jak zjistím,že je palivové čerpadlo v pořádku?
jak zjistím,že je palivové čerpadlo v pořádku?
prosím o radu-jak zjistím,že je palivové čerpadlo v pořádku?(že má správný tlak)
jedná se o čerpadlo na M42
dík za rady
jedná se o čerpadlo na M42
dík za rady
Poznáš to tak, že připojíš na vývod hadičku a zkusíš zda konstantně tlačí. Mě se pokazilo stylem, že se začalo zasekávat, koupil jsem nové v náhradě za cca 3tis. Hlavně ho nenech běžet za sucha moc dlouho. A prve se podívej jaký máš palivový filtr. Snad ti to pomůže, Hodně zdaru 

BMW 318 IS that IS fun
to co jsi mi radil jsem ještě nezkoušel,ale nevypadá,že by vynechávalo,zvuk nekolísá.spíš by mě zajímalo jestli třeba nedává trochu menší tlak než má a jak to změřit(myslím tím kolik by mělo zdravé čerpadlo přečerpat za určitý čas nebo nějaká podobná metoda)
případně mě ještě napadá jak otestovat regulátor tlaku na liště?jestli třeba nebude problém tam.
případně mě ještě napadá jak otestovat regulátor tlaku na liště?jestli třeba nebude problém tam.
Zdá se ti, že auto nejde patřičně do otáček? věšínou pouze stačí vyměnit ten palivák. Pokud mám s čerpadlem zkušenst já , tak budto jede nebo ne,zatím jsem se nesetkal s tim, ze by nekomu malo tlacilo, ale mozná se najde. Do lišty bych lezzl až si opravdu nebudeš vědět radyx, al myslím, že to nebude třeba, přesný průtok tu myslím někde je uveden, zkus pohledatpavel1164 píše:to co jsi mi radil jsem ještě nezkoušel,ale nevypadá,že by vynechávalo,zvuk nekolísá.spíš by mě zajímalo jestli třeba nedává trochu menší tlak než má a jak to změřit(myslím tím kolik by mělo zdravé čerpadlo přečerpat za určitý čas nebo nějaká podobná metoda)

BMW 318 IS that IS fun
odpoj odvodni hadicku z listy (ne privodni, neb na liste je regulator tlaku) no a za minutu bys mel (do pet lahve) nacerpat cca 3/4 litru.. cerpadlo pustis samotne... (u m40 jsou relatka pod prednim oknem pod kapotou a prostredni je rele cerpadla) nevim jak u m42
Tlak zmeris meričem tlaku (kdyby byl vetsi nez 3 bar je spatny regulator, kdyby byl mensi nez 3 bar je spatne cerpadlo (nebo mozna palivovy filtr)
- Prakticky jsem to jeste nezkousel..
CCA to zmeris tim postupem z prvniho odstavce
Tlak zmeris meričem tlaku (kdyby byl vetsi nez 3 bar je spatny regulator, kdyby byl mensi nez 3 bar je spatne cerpadlo (nebo mozna palivovy filtr)
Ada_CZ píše:odpoj odvodni hadicku z listy (ne privodni, neb na liste je regulator tlaku) no a za minutu bys mel (do pet lahve) nacerpat cca 3/4 litru.. cerpadlo pustis samotne... (u m40 jsou relatka pod prednim oknem pod kapotou a prostredni je rele cerpadla) nevim jak u m42
tak jsem to otestoval podle návodu za použití externího zdroje(z PC-podle multimetru 11,8voltu,napětí v autě to změřilo 12,6voltu)
a čerpadlo načerpalo za 35 sekund 1,1 litru.
takže je v háji asi regulátor jestli se nemýlim.
může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit?
dík
Hodnota objemu mi nepřijde jako špatná.pavel1164 píše:
tak jsem to otestoval podle návodu za použití externího zdroje(z PC-podle multimetru 11,8voltu,napětí v autě to změřilo 12,6voltu)
a čerpadlo načerpalo za 35 sekund 1,1 litru.
takže je v háji asi regulátor jestli se nemýlim.
může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit?
dík
Ty napětí taky ne.
Nebo se mýlím...?
.
Otázka je, odkud má tuhle informaci.pavel1164 píše:no nevim.ada píše,že správná hodnota je 3/4 litru za 1minutu a u mě to bylo o dost víc.
Pokud se pamatuju, dle "Jak na to..." jsou hodnoty pro čerpadla 318i a 320i, 323i, 325i a 325e v rozmezí cca 0,7 - 0,85 litru za 30 vteřin.
Pak se mi těch 1,1 litru za 35 vteřin nejeví příliš odchylná - ale neznám přesný údaj pro M42, a´t se vyjádří, pokud někdo ví skutečně přesně...
.
to je právě to.Venca píše:Otázka je, odkud má tuhle informaci.pavel1164 píše:no nevim.ada píše,že správná hodnota je 3/4 litru za 1minutu a u mě to bylo o dost víc.
Pokud se pamatuju, dle "Jak na to..." jsou hodnoty pro čerpadla 318i a 320i, 323i, 325i a 325e v rozmezí cca 0,7 - 0,85 litru za 30 vteřin.
Pak se mi těch 1,1 litru za 35 vteřin nejeví příliš odchylná - ale neznám přesný údaj pro M42, a´t se vyjádří, pokud někdo ví skutečně přesně...
.
nechtěla by si to nějaká dobrá duše změřit u svého ieska a kdyžtak pak dát vědět jak to dopadlo?moc by mi to pomohlo.prosím někoho komu iesko jezdí tak jak má.