Nasteveni svetel
Nasteveni svetel
Ahoj, mam dotaz.. Moje milovana a opecovavana 30ca sviti pekelne do zeme a to jak dalky tak potkavacky... Mam manualni stelovani, ale mam zadrhel.. Je to zarezle a to fest.. Nemate nejaky typ jak to rozchodit.. WD nepomaha...
(

Taky jsem resil - me pomohlo na ty plastovy curameny nalejt trochu prevodoveho oleje a nechat stat. To bylo na jednom svetle, nicmene nevim, jesli olej ten plast nenalepta. Na druhym svetle jsem zkousel jednolivy svelomety vyndat z drzaku, jemnym ocelovym kartacem zavit ocistil, ty plastove nesmysle ve kerych se pohybuje zavit stelovaku jsem klestema zasrouboval co to slo, celej zavit namazal medenou pastou a pak +- od oka nastavil. Utrhany ty plastovy konce na stelovakach jsem odmastil (zavit i plast), do plastu jsem nalil pryskyrici pro laminovani, vsunul nekoli skelnejch vlaken z rohoze, pak stelovak a nechal svrdnout a rochu zabrousil. A drzi to pekne. Nicmene y plastiky, v kterych je stelovak a kery nastavujou svelo se daji koupit nove, tak bych spis koupil nove a namazal medenou pastou. Az to zas zauhne, budu o resit timhe zpusobem.
EDIT - jo a promazat taky ty plastový pouzdra, ve kterých jsou hlavičky štelováků
EDIT - jo a promazat taky ty plastový pouzdra, ve kterých jsou hlavičky štelováků
Naposledy upravil(a) Gabo dne 23. 12. 2008 11:42, celkem upraveno 1 x.
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Správnej postup.Dan td píše:Celej mechanismus rozebrat, např. s použitím WD apod..., závity očistit např. ocel. kartáčem, celém promazat vazelínou, sestavit. Budeš štelovat jedním prstem![]()
Pokud je to opravdu zatuhlé, samozřejmě hrozí, že se něco zlomí.
Tohle by měl udělat každej, kdo E30 koupí a chce nějakou dobu provozovat.
.
jen doplním, když popraskaj plastíky na konci, tak ten šroub rovnou protáhnout závitovým očkem a po sestavení navařit podložky a po stranách obrousit, aby to prošlo skrz držák světel. Následně stačí vhodně vytvarovat drát, zaháknout do podložky a štelovat tím drátem... Zároveň rovnou vyměnit klobouky (plastíky ve světlech do kterých se nacvaknou štelovací šrouby)
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
taky by se mi hodily ja mam pro zmenu ty srouby ohnuty a k tomu jeste zrezly..plastiky na stelovani chybej zbyl mi tam jeden docela bych to chtel dat do kupy a konecne si ty svetla taky sestelovat sviti mi to opravdu strasne...kdybyste nekdo vedel kde pls pisnete to sem nebo na SZ ja uz to hledam hrozne dlouho ale bez vysledku...sem asi levej....diky
- Morienthez
www.realoem.comMOTIF píše:Jen by me taky zajimala cena tech stelovatek ??!!??
tam zkopcit seriovy cislo a to soupnout na strankach autecu do ceniku nahradnich dilu
Naposledy upravil(a) Morienthez dne 23. 12. 2008 18:06, celkem upraveno 1 x.
"life is bitch and then you die.."
Morienthez píše: www.realoEm.com
tam zkopcit seriovy cislo a to soupnout na strankach autecu do ceniku nahradnich dilu

2 minuty...
.
Tak jsem vysrouboval svetla (2 zlomene sroubovaky, 3nasady do nich a rozbita vrtacka)...
...
Vycistil jsem si cocky (myslel jsem, že ta cocka je jako koule a ono ejhle.. holt amater), promazal sroubky, ale hlavni duvod toho proc jsem to vyndal je stalovani svetel..
Na vsech sroubech jsou ulomene ty plastove nozulky, takze jsem proste v riti.. Jen tak dotaz ->> Dan td->> Ty srouby jsi tam nasrouboval misto tech puvodnich, ktere jsi normalne vysrouboval z tech svetel?? Oni se daji vysroubovat? Ja mel za to, že je to soucast svetel.. Me s tim totiz nejde znout, nebot je to fakt zatuhle...

Vycistil jsem si cocky (myslel jsem, že ta cocka je jako koule a ono ejhle.. holt amater), promazal sroubky, ale hlavni duvod toho proc jsem to vyndal je stalovani svetel..
Na vsech sroubech jsou ulomene ty plastove nozulky, takze jsem proste v riti.. Jen tak dotaz ->> Dan td->> Ty srouby jsi tam nasrouboval misto tech puvodnich, ktere jsi normalne vysrouboval z tech svetel?? Oni se daji vysroubovat? Ja mel za to, že je to soucast svetel.. Me s tim totiz nejde znout, nebot je to fakt zatuhle...
no stejny problem praskl mi ten plastik v kterym se pohybuje ten šroubek na nastavování zatim jsem tam dal 2 matice mezi aby to svetlo nelitalo hleda jsem to na netu http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/T ... headlight/ podle me je to 11 tak bych se zeptal kde to mam koupit na elitu kdyz zadam to cislo a tak to najde velky kulovy 

BMW E30 316i TOURING Jako první kára stačí !