"SDRUŽENÍ OSMIČTVERCE"

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Misha

.

Příspěvek od Misha » 01. 01. 2009 15:36

Mam par dotazu a prosim kdyby mi je nekdo zodpovedel:

Kdyz se stanu sponzorem, zajima kdo s temi penezi hospodari, kdo rozhoduje o tom, jaka castka se za co utrati? Je zde nejaky "predseda" tohoto fora, ktery o tom rozhoduje? Vede se nejake "ucetnictvi" nebo aspon kniha prijmu a vydaju? Aby vsichni videli co se s penezi deje? A ten ucet na ktery se maji posilat penize je to ucet specialne jen pro toto forum a sponzorství? Nebo je to bezny ucet nekoho tady z fora?

Samozrejme pokud by se to tady vedlo zpusobem jako u sdruzeni
, vedlo by se ucetnictvi, apod. nemam problem prispet, ale takhle mi to prijde ponekud zvlastni.... :roll:

A jen na okraj, kdyby jsem se vsichni stali platicími, muzeme tady mit svoje vlakno a tam si psat? To by uz nevadilo?

zahy

Příspěvek od zahy » 01. 01. 2009 15:41

pf-2009-sponzorstvi-apod-t65089.html

cti tady by jsi mel najit odpovedi na sve otazky
Citroen Xm 2,1td 780 500km
e34 525tds touring 258 500km
e30 325tds rekonstruktion-new motor pripraven

Misha

Příspěvek od Misha » 01. 01. 2009 15:53

zahy píše:pf-2009-sponzorstvi-apod-t65089.html

cti tady by jsi mel najit odpovedi na sve otazky
No diky, precetla jsem si to, ale stejne jsem tam odpovedi na vsechny otazky nenasla...Dobre, precetla jsem si tam, ze forum slo do minusu...Jenze kdyby se z tohoto fora stalo sdruzeni, pro neplatici se nechal jen Pokec, jak tam pise Desp, a zbytek by byl spoplatnen, urcite by to melo vetsi ucinnost....A vest sdruzeni a cele ucetnictvi neni nic az tak narocneho....Ale tim padem nechapu, kdyz tam Desp pise ze by se neplaticum nechal Pokec, proc nas chcete smazat? :roll:

Kenny
BMW pozitivni

Příspěvek od Kenny » 01. 01. 2009 16:13

Misha píše:Ale tim padem nechapu, kdyz tam Desp pise ze by se neplaticum nechal Pokec, proc nas chcete smazat? :roll:
Ano nechal by se pokec neplaticum,ale promin podle me pokec je o tom ze se otevre tema a o nem se keca a pak treba upadne v zapomneni a tak se treba smaze,ale vas styl pres pul strany mit
:!: :!: :!: SUPEEEER :!: :!: :!:
:idea: :idea: :idea: KDOOOO :idea: :idea: :idea:
:!: :!: :!: COOOO :idea: :!: :shock:
Tak se na me nezlob ale to mi nepripada jako pokec,bejt moderator,smazal bych to hned.

A co se tyce sponzorstvi,co furt do prdele vsechny zajima kam penize jdou a podobny veci :evil: :?: Uz to tady opakuju po milionty,chces prispet,bavi te to tady - ok prispej,nechces,nikdo te nenuti,jdi treba do hajzlu (to neni mylseny na nekoho osobne,to je obecny),ale nechapu proc by me melo zajimat kdo za to co ma,i kdyby za ty prachy chlastali je mi to u prdele,forum jede a to je pro me dulezity :!:
Pro rejpaly jen jeste doplnim ze s provozem fora nemam nic spolecneho,takze se tady neobhajuju,proste to takhle vidim ja :roll:
Ač jsem si to nikdy nemyslel, jsou i takové situace, kdy tříca přestane mít smysl...

desp
člen E30.cz

Příspěvek od desp » 01. 01. 2009 16:24

Vzhledem k tomu, že jsem to vyvolal a zatím se o tom vede věcná debata slušnou formou, pokusím se na něco odpovědět či přednést, jak to vidím ze svého pohledu já :
1) nejsem adminem a ani mi nejsou známy podrobnosti přesného evidování a nakládání s došlými sponzorskými příspěvky (jsem pouze řadovým sponzorem)
2) nikdo nás nenutí se zabývat vozy E30, je to naše odreagování se a dělání si radosti
3) pro nás, nadšence E30, je vytvořeno fórum, jehož provoz něco stojí - bližší viz první téma v této sekci od "weNTylla"
4) každý z nás toto fórum používá a svým způsobem potřebuje (někdo se zde potřebuje pochlubit svým miláčkem, někdo potřebuje poradit, někdo zde občas něco nabídne k prodeji či něco koupí, někdo zde nepokrytě a nestydatě šmelí a vydělává, atd., atd. ... a někdo se chce s odpuštěním jenom vykecat, ale i ten zde bere požadované info, rady a příp. pomoc)
5) všichni jsme ochotni do svých miláčků napumpovat neskutečné prostředky - kupujeme kola za desetitisíce, provádíme přestavby i zástavby různých komponentů vč. motorů a podvozků, lakujeme, vymýšlíme ptákoviny do interiérů vč. přečalouňování mnohdy i do kůže, ozvučujeme mnohdy i s DVD, pídíme se po značkových prvcích á la Mtech, Alpina, atd. a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. A nakonec jsme ochotni zaplatit bokem i různé nestandartní úřední úkony. To vše nás stojí řádově desetitisíce a to nemluvím o běžném provozu. Platíme a platíme - hlavně, když to koupíme a vyfoukneme druhému (to nás nějaká ta stokoruna navíc ale absolutně vůbec nezajímá).
6) a pak je najednou potřeba zaplatit 100,- Kč ročně (základní sazba) a najednou se nám nechce, mluvíme o principu, sháníme se po účetních knihách a přesné evidenci výdajů, atd. - MÁM JEŠTĚ POKRAČOVAT?
7) Ano, souhlasím, že pořádek musí být - ale nejedná se zde přeci o nějakou částku, která přinese adminovi život na Bahamách. Vždyť si odhadněte zhruba počet členů, vynásobte si to základním příspěvkem 100,- Kč a porovnejte si to s uváděnými náklady. A mimochodem, kde je zaplacená práce admina? Každé další vedení účetnictví a dokazování a kontrolování bude mít své další náklady.
A až budu mít všeho plné zuby a ohodnotím zdejší situaci jako pro moji osobu nepřijatelnou, ale tak silně nepřijatelnou, že těch 100,- Kč ročně nedám a nedám - TAK SE PROSTĚ SEBERU A JDU JINAM. Ale nemohu zde přeci být, dělat jakože to tady z 99% nepotřebuji (jenom přeci neškodně plkám v sekci "BMW pozitivně naladěných lidí"), ale kdykoliv něco potřebuji - tak to zde mám jako na podnose. A to vše s plným vědomím, že to za mne někdo platí.
Ještě si stále někdo myslí, že je takový problém zde zaplatit alespoň 100,- Kč ročně?
P.S. : Ještě jednou díky, že tlumíte své vášně a diskutujete slušně.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site

beann

Příspěvek od beann » 01. 01. 2009 16:26

Mohl by prosím někdo kompetentní reagovat na můj dotaz -reakci výše? Děkuji.

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 01. 01. 2009 16:28

beann píše:Mohl by prosím někdo kompetentní reagovat na můj dotaz -reakci výše? Děkuji.
Podle mého není probém v používání. Ale napsat do veřejného téma, že nechcete aby se někdo vměšoval do Vaši diskuze je dost opovrhující, nemyslíš ?

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 01. 01. 2009 16:32

Misha: Ty prostě nechápeš princip. Z jakého titulu tu píšeš, že by se " mělo založit sdružení, vést účetnictví, atd ... " ? Prostě doména je soukromá, stránky taky a jak si to majitel vede, je čistě jeho věc. Ty to můžeš buď akceptovat nebo sem nelézt - jak by se ti líbilo, kdyby sis založila stránky a někdo úplně cizí se s tebou po netu hádal, proč tam nemůže dělat něco, co tobě se nelíbí ?

Velmi mírně nadsazený příklad - napiš do Seznam.cz, že chceš na titulní straně svůj topic o osmičtverci, proč už ho tam nemáš a že to chceš zadarmo - asi sama vidíš, že to moc reálné nebude, že ti ho tam založí ...
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Misha

Příspěvek od Misha » 01. 01. 2009 16:38

desp píše: 7) Ano, souhlasím, že pořádek musí být - ale nejedná se zde přeci o nějakou částku, která přinese adminovi život na Bahamách. Vždyť si odhadněte zhruba počet členů, vynásobte si to základním příspěvkem 100,- Kč a porovnejte si to s uváděnými náklady. A mimochodem, kde je zaplacená práce admina? Každé další vedení účetnictví a dokazování a kontrolování bude mít své další náklady.
Ano, dobra, timto jsem myslela, ze by z toho lide, kteri by se o to vse starali nemuseli doplacet rozdil mezi castkou na forum a castkou vybranou, ze by se castka sponzoru mohla zvednout a forum by nebylo v minusu...A treba by se i zaplatila prace admina, nebo by dostal aspon rocne nejakou drobnost na auto, nevim...Vest ucetnicvi bych klidne mohla, uz jsem sdruzeni zakladala a vedla, a to zcela zdarma....Me jde jen o to, aby v tom byl nejaky rad a pravidla..... A ne platit nekomu penize a nic vic nevedet....A kdyz to je sdruzeni, muzes lepe sehnat sponzory,dary a take treba nejake slevy....tim padem by z toho meli neco i clenove....Pokud to je soukrome, zadny sponzor neprispeje, ale pokud prispeje sdruzeni, muze si to odecist z dani a to uz je pro nej vyhodnejsi...
Naposledy upravil(a) Misha dne 01. 01. 2009 17:04, celkem upraveno 3 x.

beann

Příspěvek od beann » 01. 01. 2009 16:39

Tweety píše:
beann píše:Mohl by prosím někdo kompetentní reagovat na můj dotaz -reakci výše? Děkuji.
Podle mého není probém v používání. Ale napsat do veřejného téma, že nechcete aby se někdo vměšoval do Vaši diskuze je dost opovrhující, nemyslíš ?
Myslím, že kdyby u toho v závorce nebylo vysvětlení, tak by to byla největší hovadina co sem kdy viděl. Ale to vysvětlení tam bylo, pokud vím. Mohl by mi někdo vysvětlit jakým způsobem porušujeme pravidla fóra? Tím že neplatíme? Nebo tím, že si parta nadšenců do nejen e30, který nejsou ze stejného města, si udělala stretavaci bod?

beann

Příspěvek od beann » 01. 01. 2009 16:41

Dan td píše:Misha: Ty prostě nechápeš princip. Z jakého titulu tu píšeš, že by se " mělo založit sdružení, vést účetnictví, atd ... " ? Prostě doména je soukromá, stránky taky a jak si to majitel vede, je čistě jeho věc. Ty to můžeš buď akceptovat nebo sem nelézt - jak by se ti líbilo, kdyby sis založila stránky a někdo úplně cizí se s tebou po netu hádal, proč tam nemůže dělat něco, co tobě se nelíbí ?

Velmi mírně nadsazený příklad - napiš do Seznam.cz, že chceš na titulní straně svůj topic o osmičtverci, proč už ho tam nemáš a že to chceš zadarmo - asi sama vidíš, že to moc reálné nebude, že ti ho tam založí ...
Hele že vám tam vlastně nejvíc vadí to slovo SDRUŽENÍ?

Misha

Příspěvek od Misha » 01. 01. 2009 16:42

Dan td píše: Z jakého titulu tu píšeš, že by se " mělo založit sdružení, vést účetnictví, atd ... " ?
Jen jsem se myslim slusne zeptala, to nemohu?

Vlčák

Příspěvek od Vlčák » 01. 01. 2009 20:37

beann píše:
Tweety píše:
Myslím, že kdyby u toho v závorce nebylo vysvětlení, tak by to byla největší hovadina co sem kdy viděl. Ale to vysvětlení tam bylo, pokud vím. Mohl by mi někdo vysvětlit jakým způsobem porušujeme pravidla fóra? Tím že neplatíme? Nebo tím, že si parta nadšenců do nejen e30, který nejsou ze stejného města, si udělala stretavaci bod?
Asi odpovědi nedostanem, plácáme tady hlouposti v hotentotu víš, tak zaplatíme kilo a bude to ok páč to pak nikomu vadit nebude jak jsem pochopil :idea: :idea: :idea:

To desp: tak co ti vlastně vadí, to že nikdo z nás neplatí nebo to že je to dlouhodobá záležitost nebo že neumíme poradit nebo co vlastně

desp
člen E30.cz

Příspěvek od desp » 02. 01. 2009 00:49

2 Vlčák : Vadí mi to, že na tomto fóru je zaregistrováno cca 6950 členů (samozřejmě ne všichni jsou aktuální, ale pořád nás tu je nyní nějaký ten tisíc), kteří se samozřejmostí využívají této možnosti se odreagovávat od problémů všedních dnů, dělat si radost, atd. a to vše za peníze někoho jiného - protože dnes není nic zadarmo. Pouze 48 členů pochopilo tuto neúnosnou situaci a snaží se pomoci sponzorstvím - bohužel, nestačí to a opět to někdo musí doplatit ze svého. Jelikož nejsem zvyklý žít na dluh, resp. nemíním připustit, aby mé dobrovolné kratochvíle platil někdo jiný - snažím se hledat řešení. Jedním z nich je i zpoplatnění fóra třeba jen symbolickou částkou 100,- Kč ročně či zpřístupněním neplatičů pouze do obecných pokeců a zabránit (omezit) jim čerpání potřebných info - tato druhá možnost je nebezpečná možností zakrnění. Je to skutečně jen snaha o hledání řešení. Heslovité souvislosti jsem se snažil podat ve svém příspěvku z 1. 1. 2009 v 16,24 hod. Jako impuls ke spuštění této debaty o problematice upadající úrovně fóra (a ještě k tomu ztrátovému) jsem si logicky vybral Sdružení osmičtverce, které bylo učebnicovým příkladem (privátní záležitost několika vyvolených včetně na počátku upozornění nevyvoleným, drtivá většina členů neplatících, drtivá většina neaktivních v jakémkoliv jiném vláknu či tématu, prázdné plkání na dobu zřejmě neomezenou, atd., atd.) - souhlasím, že bych našel jiné téma, ale tohle bylo skutečně učebnicovým příkladem (doufám, že věříte, že v tom nebylo a není nic osobního).
Chtěl bych vám všem neplatícím položit jednu zásadní otázku - co vás vede k tomu, že nejste ochotni podílet se doslova směšnou částkou 100,- Kč ročně na chodu fóra a berete jako samozřejmost, že to někdo jiný z nás za vás zaplatí? Může mi tohle někdo rozumně vysvětlit?
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site

DrakeRK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrakeRK » 02. 01. 2009 01:12

Ano despe, já ti to vysvětlím. Jsem platící člen a to proto, že informace zde na foru jsou pro mě cenné. Ale bohužel, když pomineme toto vlákno, je zde spousta jiných vláken, která jsou nicneříkající. Stále dokola se opakující otázky, stále ty samé odpovědi - použij funkci hledat. Dle mého názoru by se plnohodnotné příspěvky měly vytřídit, srovnat, vyházet z nich zbytečnosti a dát na jedno místo, aby člověk, který zde něco hledá to opravdu našel a nenašel k tomu vlákno, kde najde odpověď použij hledat. Zadej si do vyhledávače např slovo xenony. Kolik vláken ti vyjede?? A já např chci jen zjistit jak je tam zabudovat. Dobrá dám montáž a xenony a jsem zase v trapu, protože mi vyjede spousta dalších nicneříkajících příspěvků. A myslíš, že někdo má náladu je všechny rozklikávat?? Nebo např mě v současné době zajímají brzdové kotouče. Např jaké mám dát. Já osobně vím, že toto téma zde je, jenže. Dám vyhledat brzdy bez zadání vlákna. Vyjede spousta příspěvků. Dobrá upřesním to - sekce technika - otázky a odpovědi. Vyjedou mi 3 vlákna - z těchto tří má s brzdami něco společného jen jedno. V ostatních dvou se pouze vyskytuje slovo brzdy. Pokud toto dám vyhledat v technika a servis - standartní, nevyjede mi ani jeden dotaz. Kdysi jsem se snažil, když se objevilo vlákno s prosbou o pomoc a toto vlákno jsme věděl, že již zde je toto vlákno nalézt a místo toho, abych napsal použij hledat, jako někteří, vložil jsem do odpovědi přímo odkaz na toto vlákno. Jenže tím, že lidé nehledají, tak vznikají další a další vlákna, která ti při vyhledávání vylezou. A tím, že se zde opakuje jedno a to samé stále dokola kvalitě moc nepřidá. Navíc když do toho přispějou lidé, kteří o tom nevědí a jen blbě kecají. To se potom není čemu divit, že lidi, kteří kdysi i přispívali přispívat přestanou, protože zde nenacházejí to co hledají a nebo zdlouhavě musejí rozklikávat každé vlákno, aby se dostali k tomu správnému. Nicméně i přesto já na toto forum přispívám, protože ty informace, které jsou pro mě cenné tu jsou. Já to vím, že tu jsou, jen je najít :wink: :lol:
Když jsem se rozhodoval, jaké bude mé příští auto BMW pro mě byla jasná volba :D
Fiat 125 :evil: --> Škoda 100 :twisted: --> BMW e30 318iS 8)
drakes-318is-t39895.html

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 02. 01. 2009 01:19

dovolim si jen jednu pripominku, byt delsi:

tenhle topic mi je u prdele. To, ze nechcete aby se zde nekdo vmesoval, taky chapu, znate se, setkavate se, ste si blizci. Mozna se to tady rozjelo trochu nepravem a vy sami ste to vzali vic k srdci nez bylo treba. Desp, ja myslim, ze pokukazovanim na tenhle topic a na tyto lidi je, rekl bych, spise kontraproduktivni, protoze zde, v tomhle uzvarenem prostoru nikomu nedelaji zle ani nic neberou. Argumentovat zdejsimi "cleny" jako priklady je hloupost, protoze, kdybych mel byt principialni, spis bych spoplatnil permanentni obchodniky, ne lidi, co maji neco navic, byt zajimave a drahe, ale permanentni kseftare a ze se jich tam najde, to vime vsichni. Uznavam, ze je to zatez na moderovani a kontrolu, ale tohle je preci jenom pokec, zde konkretne dokonce slusnej pokec bez invektiv a cele tohle je zabomysi valka. Spoplatnit forum lze i jinak nez omezit pristup. Lze to delat preklopenim na novejsi verzi fora a omezenim obrazku, coz je dle mne velice ucinnej nastroj, a omezenim treba topicu technika, tam je nejvic informaci ktere jsou potreba. Cest praci.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

DrakeRK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrakeRK » 02. 01. 2009 01:38

Maxi, děkujeme za podporu a vyjadřuji naprostý souhlas s tvým postem.
Když jsem se rozhodoval, jaké bude mé příští auto BMW pro mě byla jasná volba :D
Fiat 125 :evil: --> Škoda 100 :twisted: --> BMW e30 318iS 8)
drakes-318is-t39895.html

Wickerman

.

Příspěvek od Wickerman » 02. 01. 2009 08:56

MAXI : Opravdu ti velice dekujem za tvuj nazor,protoze tohle presne si myslime my vsuchni celou dobu.... A tohle co jsi napsal, je pro nas velmi dulezite,jeste jednou diky moc :wink:

Vlčák

Příspěvek od Vlčák » 02. 01. 2009 10:42

Děkujeme Maxovi za jeho příspěvek
Takže ať čtu jak čtu zatím tento topic vadí jen Despovi :arrow: to je dobrý důvod proč ho smazat a v ůvodníku tohoto téma je : Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.

To Desp: takže z tvé odpovědi, která je spíše všeobecná, jsem pochopil že když přispějeme na chod fora tak to bude ok :roll:

A souhlasím s Drakem páč tady něco najít, ale zas kdo hledá ten najde

Fx

Příspěvek od Fx » 02. 01. 2009 14:43

A souhlasím s Drakem páč tady něco najít, ale zas kdo hledá ten najde

Vlčák: Ber to z té druhé stránky - aspoň máš kde hledat :)
E39 535i sedan

Odpovědět