e36 zapojit tažný - kam s ním

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
KuaJa

e36 zapojit tažný - kam s ním

Příspěvek od KuaJa » 29. 09. 2008 13:51

Přátelé prosím o pomoc u mladšího bratra e30.
Frkl jsem tam tažný z bouranýho auta - mechanicky trochu oser, ale je tam a vypadá to v pohodě.
Mám trochu problém s elektrikou - mám k tomu originál svazek a zapojuje se baječně - přemostí se jím konektory, co jdou do zadních světel a je to OK.
Bohužel mi ale zbyl jeden konktor, do kterýho jdou dva (silnější než ostatní) dráty - červený (nebo červeno fialový) a hnědý (přikládám velice mizernou fotku - ty dráty jsou opravdu jenom dva, je rozmazaná :-))
svojí délkou mi od levého světla vychází asi do k zámku kufru - a tam si myslím, že má být napojený na další konektor - ten už jsem ovšem z vraku auta nevyrval :-(
a teď mi jde o to, co jsou tyhle dva dráty zač a kam s nimi?
http://www.kuaja.com/pubol/bmw/TAZNE_konektor.jpg
když jsem to teď připojil, tak nejdou vůbec žádný světla - z toho mi plyne podezření, že tyhle tlustější kabílky budou nějaký permanentní (zdroj - a podle barvy asi "+")
jde mi o to, jestli někdo neví, kam to připojit - jestli by to šlo prostě normálně připojit na plus baterie - ale aby mi to nevypálilo eletriku - tj. jestli zapojit nějakou pojistku a taky aby mi to třeba permanentně nevybíjelo baterku.
Díky moc .. jinak kdybyste věděli o šikovném elektrikáři v Praze (nejlépe kolem Hájů, který by to udělal, tak bych byl taky vděčen - docela na to chvátám :-) ale kdyby to bylo jen to propojit tak na to nikoho nepotřebuju :-)
Jinak dodám, že je to origo tažný Vestfalia a je to e36
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maranelo » 29. 09. 2008 14:15

i kdyz je to na E36 tak jsem se donutil a tohle by ti melo pomoct
http://uloz.to/795624/1951en.pdf

pokud jsou ty dva kable stejny jako u E30 tak je to pouze stalejch +12v a kostra napr. do karavanu coz nase zasuvka jaksi nepodporuje :lol:
Mam shnilou 325i s KO motorem :-(
Obrázek
325>kundolap/ 320>pracant/ 318>sekačka/ 316>nemám slov
Obrázek

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 29. 09. 2008 14:29

Maranelo díky moc .. já jsem EBA na tohle tažný nenašel - to se na to vybodnu .. - dělal jsem to podle staženýho manuálu od Vestfalie a tohle je mnohem lepší.

Takže jestli dobře rozumím, tak připojit červený kabel přes 16A pojistku přímo na plus baterie a hnědý kabel (zem) připojit na ukostření baterie na karoserii.
Pardon, že se ještě jistím opakováním, toho co je napsáno v tom návodu - ale doufám, že rozumím dobře :-)

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 14. 10. 2008 16:18

Přátelé, tak plus jsem úspěšně zapojil i krásně přes pojistku, ale droboučká chybička se vloudila.
Situace osvětlení je taková, že bliká levý blinkr (jak má) a při spuštěném pravém blinkru bliká pravá brzdovka - jinak nesvítí nic :-) (jako na vozíku a vozík je stopro v cajku)
kabely vizuálně vypadají v pořádku - kde byste tipovali, že bude chyba? - může to být nějak jeblý v samotný zásuvce? - ty samotný konektory, co se připojují do světel, vypadaly tak slibně blbuvzdorně - ale asi bude problém v nich.
je mi jasný, že to chce proměřit, ale chtěl jsem se jen zeptat, protože se mi do toho nechce, tak o tom radši píšu :roll:

Odpovědět