Rozvody m10
- k.o.u.d.y.e30
- člen E30.cz
Rozvody m10
Potřeboval bych nějaký info ohledně rozvodů na mou e30 318i m10 vyměnil jsem motor,protože ten můj byl přidřenej na šálkách atd. a koupil jsem jinej,ale ten má strašně volnej řetěz na rozvodech,ale zajímavý je že ne pořád,jen snad jakoby v jedné poloze otočením kliky,což nevím jak je možný a strašně to klepe,čím by to mohlo být a kolik se tak pohybuje komplet celá sada rozvodů??dík 

Nedávno jsem to dělal,ale co ti poradím zkus napínák,pokud je bez oleje tak je potřeba sundat ventildekl a natlakovat ho ručně a to tak že zapřeš třeba šroubovák o tu napínací lištu co je vidět shora a budeš pumpovat až ucítíš že ztuhne,pak to složíš a mělo by to být ok.Pokud ne tak ti pravděpodobně nebude těsnit napínák samotný-výměna za nový,a nebo budou v háji rozvody.Na ty je potřeba lišta napínáku,vodicí lišta,řetěz,spodní kolečko,horní kolečko,sada těsnění pod prsa,těsnění pod vodní pumpu,těsnění pod malou vanu,gufero kolem klikové hřídele.Měl by jsi se vlést do cca 5000,-kč.Připrav si hodně kvalitní stahovák na malé kolečko co je na klikové hřídeli,drží na ní jako prase protože je nataženo za tepla,sám jsem s tím bojoval s několika stahováky a pomocí mechanika,zpět jde lehce po nahřátí horkovzduškou nebo na plotýnkovým el.vařiči 

- k.o.u.d.y.e30
- člen E30.cz
To by mohlo,olej vytekl a zpět se sám nenatlačí,taky by ten pístek mohl být zasranej,tak ho zkus vyjmout proprat v techničáku a profouknout hubouk.o.u.d.y.e30 píše:ok díky a jak je to s řetězem na olejový čerpadlo??sem koukal na netu a zatím jsem ho nesehnal,zkusím ten napínák natlakovat,jelikož ten motor hodně dlouho stál tak by to třeba mohlo bejt tím![]()