát vyplachovací olej, projet (~ 40 km s častým řazením), vypustit.
Dál novou náplň..
---
U E30 jsem nikdy vyplachovák nepoužíval, ale u jiných převodovek jo; usuzuju, že škodu by to určitě udělat nemělo.
ten proplachovací olej seženu kde? nevíš nějaký označení a výrobce prosím?
- Kuba318ie30
- Kuba318ie30
- Adam Lipský
Taky si připrav autogen na zahřátí, aby ten šroub šel vůbec povolit, jinak strhneš imbus a budeš šroub mused odvrtat a závit pak projet závitníkem. Věř zkušenému. Jinak OL něco (OL-46) je spíš strojní olej, prostě kup tři litry PP80 (velice laciný olej), půlku použij jako proplachový a půlku jako běžnou náplň. Výměna tak 50-60 tis.