spotřeba při volnoběhu
spotřeba při volnoběhu
http://www.zive.cz/forum/SubChild.asp?Q ... IN=70&PG=2
Zajímalo by mě jak je to s tou spotřebou u BMW. Přijde mi to jako kravina,že by to třeba na křižovatce žralo 30l/100km. Podle mě ta ručička ukazuje "za roh" a ne na 30l,pač prostě nemůže měřit spotřebu na 100km,když auto stojí. Toť můj názor,ale jsem lama ,tak nevim. Může mě někdo zasvětit,jak to opravdu je?
Zajímalo by mě jak je to s tou spotřebou u BMW. Přijde mi to jako kravina,že by to třeba na křižovatce žralo 30l/100km. Podle mě ta ručička ukazuje "za roh" a ne na 30l,pač prostě nemůže měřit spotřebu na 100km,když auto stojí. Toť můj názor,ale jsem lama ,tak nevim. Může mě někdo zasvětit,jak to opravdu je?
- Fido
- Velký bratr ..... Hartge
- Kontaktovat uživatele:
Když auto stojí, tak se logicky nemůže měřit spotřeba na x km, protože pokud auto stojí, tak nenajede ani metr. To se potom měří spotřeba l za časovou jednotku, obykle za hodinu. Takže to kravina je, protože se porovnává neporovnatelný.
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
známej měl Vectru 2,0 a na volnoběh mu BC ukazoval spotřebu 1 l /hod a se zapnutou klimou 1,2 l/hod
jinak spotřeba samozřejmě roste s otáčkama a s odporem, takže nejmíň žere na volnoběh atd...
jinak spotřeba samozřejmě roste s otáčkama a s odporem, takže nejmíň žere na volnoběh atd...
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
Re: spotřeba při volnoběhu
na tom budíku je l/100km takže samozřejmě nemůže začít při stání ukazovat l/hod, je prostě v poloze kde si člověk může zkontrolovat jestli je-teď zrovna nemůžu přijít na to správný slovo, ale je to jako když si na váze ještě před vážením srovnáš ručičku na nulu...aby to měřilo správněYXOman píše:Podle mě ta ručička ukazuje "za roh" a ne na 30l
- Radek_750iA
No to je teda diskuse tam, mel jsem jim tam chut neco napsat, ale nemel jsem energii hazet perly svinim
To co je tam hned zezacatku o BMW je samozrejme uplna kravina. Rucicka se vrati na konec mimo stupnici a naznacuje tak, ze v jednotkach, jakych umi merit v tomto rezimu - tedy stojic na volnobeh nema co merit.
BC, kdyz meri prumernou, tak se samozrejme prumer zvysuje, protoze motor bezi, ale km nepribyvaji...ale pokud bych ho vynuloval a pak se nerozjel, tak budou na nem pomlcky, protoze taky da jasne najevo, ze v tomto rezimu merit neni co a mereni za jednotku casu E30 nema.

To co je tam hned zezacatku o BMW je samozrejme uplna kravina. Rucicka se vrati na konec mimo stupnici a naznacuje tak, ze v jednotkach, jakych umi merit v tomto rezimu - tedy stojic na volnobeh nema co merit.
BC, kdyz meri prumernou, tak se samozrejme prumer zvysuje, protoze motor bezi, ale km nepribyvaji...ale pokud bych ho vynuloval a pak se nerozjel, tak budou na nem pomlcky, protoze taky da jasne najevo, ze v tomto rezimu merit neni co a mereni za jednotku casu E30 nema.
Možná myslíš slovo aretace,esi sem tě dobře pochopil. Každopádně jsem rád,že jsem to pochopil přibližně tak,jak to je. Pár lidí už mi cpalo,že když stojim,tak mi to žere 30 litrů a mě to bylo divný. Myslim si,že by v takovým případě průměrná spotřeba ve městě rapidně stoupla.Mirek píše:teď zrovna nemůžu přijít na to správný slovo, ale je to jako když si na váze ještě před vážením srovnáš ručičku na nulu...aby to měřilo správněYXOman píše:Podle mě ta ručička ukazuje "za roh" a ne na 30l
je to samozřejmě nesmysl, jak už jsem psal budík je v l/100km takže při stání nemá co měřitYXOman píše: Pár lidí už mi cpalo,že když stojim,tak mi to žere 30 litrů a mě tobylo divný...
naše auta-E 30 při stání berou tak 1,5-2 l/hod
ta ručička jde k maximu už když jedeš pod 20km/hod
U E30 ukazuje ekonoměr při stání s běžícím motorem možná 30 l /100 km, protože je to poslední hodnota na stupnici.YXOman píše:http://www.zive.cz/forum/SubChild.asp?Q ... IN=70&PG=2
Skutečná spotřeba je v tomto případě - nekonečno litrů/100km - ...
Takže to není nic divnýho.
nějak mi uniká důvod-PROTOŽE je to poslední hodnota tak to na ní ukazuje při stání ???Venca. píše: U E30 ukazuje ekonoměr při stání s běžícím motorem možná 30 l /100 km, protože je to poslední hodnota na stupnici.
Venca píše:Skutečná spotřeba je v tomto případě - nekonečno litrů/100km - ...
kolik energie získám z nekonečno litrů paliva????
800 ot/min. na volnoběh ??? zase tak blbě na tom spalovací motor neni
a vlastně jak je možný že vůbec jsou ještě na Zemi nějaké zásoby paliva, když by ti stačilo jednou nastartovat a v mžiku by jsi vše spotřeboval ????
a příjde ti to v pohodě ????Venca. píše:Takže to není nic divnýho.
a nebo jsem nepochopil jak jsi to myslel...
Jestli to neni mysleno tak, ze spotrebovavas, spotrebovavas, ale nikam nejedes, tj. spotreba na 100 km je doslova astronomicka - a proto se zarazi na posledni hodnote...
Naposledy upravil(a) Fx dne 01. 06. 2004 21:06, celkem upraveno 1 x.
E39 535i sedan
Howgh... Ale kdyz mu to jeste nebylo jasny, tak proc ne...Jirka325 píše:Uz jsme tady dost lidi snad rekli, jak ze to je, takze kdyz jsme se tak hezky shodli, tak to asi bude pravda. Tak to uz radsi nereste.
Televizni spolecnost nekonecno na treti uvadi film - cituji klasika - Cim vic se s hovnem mazes, tim vic smrdi. Autorovi teto hlasky velice dekuji, moc se mi libi

E39 535i sedan
možná jo, v každém případě je v knížce co dostaneš k E 30 o tom budíku napsáno :Fx píše:Jestli to neni mysleno tim, ze spotrebovavas, spotrebovavas, ale nikam nejedes, tj. spotreba na 100 km je doslova astronomicka - a proto se zarazi na posledni hodnote...
Energie control
Zeigt den Kraftstoffverbrauch ab ca. 20km/h in l/100 km an.
Wirtschaftliche oder unwirtschaftliche Fahrweise wird durch dieses Instrument deutlich angezeigt.
Unter 20 km/h wandert der Zeiger zur Maximalanzeige.
Jeee, sice neumim nemecky, ale podle tech hodnot a tak nak odvozovani slov tam mam uplne to samy. Ale nastesti ve srozumitelnejsi reciMirek píše: možná jo, v každém případě je v knížce co dostaneš k E 30 o tom budíku napsáno :
Energie control
Zeigt den Kraftstoffverbrauch ab ca. 20km/h in l/100 km an.
Wirtschaftliche oder unwirtschaftliche Fahrweise wird durch dieses Instrument deutlich angezeigt.
Unter 20 km/h wandert der Zeiger zur Maximalanzeige.

Uz jenom to ne. Opakovani je matkou moudrosti, ale z tohohle by jeden zblbnul. A pak ze ja obcas resim na autech picoviny, kteri jini prejdou s mavnutim ruky.Fx píše:Howgh... Ale kdyz mu to jeste nebylo jasny, tak proc ne... Dame si to jeste jednou

Tohle téma už jsme s kámošema probírali. Aby se každej pořád takhle nehádal, u nových BMW je to tak, že pokud jedete pomaleji než nějakých 10km/h, ekonoměr se vypne a ručička se usídlí na nule. Za hodinu spotřebuje dieselový motor asi litr, takže nemá cenu tohle už asi probírat, jestli sežere nekonečno nebo 30 litrů za 100km... 

<i>BMW 330d, 204ps@4000ot., 410Nm@1500-3250 ot./min, 0-100 km/h 7.2s, top speed 242km/h</i>