Už skoro rok jsem BMW pozitivní...
V květnu to bude rok co jsem si koupil svoje první auto. Fakt náhodou to byla e30 325i. Teď už bych asi jinak nevolil. Chtěl jsem pěkný a trošku živější auto. S kámošem,kterýho jsem jmenoval svým osobním rádcem jsme prohlíželi Anonci, objížděli bazary. Koukal jsem na Golfy,Calibry,CRX.. Vesměs auta,který splňovaly moje finanční možnosti a požadavky,jakej má mít takový auto charakter. Náhodou jsem narazil na toho mýho budoucího bavoráčka v Anonci. Akorát,to bylo přes celou republiku
mýho rádce a jeli jsme. BMW byla už dřív moje značka no. 1,ale vždycky jsem spíš slintal nad těma od e36 vejš. E30 jsem vnímal spíš jako orezlý a obouchaný auto,do kterýho naskáče 8 cikánů a objíždějí diskárny. Když jsem viděl svýho budoucího mazlíčka,tak jsem hned zapmněl,že o 20 kiláků dál na mě čeká chlap s vytuněnym golfem. To auto si mě získalo. Všechno vypadalo naprosto v pohodě. Lak-paráda,motor vypulírovanej a ten šestičlenej orchestr... mňo! Když na to teď tak zpětně koukam,tak jsem měl kliku jak kráva,že jsem nenarazil na ňákou svini,která nablejská auto, otře motor,aby nebyla vidět ta sračka,co z toho teče a počká si na mladýho pitomce (jako sem já),kterej tomu hovno rozumí, sežere mu to a zaplatí. Když sem si to vez domů,tak jsem čuměl, když to podhráblo i na trojku... No byl jsem zvyklej na našich filcku,tak jsem valil bulvy skoro na všecko.Postupně jsem se se svým miláčkem seznamoval víc a víc. Jednou mi i ukázal,co je to mít 170 kobylek na zadní nápravě. Pěkně se mi utrh v zatáčce, ale naštěstí bez následků. Na mě to teda následky zanechalo a trochu jsem se uklidnil. Jezdim teď svižně,ale už nemachruju. Prostě na co mam. Když si neumim na 100% projet zatáčku smykem,tak to prostě dělat nebudu,dokud se to někde na stopro nenaučim.Přece ho někde nezbořim a neublížim mu!!!
Miluju ten pocit,když stojim na červenou na křižovatce,bavoráček si bručí to svoje brrrrrrrm a najednou vedle mě přistane letadlo. Co-o? Já přece nehulil! Aha,to neni Airbus, ale Golf2-hrozně svalnatej-samej spoiler a na prdeli křídlo až do nebe. V něm týpek v adidas oblečku čepici kšiltem dozadu,vedle něj blonďatá diskotéková samička a Adidasáček se na mě vyzívavě podívá,párkrát zatůruje čeká jak to pěkně na zelenou odpíchne. Bavoráček pořád jenom: Brrrrrrrrrrrrm. Vedle Golf tuc-tuc-tuctuctuc! Zelená! Dam jedna-uiiiiiiiiii-dva-uiiiiii-tři-uiii a elegantně jim ukazuju záda. Ten zátah! A ten zvuk od 4 tisíc to je tak vostrrrrrý !!!!!! Ve zpětnym zrcátku už nemůžu rozeznat ten protáhlej xicht-škoda. Nebo ,kdž mě z kopce přejede frajírek s funglovou koktávkou a já se za něj zavěsim a počkam si na nějaký pěkně táhlý stoupání a pak ho krásně plinule do kopečka předjedu. Aaaaach. Když jedu s mladou tak jakmile vidí někoho s oplácanym Kadettem,Golfem,atd (už se naučila i ty auta rozpoznávat:-)),tak mě musí krotit. Ale s ní jezdim v poho.Nesnášim to ječení,který narušuje koncert mojí e30.
Jo, e30ka nic nepotřebuje. Všechno podstatný má pod kapotou a je krásná už tak,jak sjela z pásu. A tohle začínam vnímat i u jinejch starších Bawců. Snad seženu od Fleryho to lízátko,koupim 205/50 gumy,necham omrknout motor,aby tikal tak jak má.Aby bylo všicko,jak řikala moje babička, píntlich. Možná decentní křidýlko,ale eště budu rozmejšlet. A hlavně víc k zemi. Asi bude třeba vejfuk. Narvu do toho plno peněz,ale už jsem se rozhod. To auto prostě v sobě něco má...Něco co mě totálně dostalo. Musim se mu naučit naslouchat,abych drobný neduhy zmáknul sám. Zatim se bojim,abych mu spíš neublížil.
Na netu jsem našel e30 klub. Přihlásim se,abych moh na nějakej ten srazík a poznal takový blázny,jako jsem já.A hlavně abych nabral know-how. Přiznam se,že jsem ještě tak před půl rokem uvažoval,že došetřim chechtáky a koupim e36. Ale,když vidm,jaký tu mají některý lidi e30 pěkný,tak to radši nacpu do tý e30. Za vyvoněnou e36 bych stejně dal víc prachů než za průměr. A než jezdit v průměru radši si udělam voňavku z e30.Pomalu ale jistě.Už se těšim na ňákej srazík.
Proč sem se tak rozepsal? Já nevim stejně takovej román nikdo číst nebude. Je to jenom takovej výlev.Asi jsem nemocnej.Jsem holt BMW pozitivní...
JEŠTĚ JEDNOU SORRY .