horis,tweety a spol. pls poraďte
horis,tweety a spol. pls poraďte
dneska mi někdo naboural zaparkovaný auto a ujel,vzhledem k tomu že to bylo v jednosměrce ze který je jediný výjezd a na konci je kamera,tak by se teoreticky dalo dopátrat nabouraný auto který vyjíždělo... tipuju nějakou dodávku (bílej zbytek barvy a ránu to dostalo relativně vysoko)...
když bych zašel na městskou policii,kde by mi našli teoretického viníka,dá se pak podle spz nějak domoct peněz z jeho povinnýho?
když bych zašel na městskou policii,kde by mi našli teoretického viníka,dá se pak podle spz nějak domoct peněz z jeho povinnýho?
- maca
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
to ses mohl zeptat me
MAS SMULU pac si odjel z mista nehody
a i kdybys nesel to auto co ti to zpusobilo, musis nejakym zpusobem donutit toho cloveka, aby s nehodou souhlasil a sel to i nahlasit a na pojistovnu priznal svoji vinu, o cemz pocgybuju, takze ted uz mas smulu

clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi 

tak at ho tam znova zaparkujemaca píše:to ses mohl zeptat meMAS SMULU pac si odjel z mista nehody
a i kdybys nesel to auto co ti to zpusobilo, musis nejakym zpusobem donutit toho cloveka, aby s nehodou souhlasil a sel to i nahlasit a na pojistovnu priznal svoji vinu, o cemz pocgybuju, takze ted uz mas smulu

No tak to je smutný .... Kluci ti víceměně již odpověděli a správně. Chce to auto nechat na místě, nemanipulovat s ním, zavolat na P ČR, ty přijedou, skutek nafotí, zadokumentují a budou ve věci jednat... Pokud pachatel z místa odjel a nelze věrohodně prokázat že to bylo způsobeno dopr.prostředkem, nebude to dopr. nehoda co řeší dopr. inspektorát, nýbrž se bude jednat o tr. čin Poškozování cizí věci ( § nebudu uvádět, nic vám říkat nebudou) -je ale jedno která složka Policie to řeší... Policie je povinna učinit všechny potřebné kroky vedoucí k objasnění celé věci, tedy pátrání po pachateli, zjištění vozidla dle R.Z. ze záběry kamery, .. atd. Při objasnění celé věci se ty pochopitelně jako poškozený připojíš s náhradou vzniklé škody kterou ti MUSÍ podezřel. uhradit...... Jen musíš potom dokladovat co a za kolik si nakoupil/vyměnil.. atd.(no vědět že se to objasní a že pachatel není žádný švorcák, tak budu volit jen značku, prostě nakoupím to nejdražší a účet donesu ke spisu...)
No dej vědět jak si dopadl,hoj ...

No dej vědět jak si dopadl,hoj ...

e30 323i
e30 320i
e34 535i
e30 320Ci
e39 528i
e30 325i

Můžeš čekat 5 min, může to být 5 hodin (podle toho kolik je lidí před tebou - je to jak na poště, v bance ... atd). Upřednostňují se jen závažné skutky, kde je přímo ohrožen život, zdraví ... atd. Pamatuji lidi, co čekali v zimě na "nehodáře" asi 10 hodin. Byla to jen obyč. nehoda, jen plechy. Měly smůlu, bylo před nima cca 13 nehod. A ani neřvali....BALI píše:vzhledem k tomu že mam auto na ježdění a neměl jsem čas,tak jsem si nemohl dovolit jen tak někde 2 hodiny čekat na policii![]()

A pokud chce člověk něco oznámit, musí prostě strpět nějaké úkony v tr. řízení (vyčkat na příjezd hlídky, dokumentace události, výslech ... atd.) Někdy je to nemilé, nehodí se to, ale jinak to nejde. V opačném případě nemá P ČR cenu volat ...

e30 323i
e30 320i
e34 535i
e30 320Ci
e39 528i
e30 325i

- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Já nevim, jakou mají tedy někteří co radí zkušenost s dopravními nehodami, ale já tam přece jen nějaký pátek dělal. A mohu ti s klídným srdcem říct, že to že jsi odjel, bylo to nejrozumější.
Přinejmenším půl hodinky bys čekal na P ČR. Ty by přijeli, nafotili a řekli ti že ve věci budou jednat. Už nyní pochybuji o tom, jestli by dohledávali to, že je ulice pod kamerami. Kdybys jim to sdělil, možná by se o ten záznam zajímali. Na záznamu by v té době projelo 60 aut a už jsem zvědav, jak se dohledá viník a navíc jak se to viníkovi dokáže. Fotka tvého auta je špatná, nicméně se domnívám, že nějak moc stop tam na autě nezbylo (kus barvy, slídy, nárazníku). Tudíž by ti potom nezbylo nic jiného, než to řešit občansko-právní cestou, kde by tě to všechno jednání stálo 20x tolik, než svépomocí si to auto opravit. Nemluvě o času, lítání a nemožnosti auto opravit do BIGu
Viník se v těchto případech těžko hledá, pokud ho někdo neviděl, není to přímo nahrané (i tam když je auto na soukromou osobu, tak je mnohdy problém) nebo se k tomu účastník sám později nějak nepřizná.
Tento režim je nastaven chodem českých zkorumpovaných zlodějů - pojišťoven. Zrušil bych bonusy, zrušil bych malusy...byla by prostě určitá taxa a ta by se nezvedala ani nesnižovala. Lidi by se potom nebáli to řešit. Ale tenhle nastavený program přímo pojišťovnami akorát nahrává zase zmrdům
Přinejmenším půl hodinky bys čekal na P ČR. Ty by přijeli, nafotili a řekli ti že ve věci budou jednat. Už nyní pochybuji o tom, jestli by dohledávali to, že je ulice pod kamerami. Kdybys jim to sdělil, možná by se o ten záznam zajímali. Na záznamu by v té době projelo 60 aut a už jsem zvědav, jak se dohledá viník a navíc jak se to viníkovi dokáže. Fotka tvého auta je špatná, nicméně se domnívám, že nějak moc stop tam na autě nezbylo (kus barvy, slídy, nárazníku). Tudíž by ti potom nezbylo nic jiného, než to řešit občansko-právní cestou, kde by tě to všechno jednání stálo 20x tolik, než svépomocí si to auto opravit. Nemluvě o času, lítání a nemožnosti auto opravit do BIGu

Viník se v těchto případech těžko hledá, pokud ho někdo neviděl, není to přímo nahrané (i tam když je auto na soukromou osobu, tak je mnohdy problém) nebo se k tomu účastník sám později nějak nepřizná.
Tento režim je nastaven chodem českých zkorumpovaných zlodějů - pojišťoven. Zrušil bych bonusy, zrušil bych malusy...byla by prostě určitá taxa a ta by se nezvedala ani nesnižovala. Lidi by se potom nebáli to řešit. Ale tenhle nastavený program přímo pojišťovnami akorát nahrává zase zmrdům
ujetí z místa nehody je pořád přestupek, takže bych řekl, že občansko správní cestou se nic neřeší, ale úřad by musel rozhodnout o viníkovi a nápravě škody (pokud by se vypátral)..pletu se?
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
právě jsem se vrátil z hradu
zašel jsem na MP co kdyby náhodou,a hned mezi dveřma na mě volali "vy jste z toho bawa co?" tak jsme se chvíli bavili,prozradili mi že někdo k tomu zavolal PČR,který svědci řekli že viděli bílou dodávku,kouknul se mnou na záznam z tý doby kdy jsem tam parkoval a nic takovýho jim kolem kamery neprojelo
a že prej si mam zavolat na 158
na 158 mi řekli že o tom mají záznam a dostal sem číslo na dopravní nehody
tam mi bylo řečeno,že tam sice byli,maj záznam o tom že byla nehoda,,viník neznámý protože ujel,ale o žádný dodávce ani svědcích tam žádnej záznam nemá
a po konzultaci s tweetym mam jasno

zašel jsem na MP co kdyby náhodou,a hned mezi dveřma na mě volali "vy jste z toho bawa co?" tak jsme se chvíli bavili,prozradili mi že někdo k tomu zavolal PČR,který svědci řekli že viděli bílou dodávku,kouknul se mnou na záznam z tý doby kdy jsem tam parkoval a nic takovýho jim kolem kamery neprojelo

na 158 mi řekli že o tom mají záznam a dostal sem číslo na dopravní nehody
tam mi bylo řečeno,že tam sice byli,maj záznam o tom že byla nehoda,,viník neznámý protože ujel,ale o žádný dodávce ani svědcích tam žádnej záznam nemá

a po konzultaci s tweetym mam jasno

ja myslim ze proc ne? tak rekne ze k autu prisel az po par dnech a tudiz si nemohl driv vsimnout ze ho ma nabouranykouBaMW píše:tak at ho tam znova zaparkujemaca píše:to ses mohl zeptat meMAS SMULU pac si odjel z mista nehody
BMW 323i E36
- slubox
- sponzor E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Aha, ale ked kamera ho zachytila ze odchadza, a zrazu by tam bol ,nie?paveld píše:ja myslim ze proc ne? tak rekne ze k autu prisel az po par dnech a tudiz si nemohl driv vsimnout ze ho ma nabouranykouBaMW píše:tak at ho tam znova zaparkujemaca píše:to ses mohl zeptat meMAS SMULU pac si odjel z mista nehody

E39 530dat Individual
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
- ALA E30
- člen E30.cz
Je mi líto tříci,ale vzhledem k tomu že v této posrané zemi se neobjasní daleko jasnější a jednodušší případy,tak tento je ultraneřešitelný.A iluze o poctivosti čechů jsem ztratil už na základce.
Hodně zdaru a klidu při opravě.(Já bych nadával a tak měsíc s nikym nepromluvil) 

90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
No pokud si ho vsimli na kamere, tak je to blby...slubox píše:Aha, ale ked kamera ho zachytila ze odchadza, a zrazu by tam bol ,nie?paveld píše:ja myslim ze proc ne? tak rekne ze k autu prisel az po par dnech a tudiz si nemohl driv vsimnout ze ho ma nabouranykouBaMW píše: tak at ho tam znova zaparkuje
BMW 323i E36
kdybych to chtěl nějak řešit,tak ne přes policiipaveld píše:No pokud si ho vsimli na kamere, tak je to blby...slubox píše:Aha, ale ked kamera ho zachytila ze odchadza, a zrazu by tam bol ,nie?paveld píše: ja myslim ze proc ne? tak rekne ze k autu prisel az po par dnech a tudiz si nemohl driv vsimnout ze ho ma nabourany

S tímhle mám poměrně čerstvou zkušenost.Kolega nechal zaparkované auto na ulici a šel hrát tenis po návratu cca. okolo 23:00 večer našel Pajjero s nabouraným zadním rohem zavolal městskou policii ti to nafotili seškrábli kousek laku který zůstal po viníkovi a odje s tím že případ budou řešit.Pajjero se opravilo a majitel byl smířen s tím že do opravy nasypal 30 000kč které mu nikdo už nevrátí. Po cca třech týdnech ke me přišel s dopisem přímo z pojištovny a policie a výčtem škody na 40 000kč které mu byly vyplaceny z pojistky viníka kterého pitomá městská policie dokázala vypátrat i na úkor toho že nehodu způsobil kamion dopravní společnosti sídlící asi 150km daleko a bez jakéhokli záznamu na kameře. Myslím že to není o tom zda se nekdo přizná či nepřizná ale spíše o snaze příslušníků kteří danou událost řeší 

http://bmw.hotentot.com
BMW E39 540i Tour
BMW E39 540i Tour
to cumim, protoze MP jakoze delat expertizu laku...hmm zrejme maj doma potají chemickou laborku. 

Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....