Ja jsem cely zivot kupoval jete pneu, protoze preci jenom novy jsou raketa. Kazdopadne kdyz si spocitam, kolik jich clovek nakoupi za tu dobu, tak je to asi nula od nuly.
Nejlepe vyjde koupit jete pneu po nekom, koho znas a stare maximalne tak sezonu. To koupis prakticky nove pneu za pouzitelnou cenu.
Ale to co prodavaj ruzny pneubazary jsou vetsinou pekny hnoje, s tim mam letite zkusenosti. A hlavne nikdy nevis, jak jsou stary, takze uchazej neskutecnym zpusobem a jsou o hodne nachylnejsi k defektu zvlast na vykonnejsim aute. Ono se to da sice vycist z nejakyho kodu na gume, jak je stara, ale ted kdyz mi z forda zuli starou michelinku s nakejma 2,5 mm vzorku a ja nadaval ze utika, tak mi oznamili, ze takovej muzejni kousek je zazrak ze vubec jezdi - udajne 12 let stara guma (i kdyz tomu zas neverim, to by nemela ani tech 2,5 mm
Navic jsou gumy bohuzel trochu zahadny, naposled, kdyz jsem koupil jety pneu sice s velmi luxusne vzhlizejicim vzorkem, zadny boule, plosky. 6 mm rovnomernyho vzorku, cena za par 1400. Nicmene na predku jsem mi to s radne serizenou geometrii tahlo na stranu jak prase. Dal jsem tam jiny a absolutne v pohode, muzu pustit na dalnici volant a auto jede furt rovne.
Jsou-li aspon trochu finance, tak nejlepe nove, nebo max-rok stare po nekom, zadne pneubazary.
Problem je taky v tom, ze jim pneu ani neprodas. Ja ted mel bravurisky, vahal jsem jestli s nima na bawo, nebo ne. Nakonec putovaly na podradny predohraby malovalec, pac jsou to celkem mekky zvejky...ale zase za ty prachy
Byly skoro novy a v pneubazaru jak je videli naskladany na zadnich sedackach, tak hned jestli je prej nechci, tak ze je muzou ode me vykoupit. Mely tak 7,5 mm - rok jeta zanovni guma a nabidli 250 Kc/kus, tak jsem se jim vysmal. Sami prodavaj v patnactce gumu tak za 150Kc/mm vzorku.