nesvítí zpátečka
nesvítí zpátečka
Mě nesvítí zpátečka, mám v pořádku žárovky, pojistky, a jen kde mám hledat nějaké čidlo, Poradte mě, dík.
Re: nesvítí zpátečka
cidlo zpatecky na prevodovce,je jakoby na strane u spolujezdce na prevodovcejorassimo píše:Mě nesvítí zpátečka, mám v pořádku žárovky, pojistky, a jen kde mám hledat nějaké čidlo, Poradte mě, dík.

Myslim, ze myslli manzetu radici paky. Tam je konektor od toho cidla. Taky jsem ho mel K.O., takze bych urcite zacal tam a az pote lezt pod auto.jorassimo píše:Jak vypadá předkožka? To je jako těsnění tyče řadící páky?bmwm3 píše:Čidlo je na převodovce z boku, kabel od něj vede do díry, kudy vede řadící páka, když sundáš předkožku, tak pod ní najdeš konektor od čidla a do kabinové elektriky.
V čidle se uvolní kontakty, na který dolíhá tlačítko a okruh se při zpátečnce neuzavře.spinaci píše:Mám stený problém. Jaká bývá obvykle závada toho čidla? Už jsem měnil kontakty, ale nepomohlo to. Bude třeba to čidlo vyměnit úplně? A musí se při výměně vypouště olej z převodovky?
Vyměnit (těžko ho budeš spravovat..).
Olej není nutný vypouštět, spínač je dost vysoko.
- zdene
- E30.cz mecenáš
Trochu oživím starej příspěvek pač sem nemůžu vložit nový téma
...
Takže,měl dotázek zda někdo neví jaký barvy drátů vedou k čidlu zpátečky?
Mám auto dost okuchaný(koberec a spousta zbytečných plastů pryč,a bohužel jsou ustřihlý i dráty k čidlu zpátečky
).
Je to ušmiklý až kdesi v prostoru palubovky a je tam těch šmiklých drátů více takže pokud by měl někdo v hlavě barvičky těchto drátů,byl bych moc vděčnej
A nebo i nějaký elektroschema...?
Předem díky...

Mám auto dost okuchaný(koberec a spousta zbytečných plastů pryč,a bohužel jsou ustřihlý i dráty k čidlu zpátečky

Je to ušmiklý až kdesi v prostoru palubovky a je tam těch šmiklých drátů více takže pokud by měl někdo v hlavě barvičky těchto drátů,byl bych moc vděčnej

Předem díky...
E46 330D
E30 323i
327i
325i
335i
328i
X5 4,8is
E30 323i

X5 4,8is
Jo, schémata jsou, i s barvama drátů....zdene píše:Trochu oživím starej příspěvek pač sem nemůžu vložit nový téma...
Mám auto dost okuchaný(koberec a spousta zbytečných plastů pryč,a bohužel jsou ustřihlý i dráty k čidlu zpátečky).
Je to ušmiklý až kdesi v prostoru palubovky a je tam těch šmiklých drátů více takže pokud by měl někdo v hlavě barvičky těchto drátů,byl bych moc vděčnejA nebo i nějaký elektroschema...?
Předem díky...
.
- zdene
- E30.cz mecenáš
Ale musím si je najít co?Venca píše:Jo, schémata jsou, i s barvama drátů....zdene píše:Trochu oživím starej příspěvek pač sem nemůžu vložit nový téma...
Mám auto dost okuchaný(koberec a spousta zbytečných plastů pryč,a bohužel jsou ustřihlý i dráty k čidlu zpátečky).
Je to ušmiklý až kdesi v prostoru palubovky a je tam těch šmiklých drátů více takže pokud by měl někdo v hlavě barvičky těchto drátů,byl bych moc vděčnejA nebo i nějaký elektroschema...?
Předem díky...
.

E46 330D
E30 323i
327i
325i
335i
328i
X5 4,8is
E30 323i

X5 4,8is