Vrtule ventilátoru

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Ace

Vrtule ventilátoru

Příspěvek od Ace » 14. 04. 2003 17:52

Čauky, zjistil jsem, že mám jednu lopatku ulomenou a motorem to nějak cloumá. Je možný, že tím, jak je nevyvážená ta vrtule, se motor trochu chvěje? Když zvýším otáčky, tak je ta frekvence zřejmě tak velká, že to necítím.... Prostě se klepe volant tak při 80km/h, pak to zmizí a objeví se to při 140 km/h....ve 170 už se klepe celá palubka....
..
8) ///M Power 8)

kdo.

Re: Vrtule ventilátoru

Příspěvek od kdo. » 15. 04. 2003 09:54

Ace píše:Čauky, zjistil jsem, že mám jednu lopatku ulomenou a motorem to nějak cloumá. Je možný, že tím, jak je nevyvážená ta vrtule, se motor trochu chvěje? Když zvýším otáčky, tak je ta frekvence zřejmě tak velká, že to necítím.... Prostě se klepe volant tak při 80km/h, pak to zmizí a objeví se to při 140 km/h....ve 170 už se klepe celá palubka....
Předesílám, že se chystám dát pod hliníky centrovací kroužky, u mýho bawora totiž chyběj, mám akorát jednu, tak použiju něco z Alcaru a nechám to protáhnout na soustruhu.
btw. nechcete někdo nějaký gumy? :D
Čus, Ace
Ta nevyvážená vrtule ti může zničit ložisko ve vodní pumpě, ale její hmotnost není taková, aby cloumala motorem - jiný důvod. Zkus jí sundat a uvidíš, jestli se bude klepat...

Odpovědět