Dotaz na kardan
Dotaz na kardan
Zeptám se možná hloupě, ale přeci jen. Měl by být kardan pohyblivej? Myslím tím, jestli by se měl uprostřed zasouvat do sebe...
BMW 324d 86´
Zasouvá se do sebe ale zasouvání je blokováno převlečnou maticí s takovou gumou
http://bmw.hotentot.com
BMW E39 540i Tour
BMW E39 540i Tour
Já jsem slyšel že na blokování a nikdy se me ještě nepodařilo s žádným kardanem hnout bez povolení té matice
http://bmw.hotentot.com
BMW E39 540i Tour
BMW E39 540i Tour
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
ne, kardan se sam vuci sobe nehybe, dva dily jsou spolu vyvazeny, smontovany a zajisteny maticiMilinek píše:Je to moje první BMW, tak zatím nevím, ale u teréních aut je kardan volnej, aby se mohl hýbat sem tam, kvůli propružení v zadní nápravě, ale tam je tem pohyb větší než tady
Má tedy někdo konkrétní informaci? Zatím tady žádná nepadla...
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Dolfa 325i
Hýbat se to musí, ale v řádech pár mm, záleží jak tuze je uložen motor+převodovka a zadní náprava! Musí to pojmout propružení v slb...když se brzdí tak motor+převodovka jde dopředu a zadní náprava dozadu (při akceleraci naopak)..kdyby to bylo natvrdo tak to bude odnášet ozubení (uložení) v difu a v převodovce..protože to půjde tvrdě na sebe (a aby to pobírala hardy spojka..no nevím nevím jak dlouho by to vydržela)!
Prostě hejbat se to musí...když povolíš kardan od difu tak to musí jít ztuha zasunout rukou, koneckonců i při demontáži to je někdy třeba trochu zasunout!
Prostě hejbat se to musí...když povolíš kardan od difu tak to musí jít ztuha zasunout rukou, koneckonců i při demontáži to je někdy třeba trochu zasunout!

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přesně takMax-Max píše:ne, kardan se sam vuci sobe nehybe, dva dily jsou spolu vyvazeny, smontovany a zajisteny maticiMilinek píše:Je to moje první BMW, tak zatím nevím, ale u teréních aut je kardan volnej, aby se mohl hýbat sem tam, kvůli propružení v zadní nápravě, ale tam je tem pohyb větší než tady
Má tedy někdo konkrétní informaci? Zatím tady žádná nepadla...

Nějaké ty minivibrace si přebere hardyspojka. Mě se nedávno povolila ta převlečná matice uprostřed a výsledek byl ten, že cca během týdne se totálně vymlátilo středové uložení kardanu.
- Dolfa 325i
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na to, abych vyměnil kardan se nemusím živit jako automechanik. Vzhledem k tomu, že jsem to dělal naposledy před třemi týdny si to celkem pamatujusys325i píše:bi som bol zvedavi kolkati z odpovedajucich sa zivia ako automechanici ..........
ked ma picha v boku tak niesom zvedavi na nazor predavacky v potravinach

ked svojimi postrehami okomentujete dobru radu od fundovaneho cloveka tak najblizsie mozete vypisovat bludy ako.....
trha mi to na rozbehu ....
skace mi kolo....
piska mi z pod auta nieco.....
kde mi tece benzin ???
a poradia ti tiez odbornici z ineho fachu a budes sklamani ze to tak nieje

šiska + laďak = /-8 ps/
Na vykon sa musi ist cez železo
Na vykon sa musi ist cez železo
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sice nechápu, cos tím chtěl říct, ale jestli se tě cokoli co jsem napsal dotklo, tak se hluboce omlouvámsys325i píše:a presne o tom som pisal.......................rada / odbornika/
ked svojimi postrehami okomentujete dobru radu od fundovaneho cloveka tak najblizsie mozete vypisovat bludy ako.....
trha mi to na rozbehu ....
skace mi kolo....
piska mi z pod auta nieco.....
kde mi tece benzin ???
a poradia ti tiez odbornici z ineho fachu a budes sklamani ze to tak niejetakze ked chce niekto radu nechaj nech sa vyjadria ludia od fachu a nie taky co to uz raz robili