Svítí mi kontrolka a nevím proč

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Lukashe

Svítí mi kontrolka a nevím proč

Příspěvek od Lukashe » 10. 04. 2003 12:42

Já vás zdravím,
před týdnem jsem si koupil E30 ku (jak jsem se dočetl - 316i,M40, r.v. 88, 5dv. šedá metla, laďák, černý skla), moji první a jsem z ní moc nadšenej. Našel jsem na netu spoustu stránek na kterrejch jsem našel odpovědi na spoustu otázek a spoustu rad... fakt super stránky.
Ale přesto bych vás chtěl fandové (kolegové?, nadšenci?) poprosit o malou radu. Určitě máte více zkušeností než já a věřím, že budete ochotni mi pomoct. Možná vám to někdy vrátím.

Ale k věci - na palubce jsou tři ledky na brzdy. nalevo je "P", napravo je "!" a ta uprostřed mi stále svítí. Nevím co znamená, nikde jsem se to nedočetl. V bazaru mi řekli, že to takhle svítí odjakživa tak jsem tomu nevěnoval pozornost, protože brzdy i ABS fungují opravdu dobře... aspoň myslím

Dík za radu

Venca

Re: Svítí mi kontrolka a nevím proč

Příspěvek od Venca » 10. 04. 2003 13:12

Lukashe píše:Já vás zdravím,
před týdnem jsem si koupil E30 ku (jak jsem se dočetl - 316i,M40, r.v. 88, 5dv. šedá metla, laďák, černý skla), moji první a jsem z ní moc nadšenej. Našel jsem na netu spoustu stránek na kterrejch jsem našel odpovědi na spoustu otázek a spoustu rad... fakt super stránky.
Ale přesto bych vás chtěl fandové (kolegové?, nadšenci?) poprosit o malou radu. Určitě máte více zkušeností než já a věřím, že budete ochotni mi pomoct. Možná vám to někdy vrátím.

Ale k věci - na palubce jsou tři ledky na brzdy. nalevo je "P", napravo je "!" a ta uprostřed mi stále svítí. Nevím co znamená, nikde jsem se to nedočetl. V bazaru mi řekli, že to takhle svítí odjakživa tak jsem tomu nevěnoval pozornost, protože brzdy i ABS fungují opravdu dobře... aspoň myslím

Dík za radu

P - ruční brzda

Prostřední - kolečko a okolo čárkované obloučky = opotřebení destiček brzd. Možná je to odpojený.

! = hladina brzdový kapaliny

Ty kontrolky nejsou LED, ale žárovky (asi 1,2W).

kdo.

Re: Svítí mi kontrolka a nevím proč

Příspěvek od kdo. » 10. 04. 2003 13:37

Venca píše:
Lukashe píše:Já vás zdravím,

Dík za radu

P - ruční brzda

Prostřední - kolečko a okolo čárkované obloučky = opotřebení destiček brzd. Možná je to odpojený.

! = hladina brzdový kapaliny

Ty kontrolky nejsou LED, ale žárovky (asi 1,2W).
trochu to rozeberu :D Čidlo je na vnitřní destičce na levém předním kole a pokud máš kotouče i vzadu, tak i na pravém zadním. Jsou to dva dráty, které vedou přes konektor do brzdové destičky a jak psal Venca, stačí, aby byly rozpojené a už to svítí. Pokud tam třeba nemáš to čidlo, je třeba alespoň propojit ty dva kontakty na konektorech přivedených ke kolům. Mně to občas začalo prosvěcovat i při mokru. Stačí jen pořádně "uzavřít okruh" a pokud Ti to nedělá i sepnutý plovák v náržce brzdové kapaliny, musí to zhasnout.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 10. 04. 2003 13:39

Doplním, že to jen v případě, že nemáš sjeté obložení destiček až na dotyk těch čidel s kotoučem. Pak to odstraní jen výměna za nové a pozor na hranu na kotoučích. Pomůže ji trochu strhnout, aby pak nesepnula příliš brzy.

Odpovědět