Co dál?
Co dál?
Zdar,
prosím o radu, co mám dál dělat. V pátek do mě napral jeden kretén zezadu na křižovatce a dyla z to řetězovka 4 aut. Já to odsral nejhuř, jako první který tu pecku chytl. Mám 318i M40 a auto vypadá dost zle. Dost pohltilo tažné v nárazníku (možná mi zachránilo život), ale přesto se celý kufr ohl dolů, Náraz auto vymrštil do předemnou stojícího auta, takže i předek je zbořený a navíc se utrhl motor i s převodovkou ze silenbloků a napral to do chladiče zezadu. Mě se naštěstí nic nestalo, ale chci se zeptat co je lepší ikdyž vím že obě varianty jsou pro mě ztrátové, nechat to ocenit na totálku a nebo nechat spravit. je to M40 papíry r84 a kastle r88. Vím že se to tady už určitě probíralo, ale jsem naštvaný a nemám náladu to hledat. Dík
prosím o radu, co mám dál dělat. V pátek do mě napral jeden kretén zezadu na křižovatce a dyla z to řetězovka 4 aut. Já to odsral nejhuř, jako první který tu pecku chytl. Mám 318i M40 a auto vypadá dost zle. Dost pohltilo tažné v nárazníku (možná mi zachránilo život), ale přesto se celý kufr ohl dolů, Náraz auto vymrštil do předemnou stojícího auta, takže i předek je zbořený a navíc se utrhl motor i s převodovkou ze silenbloků a napral to do chladiče zezadu. Mě se naštěstí nic nestalo, ale chci se zeptat co je lepší ikdyž vím že obě varianty jsou pro mě ztrátové, nechat to ocenit na totálku a nebo nechat spravit. je to M40 papíry r84 a kastle r88. Vím že se to tady už určitě probíralo, ale jsem naštvaný a nemám náladu to hledat. Dík
totálka je škoda při které je hodnota opravy aspoň 80% hodnoty auta. Pokud škodu bude pojišťovna likvidovat totálkou tak odečte zbytky co jdou použít-doklady, motor atp. a vyplatí zbytek škody. Tzn. když je zničeno opravdu skoro vše, můžeš dostat ještě slušný peníze, pokud jsou ale zbytky velké máš smůlu... U aut starších deseti let vstupuje do hry také amortizace ve výši 60%...
Pojišťovna má samozřejmě zájem aby vyplácela co nejméně.
Pojišťovna má samozřejmě zájem aby vyplácela co nejméně.
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
Takže buď mít známího u pojišťovny nebo vzít hodně velký kladivo a trochu to doupravitMirek píše:totálka je škoda při které je hodnota opravy aspoň 80% hodnoty auta. Pokud škodu bude pojišťovna likvidovat totálkou tak odečte zbytky co jdou použít-doklady, motor atp. a vyplatí zbytek škody. Tzn. když je zničeno opravdu skoro vše, můžeš dostat ještě slušný peníze, pokud jsou ale zbytky velké máš smůlu... U aut starších deseti let vstupuje do hry také amortizace ve výši 60%...

Přesně takhle jsem dopadl já....plasťák, r.v. 88, dvouapůle - trefený na zadek tak že se to nedalo rozumně spravit a výsledek??? 23 500,-peca píše:Pokud to bude pojišťovna řešit jako totálku,tak dostaneš maximálně 25tis.mám měsíc starý info.a to se týkalo plasťáka z roku 89.vrak ti samozřejmě nechají.
Je to k vzteku,člověk za to nemůže a má zničený auto za který dostane ho...

Celková ztráta po použití dokladů a prodeji zbytku....20 000,-

member of zewl crew
Tak podle toho, co tady čtu, nic veselého mě nečeká. Ještě snad je tu jedna možnost, jak mě poradil kamoš a to nechat si auto ocenit od soudního znalce na cenu před havárií a potom rozdíl vymáhat soudně od toho, kdo ti tu škodu způsobil. Už jsem se informoval a poplatek za odhad je asi 1300,-Kč. Takže to zkusím ještě takto. Jinak kdydy to někdo z Vás už tímto způsobem řešil, tak at se podělí. Být bez auta je pro mě docela problém, mám rozestavený barák, moje je na mateřské a peněz taky moc není, protože splácím hypotéku. Je to na posrání. Snad ty prachy budou stačit na nějaké auto bez papírů, že bych dal výměnu kastle ale na to je ještě brzo, počkám jak se k tomu postaví pojištovna. Nevíc vysmátý je ten kretén, za něho to řeší pojištovna, auto patří s.r.očku maximálně dostane popkutu a přijde o bonus.
Slovan píše: Ještě snad je tu jedna možnost, jak mě poradil kamoš a to nechat si auto ocenit od soudního znalce na cenu před havárií
a to někdo dělá ?? Podle mě, tak akurát v případě, kdyby se jednalo o škrábanec, nebo prokopnutý dveře, nebo tak něco - lehčího. A to ještě možná, ale zmaštěnej předek a zadek ? Těžko...
to je podle mě ztráta času a peněz, jak to z něj dostaneš??? budete se tahat pár let po soudech a výsledek....vysměje se ti, že má kulový a že ti to nezaplatí.....zase strávíš spoustu času u soudu....a tak pořád dokolaTak podle toho, co tady čtu, nic veselého mě nečeká. Ještě snad je tu jedna možnost, jak mě poradil kamoš a to nechat si auto ocenit od soudního znalce na cenu před havárií a potom rozdíl vymáhat soudně od toho, kdo ti tu škodu způsobil

member of zewl crew
můžeš to trochu rozvést?Mao píše:Přesně takhle jsem dopadl já....plasťák, r.v. 88, dvouapůle - trefený na zadek tak že se to nedalo rozumně spravit a výsledek??? 23 500,-peca píše:Pokud to bude pojišťovna řešit jako totálku,tak dostaneš maximálně 25tis.mám měsíc starý info.a to se týkalo plasťáka z roku 89.vrak ti samozřejmě nechají.
Je to k vzteku,člověk za to nemůže a má zničený auto za který dostane ho...![]()
![]()
takhle mi to vychází že jsi koupil auto bez papírů za 43500,-
to Zoby: Měl jsem rozbitý přední sklo a poškozenou přední kapotu.Likvidátor odhadl opravu na 15tis a říkal že pokud by bylo ještě něco poškozený a škoda by bylo třeba 20tis,už by se to řešilo jako totálka a cena plasťáka,r.v.89,2.0i 6v podle tabulek byla 25tis. včetně dokladů.nikoho nezajímá,že tam máš třeba kola za 15tis....
Nekupujte si auto! Kupte si BMW !
Tohle bylo asi na mě....jednoduchý počty: pojišťovna 23 500,- + prodej vraku 20 000,- + cena dokladů 15 000,- = 58 500,- cena auta 76 000,- a nějaký ty svtupní investice takže dejme tomu 78 000,- čili 78 000,- mínus 58 500,- mi dává 19 500,- v luftěZoby píše:můžeš to trochu rozvést?Mao píše:Přesně takhle jsem dopadl já....plasťák, r.v. 88, dvouapůle - trefený na zadek tak že se to nedalo rozumně spravit a výsledek??? 23 500,-peca píše:Pokud to bude pojišťovna řešit jako totálku,tak dostaneš maximálně 25tis.mám měsíc starý info.a to se týkalo plasťáka z roku 89.vrak ti samozřejmě nechají.
Je to k vzteku,člověk za to nemůže a má zničený auto za který dostane ho...![]()
![]()
takhle mi to vychází že jsi koupil auto bez papírů za 43500,-

member of zewl crew
to byla aci slusna kara kdyz mela cenu 80 tycek zejo?Mao píše:Tohle bylo asi na mě....jednoduchý počty: pojišťovna 23 500,- + prodej vraku 20 000,- + cena dokladů 15 000,- = 58 500,- cena auta 76 000,- a nějaký ty svtupní investice takže dejme tomu 78 000,- čili 78 000,- mínus 58 500,- mi dává 19 500,- v luftěZoby píše:můžeš to trochu rozvést?Mao píše: Přesně takhle jsem dopadl já....plasťák, r.v. 88, dvouapůle - trefený na zadek tak že se to nedalo rozumně spravit a výsledek??? 23 500,-![]()
![]()
takhle mi to vychází že jsi koupil auto bez papírů za 43500,-![]()

----------------------:)