Jsou převodovky na m10 motoru a m40 shodné?
Jsou převodovky na m10 motoru a m40 shodné?
Jsou vůbec shodné převodovky e30 nebo ke každému motoru je nutné mít určitou. Zlobí mi automat(při 120km/h přeřazuje ze 3-4) čím to může být? Proto koketuji s myšlenkou překopat to na manuál. Díky za rady!
hasi
Ptal jsem se na to už několika lidí, kterým bych řekl lze ohledně takovýchto věcí věřit a říkali, že m10 a m40 má stejnou převodovku. Ještě jsem se nedostal k tomu ověřit to v praxi, páč není na to čas. Ale prostředky na to mám. V káře mám m10 a v garáži dvě m40. Snad se na to už brzy dostanu. 

E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power

SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7

Re: Jsou převodovky na m10 motoru a m40 shodné?
možná bych nejdřív řešil ten automat...hasi píše:Jsou vůbec shodné převodovky e30 nebo ke každému motoru je nutné mít určitou. Zlobí mi automat(při 120km/h přeřazuje ze 3-4) čím to může být? Proto koketuji s myšlenkou překopat to na manuál. Díky za rady!
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
Prevodovky pro M10 a M40 maji jinou prirubu i prevody. Vim to od Husky a nevidim duvod mu neverit. Jedna se o manual.
Přesně tak, já už jsem se po tom taky pídil a výsledek byl stejný.Batman píše:Prevodovky pro M10 a M40 maji jinou prirubu i prevody. Vim to od Husky a nevidim duvod mu neverit. Jedna se o manual.
- Spooky-0987
To je pojem relativni, já to s otcem prohazoval cca 6 hodïn cisteho času, pravda je že už byl automat venku, ale i tak za 2 dny je to hotovy a pohoda, prevodovka a kardan ven a tam, a doplnit pedaly tot vseAnd píše:no jen dodam ze prekopavat automat na manual je peknej poser a u techto aut "se vyplati" automat prodat a koupit manual

e30/320i rv 88