Příspěvek
od desp » 01. 01. 2009 16:24
Vzhledem k tomu, že jsem to vyvolal a zatím se o tom vede věcná debata slušnou formou, pokusím se na něco odpovědět či přednést, jak to vidím ze svého pohledu já :
1) nejsem adminem a ani mi nejsou známy podrobnosti přesného evidování a nakládání s došlými sponzorskými příspěvky (jsem pouze řadovým sponzorem)
2) nikdo nás nenutí se zabývat vozy E30, je to naše odreagování se a dělání si radosti
3) pro nás, nadšence E30, je vytvořeno fórum, jehož provoz něco stojí - bližší viz první téma v této sekci od "weNTylla"
4) každý z nás toto fórum používá a svým způsobem potřebuje (někdo se zde potřebuje pochlubit svým miláčkem, někdo potřebuje poradit, někdo zde občas něco nabídne k prodeji či něco koupí, někdo zde nepokrytě a nestydatě šmelí a vydělává, atd., atd. ... a někdo se chce s odpuštěním jenom vykecat, ale i ten zde bere požadované info, rady a příp. pomoc)
5) všichni jsme ochotni do svých miláčků napumpovat neskutečné prostředky - kupujeme kola za desetitisíce, provádíme přestavby i zástavby různých komponentů vč. motorů a podvozků, lakujeme, vymýšlíme ptákoviny do interiérů vč. přečalouňování mnohdy i do kůže, ozvučujeme mnohdy i s DVD, pídíme se po značkových prvcích á la Mtech, Alpina, atd. a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. A nakonec jsme ochotni zaplatit bokem i různé nestandartní úřední úkony. To vše nás stojí řádově desetitisíce a to nemluvím o běžném provozu. Platíme a platíme - hlavně, když to koupíme a vyfoukneme druhému (to nás nějaká ta stokoruna navíc ale absolutně vůbec nezajímá).
6) a pak je najednou potřeba zaplatit 100,- Kč ročně (základní sazba) a najednou se nám nechce, mluvíme o principu, sháníme se po účetních knihách a přesné evidenci výdajů, atd. - MÁM JEŠTĚ POKRAČOVAT?
7) Ano, souhlasím, že pořádek musí být - ale nejedná se zde přeci o nějakou částku, která přinese adminovi život na Bahamách. Vždyť si odhadněte zhruba počet členů, vynásobte si to základním příspěvkem 100,- Kč a porovnejte si to s uváděnými náklady. A mimochodem, kde je zaplacená práce admina? Každé další vedení účetnictví a dokazování a kontrolování bude mít své další náklady.
A až budu mít všeho plné zuby a ohodnotím zdejší situaci jako pro moji osobu nepřijatelnou, ale tak silně nepřijatelnou, že těch 100,- Kč ročně nedám a nedám - TAK SE PROSTĚ SEBERU A JDU JINAM. Ale nemohu zde přeci být, dělat jakože to tady z 99% nepotřebuji (jenom přeci neškodně plkám v sekci "BMW pozitivně naladěných lidí"), ale kdykoliv něco potřebuji - tak to zde mám jako na podnose. A to vše s plným vědomím, že to za mne někdo platí.
Ještě si stále někdo myslí, že je takový problém zde zaplatit alespoň 100,- Kč ročně?
P.S. : Ještě jednou díky, že tlumíte své vášně a diskutujete slušně.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site