Vnitřní zrcátko - rozborka
Vnitřní zrcátko - rozborka
Pokouším se naimplantovat vnitřní zpětné zrcátko s bodovkami do cabria. Dva dotazy zní :
1) jak se nedestrukčně dostanu do vnitřního zpětného zrcátka a to u obou verzí - obyčejného i lampičkového (cílem je záměna stopek v kloubovém mechanismu)?
2) nemá náhodou někdo své praktické zkušenosti s tímto "harakiri"?
Někde na nějakém německém webu byl snad návod. Neví někdo odkaz? Ale to je již vlastně 3. dotaz.
Díky moc.
desp sen.
1) jak se nedestrukčně dostanu do vnitřního zpětného zrcátka a to u obou verzí - obyčejného i lampičkového (cílem je záměna stopek v kloubovém mechanismu)?
2) nemá náhodou někdo své praktické zkušenosti s tímto "harakiri"?
Někde na nějakém německém webu byl snad návod. Neví někdo odkaz? Ale to je již vlastně 3. dotaz.
Díky moc.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
Já jen dodám,měnil jsem si takhle zpětné zrcátko origo e30 které už začínalo slepnout za zrcátko s Feldy-je v něm lépe vidět zpět a vypadá moderněji,to je jedno,ale já bych radil než to začneš demontovat tak ten kloubek pomazat řádně tekutým mýdlem nebo něčím na ten způsob a trochu s ním zavrtět aby se kloubek promázl,jde to ven ohodně lépe,při zpětné montáži hlavně né násilí,hlavně nevyvíjet tlak na zrcadlo,lehce prdne jak to zaskočí do sebe,měl jsem to ještě zamotaný v chumli hader pro sichr 

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Žárovky jdou vytáhnout spodem, nicméně rozebrat jde. Rámeček kolem skla je na několika místech nacvaknutý, chce to např. malej šroubovák nebo tenkej nožík a hodně trpělivosti.DVORIS píše:Jo a nemýlím li se tak origo obyč zpětné zrzátko ropůlit nelze,je zatavené slepené,jedině snad obřezat lupenkovou pilkou.U origo Mtech nevím,mělo by jít rozdělat z důvodu výměny žárovek?desp píše:Zatím oběma děkuji. Sbírám odvahu.
desp sen.
kdysi sem na netu videl navod jak klasicky s bodovkama nacpat do cabria..ted jsem to hledal, v tomhle clanku je na nej odkaz, bohuzel uz nefunguje.. http://e30.bmwdiy.info/lighted-mirror/index.html
5er
Když to tak teď na stole prohlížím, dumám a bojím - bojím, tak mne napadla taková (možná) naivní očůrávací idea a to, že bych zalovil ve svých modelářských zkušenostech a zkusil bych mini bruskou (Dremlem) odbrousit ten klasický mechanismus čepového upínání běžného (necabriového nelepeného) bodovkového zrcátka, zůstane jen hladká dosedací plocha stopky, která by se vyleštila a dostanu tak obdélníkovou obdobu plochy pro lepené zrcátko na čelní sklo (origo kulatá ploška). Pouze by se udělal drobný výřez pro odvod drátků mimo kontaktní plochu. Zrcátko bych nalepil o trochu výše tak, abych se dostal co nejblíže přehodu horní okraj čelního skla s rámem a drátky vystupující ze stopky do okenního rámu by tak byly minimálně vidět.
Myšlenku nejdříve zkonzultuji s profíky z Autoskla, kteří lepí zrcátka denně.
Třeba to bude bingo trefa do černého a vyhnu se tak záměně stopek a zhotovování průchodu drátků plnou cabriovou stopkou. Snad se nápad nezhroutí tím, že nebude vycházet sklon skla s lepením a opěrným bodem u stopky bodového zrcátka.
Vidí někdo zradu, kterou já zatím nevidím?
Když se to podaří, tak by to mohlo využít více cabristů.
desp sen.
Myšlenku nejdříve zkonzultuji s profíky z Autoskla, kteří lepí zrcátka denně.
Třeba to bude bingo trefa do černého a vyhnu se tak záměně stopek a zhotovování průchodu drátků plnou cabriovou stopkou. Snad se nápad nezhroutí tím, že nebude vycházet sklon skla s lepením a opěrným bodem u stopky bodového zrcátka.
Vidí někdo zradu, kterou já zatím nevidím?
Když se to podaří, tak by to mohlo využít více cabristů.
desp sen.
Naposledy upravil(a) desp dne 17. 09. 2008 20:51, celkem upraveno 2 x.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site