povinnost zimních penu
povinnost zimních penu
Dobrý den kolegové,
chtěl bych se Vás zeptat jestli náhodou nění nějaká vyhláška, která upravuje povinnost zimních pneumatik,
dám příklad - budu jezdit na hory tak je jasné, že budu mít zimní pneu a v kufru řetězy
ale
co když jezdím jen po Praze? vím, že bezpečnější je mít zimní pneu mají menší brzdou dráhu, když mrzne ..., ale když mě zastaví policajt může mi dát pokutu, že nemám zimáky či ne?
chtěl bych se Vás zeptat jestli náhodou nění nějaká vyhláška, která upravuje povinnost zimních pneumatik,
dám příklad - budu jezdit na hory tak je jasné, že budu mít zimní pneu a v kufru řetězy
ale
co když jezdím jen po Praze? vím, že bezpečnější je mít zimní pneu mají menší brzdou dráhu, když mrzne ..., ale když mě zastaví policajt může mi dát pokutu, že nemám zimáky či ne?
BMW e34 525TDS

- [CZ]Airwolf[OC]
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/7ABAA1D ... vybava.pdf[CZ]Airwolf[OC] píše: Uz jsou. Pokud je to prikazane znackou - platnost od tohoto zimniho obdobi.
Musí se to řešit takovejma flastrama, stejně jako povinný svícení, retardéry na vozovce, zalesnění některých obcí dopravními značkami atd.
Čím dál lepší...

Naposledy upravil(a) Venca dne 06. 10. 2008 11:58, celkem upraveno 2 x.
- [CZ]Airwolf[OC]
Pořád 1,6 mm.
Ty jejich novely se značkama C 15 a,b se nevztahujou obecně na minimální hloubku vzorku, ta zatím zůstává.
--
Průser ovšem bude, pokud nějaký duševní omezený NárodněVýborný soudruh rozhodne, že ty značky nacpou do kdejaký obce.
Nevím, zda umístění těch značek řeší nějaký prováděcí předpis, ale v naší osadě je nyní velká móda provádět zalesnění dopravními značkami.
A pansoudruh z dopravního odboru je takový pako, že mi např. zakázal značkou s dodatkovou tabulkou užívat mou vlastní garáž - vyřešilo se to až po mojí pohrůžce trestním oznámením...
Takže stačí pár přeaktivních blbců a ty 4 mm budou nutný nikoli z důvodu bezpečnosti, ale kvůli tuposti ouřadů...