financni krize
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
financni krize
tak jeste neco k zamysleni
video
video
Na temer totozne tema existuje publikace ktera se jmenuje "Penize do kapsy" z edice OKO. Pul knizky je na tema viz video a dalsi pulka obsahuje vyobrazeni ruznych bankovek ruznych statu. Asi pred rokem ji meli v "Levnych knihach" asi za 10Kc.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Nemam dluh, úvěr, půjčku, leasing.
Mobil skoro nepoužívam, dobíjím 1x za rok 200,-.
Platební kartu jsem nikdy nedržel v ruce.
Na skříňce mám trvale zapnutý rmgf K-204 z roku 1984, nikdy se nevypíná, jen se stahuje zvuk.
Na plazmový TV čumím hodně, ale zezadu.
Auto mam starý 22 let, motocykly 30 - 50 let.
Až mi vyhodí z domova, budu bydlet na zahradě v zateplený buňce.
Dle spousty lidí jsem praštěnej, je mi to ale úplně putna...
---
Někdy mi napadá, jak by svět vypadal, bejt takovejch víc...

Na skříňce mám trvale zapnutý rmgf K-204 z roku 1984, nikdy se nevypíná, jen se stahuje zvuk.
---
No zní to opravdu levně, trochu až zpátečnickyVenca píše:Nemam dluh, úvěr, půjčku, leasing.
---
E36 323i coupé
Ale jo, já jsem zpátečník.Pawka G. píše: No zní to opravdu levně, trochu až zpátečnicky
XX let jsem jezdil do práce z 80% vlakem.
Pohoda, většinou rozvaleno na sedačce v poloprázdným vagóně, dalo se v klidu pokecat, nebo číst.
Teď drndam denně autem, mrznu, škrábu jinovatku, popojíždím v kolonách, nechávám auto orochávat na megaparkovišti.
Pokrok, pohodlí?
Hovno!
Kdyby zejtra někdo zlikvidoval všechny mobilní operátory, bankomaty, leasingovky, gépéesky, já bych problém neměl.
.
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
To video to je drama:) přehnané... Podobně to sice funguje, ale "kontroluje se to a koriguje" Důležité je, že peníze neztrácejí hodnotu. (inflace 2-3 procenta je ok)
Ale státní intervence.. Problém jsou.. (konkrétně např. šrotovné) Zachraňují sice pracovní místa a provoz v automobilkách - což skutečně hýbe ekonomiku.. Akorát tohle odvětví není poptávané.. (objektivně) v situaci volného trhu by muselo výrobu omezit a lidi propustit. Ti by se museli uplatnit v poptávaných odvětvích.. To by znamenalo určitou prodlevu, a zároveň přizpůsobení poptávky na skutečné preference... To je problém ... státní zásahy do ekonomiky znepruhledňují tyto preference.. Ale to je dáno taky sociální politikou.. Jedna věc je nepřiznat sociální dávky, druhá nechat letět spousty lidí, kterým potrvá než najdou uplatnění a navíc budou chvíli dotování dávkami..
Začít šetřit je největší kravina... A hlavně nedávat peníze do bank... V extrému bychom si kupovali pouze jídlo, tzn, nic ostatní by se neprodávalo a nehlo by se to ani produkovat, tzn. neměli bychom se v čem zaměstnat..
Ale státní intervence.. Problém jsou.. (konkrétně např. šrotovné) Zachraňují sice pracovní místa a provoz v automobilkách - což skutečně hýbe ekonomiku.. Akorát tohle odvětví není poptávané.. (objektivně) v situaci volného trhu by muselo výrobu omezit a lidi propustit. Ti by se museli uplatnit v poptávaných odvětvích.. To by znamenalo určitou prodlevu, a zároveň přizpůsobení poptávky na skutečné preference... To je problém ... státní zásahy do ekonomiky znepruhledňují tyto preference.. Ale to je dáno taky sociální politikou.. Jedna věc je nepřiznat sociální dávky, druhá nechat letět spousty lidí, kterým potrvá než najdou uplatnění a navíc budou chvíli dotování dávkami..
Začít šetřit je největší kravina... A hlavně nedávat peníze do bank... V extrému bychom si kupovali pouze jídlo, tzn, nic ostatní by se neprodávalo a nehlo by se to ani produkovat, tzn. neměli bychom se v čem zaměstnat..