PRISTROJOVKA-OTACKY+RYCHLOMER A TACHOMETER
-
PRISTROJOVKA-OTACKY+RYCHLOMER A TACHOMETER
Prosim,poradte. Na E30 mi nesiel otackomer,papral som sa s cidlom na diferaku a teraz mi neide uz ani rychlomer ani tachometer. Ma tacho suvis s tym cidlom,co vlastne vsetko snima to cidlo? Dakujem.
car killer
Re: PRISTROJOVKA-OTACKY+RYCHLOMER A TACHOMETER
Nešel otáčkoměr.Little player píše:Prosim,poradte. Na E30 mi nesiel otackomer,papral som sa s cidlom na diferaku a teraz mi neide uz ani rychlomer ani tachometer. Ma tacho suvis s tym cidlom,co vlastne vsetko snima to cidlo? Dakujem.
Měl ses zajímat, proč nejde - hledat zde ve fóru, a našel bys.
Pokud snad ne, mohls napsat dotaz.
Místo toho ses hrabal v něčem úplně jiném, a patrně jsi to také dokurvil.
===
K věci:
Čidlo na diferenciálu snímá otáčení talířového kola, spíná a rozpíná okruh.
Přerušování okruhu vyhodnocuje rychloměr.
Otáčkoměr dostává potřebný údaj z ŘJ - to platí pro zážehové motory.
Jak jsem se všiml, máš nějaký nafťák - ať se vyjádří někdo s dieselem, nerad bych tu psal blbost.
.
-
V PODSTATE MI TO PORADIL KAMOS CO ROBI S BAWAMI ZE KED MI NEIDE OTACKOMER,CHYBA JE TAM VZADU DOLE. INAC SOM TO LEN ODPOJIL A DAL SOM TAM SPRAY NA KONTAKTY,NIC VIAC.ASI TO BUDE CHYBAV KABLOCH.DOBRE,TAK RYCHLOMER BY BOL VYRIESENY.
AKURAT ESTE TEN OTACKOMER,LEN JEDNU VEC,ODKIAL BY STE ZACALI?....
car killer
Otáčkoměr - začni u přístrojovky, signál vstupuje na pinu 7 modrého konektoru.Little player píše:V PODSTATE MI TO PORADIL KAMOS CO ROBI S BAWAMI ZE KED MI NEIDE OTACKOMER,CHYBA JE TAM VZADU DOLE. INAC SOM TO LEN ODPOJIL A DAL SOM TAM SPRAY NA KONTAKTY,NIC VIAC.ASI TO BUDE CHYBAV KABLOCH.DOBRE,TAK RYCHLOMER BY BOL VYRIESENY.
Ryhloměr má piny 8 a 12 na bílém konektoru.
-
Tu vyndavat nemusíš, konektory lze odpojit i bez jejího vyjmutí.Little player píše:JE TO 2.4 D
NAJRADSEJ BY SOM ZACAL NEJAK Z LAHSIA AK SA DA,NIE HNED VYBERAT PRISTROJOVKU : )
Nevím, jak je to u 2,4d , ale někde musí být zdroj pulsů...
====
Hele:
http://bmwfans.info/original/E30/4-T/32 ... l-12_0293/
Musíš hledat, informace jsou.
Nejlepší si je najít sám a pak případně zkonzultovat, co a jak...
.
-
-
-
presne tak cidlo otacek je pod starteremLittle player píše:nooo,niedke tu som cital ze 324td ma nejaky senzor otacok pri zotrvacniku. Tak na 324d som nasiel pod starterom nejake cidlo uchtene imbusom. Mohlo bz to byt ono? Akurat som nenasiel taky imbusak a nemohol som skontrolovat ci nieje nejake zahadzane.