řízení
řízení
Zdar! Čím může být , že při rychlosti cca 60-80 km/h se mi chvěje - cuká volant? Kola jsou vyvážený, čepy a silentbloky vyměněný, geometrie udělaná... nevím kde by ještě mohla být zrada. Cuká to pořá´d, ale jen při tom rozsahu rychlostí, když jedu pomalejc, nebo víc tak ne. Je to na E 21čce.
V práci jsem jezdil na koních po lese a ještě mi za to platili...
...
Na silentbloky motoru apřevodovky jsem nekoukal, může být. Ale dělá to i když jedu bez motoru třeba s kopce. A jak poznám že brzdový kotouče jsou už K.O. ?
Re: ...
Kotouče nemusí bejt KO co do tloušťky, ale můžou házet trochu víc, než nutno.Vidlak 21 píše:Na silentbloky motoru apřevodovky jsem nekoukal, může být. Ale dělá to i když jedu bez motoru třeba s kopce. A jak poznám že brzdový kotouče jsou už K.O. ?
- Dolfa 325i
Zhoď kolo, pujč si od někoho budík na měření a přeměř házivost kotouče na nejvyšším čistým průměru..Max. povolená házivost je 0,1mm (dle Bremba)..nebo mrkni jestli nemáš nějakej bordel na ploše která dosedá na kotouč nebo přímo na kotouči..
Nebo může byt i závada v pneu (probržděno, špatně sjeto, trocha naražená.....)
Nebo může byt i závada v pneu (probržděno, špatně sjeto, trocha naražená.....)
...
Kola jsem zkoušel různě prohazovat a je to furt stejný. Zkusím přeměřit ty kotouče. Je ale divný že při vyšší rychlosti - 110-120 to úplně přestane - kdyby něco házelo, bylo by to s vyšší rychlostí spíš horší ne?
Re: ...
Kupodivu ne.Vidlak 21 píše:... Je ale divný že při vyšší rychlosti - 110-120 to úplně přestane - kdyby něco házelo, bylo by to s vyšší rychlostí spíš horší ne?
Těch případů s kotoučema jsem viděl dost - a nejvíc se projevily cca při 60 km/h.