Smutný konec mojí E30 324d
Upřímnou soustrast, tohle je strašák pro všechny pěkný třícy...
Něco jsem slyšel, že se dá nechat udělat posudek o stavu auta a pak to vymáhat po pachateli... přeptej se na to na pojišťovně a buď hodně dotěrnej, snad z nich dostaneš nějaký info...
Něco jsem slyšel, že se dá nechat udělat posudek o stavu auta a pak to vymáhat po pachateli... přeptej se na to na pojišťovně a buď hodně dotěrnej, snad z nich dostaneš nějaký info...
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
- ALA E30
- člen E30.cz
Tak to je teda masakr.Škoda jí.Pěknejch kousků ubejvá.Vždycky když jsem línej zaject do dvora,tak mě tak napadne,že by mohl ject nějakej kretén a trefi se do mě.Už nebudu línej.
90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
není to úplně jednoduchý, ale zase na druhou stranu to je poměrně častá kauza - kdy pojišťovna nevyplatí plnou sumu. Nicméně předpisy pojišťovny o tom, jak likvidují nějaké škody, nemají přímou souvislost s odpovědností za škodu podle občanskýho zákoníku.
jestliže ten rozdíl bude větší, tak by se advokát určitě vyplatil - navíc v případě, že vyhrajete, tak jsou i náklady na něj hrazeny.
myslím, že advokát by mohl pomoct v jednání i v předsoudní fázi.
jestliže ten rozdíl bude větší, tak by se advokát určitě vyplatil - navíc v případě, že vyhrajete, tak jsou i náklady na něj hrazeny.
myslím, že advokát by mohl pomoct v jednání i v předsoudní fázi.
Nejsem na danou problematiku odborník, mě se ale osvědčilo, když jsem nechal udělat ocenění soudním znalcem (ocenění škody + skutečné hodnoty auta před havárii) největší sviňárna u pojišťoven jsou právě ty jejich tabulkové ceny aut, amortizace a další. Přitom máš právo na náhradu vzniklé, skutečné škody.
Takový odhad stojí kolem 2 tis. a vzhledem k tomu, že je to náklad související s uplatněním škody pojišťovna by ho měla taky zaplatit.
Osobně jsem to takto praktikoval cca před rokem, kdy mi nějaký debil naboural auto, trochu podobně jako tobě, ale s výrazně menšími následky.
Jakmile viděl pojišťovák ocenění, zavětřil, zaplatili všechno do koruny i amortizaci zapoměli spočítat (odřený předek a trochu promáčklé zadní čelo, oprava ca 24 tis. Kč, opravdu byly utraceny)
Takový odhad stojí kolem 2 tis. a vzhledem k tomu, že je to náklad související s uplatněním škody pojišťovna by ho měla taky zaplatit.
Osobně jsem to takto praktikoval cca před rokem, kdy mi nějaký debil naboural auto, trochu podobně jako tobě, ale s výrazně menšími následky.
Jakmile viděl pojišťovák ocenění, zavětřil, zaplatili všechno do koruny i amortizaci zapoměli spočítat (odřený předek a trochu promáčklé zadní čelo, oprava ca 24 tis. Kč, opravdu byly utraceny)
když už bys do toho šel - tak seznam znalců je na webu www.justice.cz
a třeba bych vybral tohodle pána:
http://datalot.justice.cz/justice/repzn ... enDocument
ten ti podle mě udělá posudek jak víno a za levno
udělá ti posudek a můžeš se jít hádat.
a třeba bych vybral tohodle pána:
http://datalot.justice.cz/justice/repzn ... enDocument
ten ti podle mě udělá posudek jak víno a za levno

udělá ti posudek a můžeš se jít hádat.
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
A není nějaká možnost, že by ta paní doplatila nějakej rozumnej doplatek - řekněme cca 15k.majkloz píše:pojišťovny dneska řeší celkem rychle... Bohužel je to r.v. 87 proto mi to ohodnotili na 17tis.
To přece není možný. Aby z toho vyvázla ve vztahu k tobě tak lehce - jen pojišťovna by něco smrkla.
BMW The Ultimate Driving Machine
vše musí zaplatit ta bába ze svýho, za ožralce to sice pojišťovna zaplatí, ale bude to chtít zpět
určitě bych po ní požadoval náhradu do plný výše původního stavu, u občanskoprávního soudu by to stejně prohrála
určitě bych po ní požadoval náhradu do plný výše původního stavu, u občanskoprávního soudu by to stejně prohrála
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
-
- Kontaktovat uživatele:
předem sorry za OT..jen přidám něco z mé skušenosti....měl jsem kadetta combi 2,0 nějakej club special poslední rok co to dělali.A na kruháku mi nedal přednost jeden maník...a já se vůbec nebránil skoro jsem ani nebrzdil pak přijel pojištovák ke mě kde autí už bylo trochu připravené pod kolo podložky aby vypadalo vyvrácené řekl jsem že teče chladič že svítí ABSko a podobně a přišlo mi 32 000,- auto jsem všeho všudy opravil za 4000,- a pak prodal za 16 000,- a původní prodejní hodnota byla tak max 18 000,-
tak že i někdy se zadaří!! Nevěřil jsem vlastním očím když jsem se mrkl na účet je to 4 roky!! 

- Jan Kučera
Jde o to jak se na to bude tvarit ten pojistovak,nejdriv bych brecel, a pokud to nepude, sehnal si ten posudek , vse podlozil fakturama o laku, vyvaření,atd,sehnal si faktury na dily,atd.dale pak to klidne pred focenim obul na nový gumy,to dost dela,ubrecel bych to na opravu,pak bych to dlooooouze nechal v servisu,fakturka od autopujcovny,páč vozíš komplet invalidní prarodiče na dialízu každej den atd. atd. atd. a ještě bych žaloval tu (admin promin) KUNDU!!!!!!!! za citovou újmu páč to byl mazel tvuj nejmilejší (sranda-odlehčení) 

Pláťákoslužby 608528957
524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

Třeba jsem mimo, ale :
- jednou, cca před 5 lety, jsem se účastnil rozhlasové debaty na téma pojištění motorových vozidel a položil jsem přítomnému zástupci pojišťovny (tuším Kooperativa) otázku "... jak je to s rozdílem ceny u krytí škody z povinného ručení viníka nebohému nevinému, kterého pojišťovna odbyde směšnou částkou (např. u staršího vozu) neodpovídající ztrátě poškozeného a zda-li se může dále např. v občansko právním sporu domáhat doplatku na viníkovi...". Bylo mi odpovězeno, že krytí pojišťovnou spravedlivě odpovídá současné hodnotě vozu a že je doslova drzost chtít po viníkovi další peníze - to by se již rovnalo neoprávněnému zhodnocení. A viník je z obliga, protože dle zákona učinil vše, tj. byl odpovědnostně pojištěn a že pojišťovna má takovéto sazby plnění je věc druhá. Lapal jsem vzteky po dechu, ale další prostor na reakci jsem již nedostal a poté byl pořad ukončen a to vše v přímém rozhlasovém vysílání před mnoha posluchači v éteru.
Tady je v tom alkohol, ale to by dle výše uvedeného názoru nemělo mít vliv na výši odškodnění, maximálně by se v tomto případě pojišťovna hojila na viníkovi.
desp sen.
- jednou, cca před 5 lety, jsem se účastnil rozhlasové debaty na téma pojištění motorových vozidel a položil jsem přítomnému zástupci pojišťovny (tuším Kooperativa) otázku "... jak je to s rozdílem ceny u krytí škody z povinného ručení viníka nebohému nevinému, kterého pojišťovna odbyde směšnou částkou (např. u staršího vozu) neodpovídající ztrátě poškozeného a zda-li se může dále např. v občansko právním sporu domáhat doplatku na viníkovi...". Bylo mi odpovězeno, že krytí pojišťovnou spravedlivě odpovídá současné hodnotě vozu a že je doslova drzost chtít po viníkovi další peníze - to by se již rovnalo neoprávněnému zhodnocení. A viník je z obliga, protože dle zákona učinil vše, tj. byl odpovědnostně pojištěn a že pojišťovna má takovéto sazby plnění je věc druhá. Lapal jsem vzteky po dechu, ale další prostor na reakci jsem již nedostal a poté byl pořad ukončen a to vše v přímém rozhlasovém vysílání před mnoha posluchači v éteru.
Tady je v tom alkohol, ale to by dle výše uvedeného názoru nemělo mít vliv na výši odškodnění, maximálně by se v tomto případě pojišťovna hojila na viníkovi.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site