Techničák a jeho odhlášení/likvidace
- Bajzík
- Kontaktovat uživatele:
Techničák a jeho odhlášení/likvidace
čau, jak to ted je? Mam papíry od vraku který jsem rozebral a papíry mi zůstaly. Je mi jasný, že musím sehnat papír o likvidaci... Ale co dál stačí mi jen toto? Je to už cca půl roku zpět papíry jsou odhlášeny na mě.
Díky
Díky
- Bajzík
- Kontaktovat uživatele:
no kamarád toho má právě trošku víc, a když to ted byl odhlásit tak (nebyl tam osobně) tak si ho nechají předvolat aby podal vysvětlení, proč odhlašuje 5vraků. Podle zákona se musí na každé vozidlo co má spz platit povinné což samozřejmě nedělal a já také ne navíc auto musíš dle zákona do deseti pracovních dnů přihlásit, což se také nestalo.BALI píše:co jinýho by jsi ještě chtěl...dáš papír,techničák,spz a pápá![]()
a nebo zlatý stránky a odhlásit dál ale to by se veřejně řikat nemělo
radil mi ho kamarád dopravák,má už takhle asi 5 let doma odhlášenýho Renaulta 8 a renovujou ho,tak mi tenhle postup poradil... pokud se na to přijde,tak nepojištěný vozidlo řeší česká kancelář pojistitelů (nebo tak nějak) a tam stačí vysvětlení,že auto bylo prodaný dál a nový majitel ho nepřihlásil (fiktivní kupní smlouva a plná moc)
problem je v tom,že od novýho roku bude propojená databáze úřadů a pojišťoven a zjistí se to okamžitě a je problem,takže aktuálně řešíme tohle
doteď se nic nezjistí dokud to auto neudělá průser
problem je v tom,že od novýho roku bude propojená databáze úřadů a pojišťoven a zjistí se to okamžitě a je problem,takže aktuálně řešíme tohle

- Bajzík
- Kontaktovat uživatele:
Něco podobného jsem také zaslechl, jde mi o to abych pak neplatil nějaký pokutyBALI píše:radil mi ho kamarád dopravák,má už takhle asi 5 let doma odhlášenýho Renaulta 8 a renovujou ho,tak mi tenhle postup poradil... pokud se na to přijde,tak nepojištěný vozidlo řeší česká kancelář pojistitelů (nebo tak nějak) a tam stačí vysvětlení,že auto bylo prodaný dál a nový majitel ho nepřihlásil (fiktivní kupní smlouva a plná moc)
problem je v tom,že od novýho roku bude propojená databáze úřadů a pojišťoven a zjistí se to okamžitě a je problem,takže aktuálně řešíme tohledoteď se nic nezjistí dokud to auto neudělá průser

našel jsem tohle:
Re: Re: prodej
komplikace není vůbec žádná. Vlastnické právo přechází na nového majitele sepsáním kupní smlouvy a ten úkon na úřadě, kdy provedou odhlášku na někoho jinýho, to je jen zaevidování. A jelikož pokud někomu prodávám auto jako soukromá osoba, nejsem oprávněn dožadovat se na kupujícím předložení občanky ke kontrole jeho osobních údajů - takže když mi řekne, že je Venda Jouda z Podmoklice čépé 3 a r.č.má 998877/6655, tak ty údaje napíšu do smlouvy, neboť tak konám v dobré víře. No a abych se neobtěžoval jít na úřad a odhlašovat to na něho, rovnou mu napíšu i plnou moc k převodu toho vozidla za mě. Kopie obého si samozřejmě uschovám pro pozdější předložení buzerujícím úředníkům a TP + ORV + RZ si mohu klidně vylepit v ložnici na zeď. S autem si mohu dělat co uznám za vhodné, pokud ještě fyzicky existuje. Kupní smlouva ani plná moc pro účely přihlašování, odhlašování a změny údajů v registru vozidel NEMUSÍ být ověřená, kdo nevěří, ať tam běží.
zní to docela rozumně asi to tak taky vyvedu a bude, nebudu vyhazovat peníze, navíc když to chceš zrušit a je to na tebe jen odhlášený, muíš to přihlásit - tedy 800 + papír za likvidaci a pak to teprve zruší. Kurvy
tak to si jen myslíte měl jsem favorita napsaného na babu auto se prodalo borcovi tady kousek za litr bo bylo uplně hotové po pul roce přišlo předvolání z městkého uřadu proč auto nemá pojistku museli jsme tam zajít a vysvětlit babě že auto se prodalo doloženo kupní smlouvou. ženská byla rozumná a stím dotyčným měli navíc špatné zkušenosti už víckrát dopadlo to tak že jsme museli borce chytit ať navalí velký a malý techničák až kolegové policajti od baby ho nakonec někde chytli v autě a dotahli ho k nám a spolu jsem pak šli udělat šťáru k němu domu kde ještě potom dostal přes držku že furt zapíral že techničák nemá auto se šlo na něj odhlásit baba viděla dobrou vuli z naší strany tak nám pokutu a stíhaní odpustila jinak je tam pokuta jak cip za každý den myslím 70 korun žadna sranda a bude to horší
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
že to budou řešit s tim na kterýho jsi to odhlásil...jak jsi psal,nejsi povinen ověřovat údaje a stejně tak si podle mě neověříš na úřadě jestli to někdo přihlásilBajzík píše:jasně ale když za mnou přijdou ukážu kupní smlouvu a dal jsem mu i plnou moc. Otázkou je co mi na to odpovíBALI píše:M40T:ano,protože jste to neodhlásilipokud by to na něj bylo odhlášený,tak se vás to "netýká"
Miky:nevim co chceš psát na smlouvu...
napíšeš Ferdu,Karlíka a že Karlík je seznámen se všema závadama a vadama na vozidle. maximálně ještě že mu uděluješ plnou moc