Óda na e30

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
YXOman

Óda na e30

Příspěvek od YXOman » 15. 04. 2004 14:04

SORRY JE TO FAKT DLOUHÝ. RADŚI TO ANI NEČTĚTE. ALE MOŽNÁ MĚ NĚKDO POCHOPÍ
Už skoro rok jsem BMW pozitivní...
V květnu to bude rok co jsem si koupil svoje první auto. Fakt náhodou to byla e30 325i. Teď už bych asi jinak nevolil. Chtěl jsem pěkný a trošku živější auto. S kámošem,kterýho jsem jmenoval svým osobním rádcem jsme prohlíželi Anonci, objížděli bazary. Koukal jsem na Golfy,Calibry,CRX.. Vesměs auta,který splňovaly moje finanční možnosti a požadavky,jakej má mít takový auto charakter. Náhodou jsem narazil na toho mýho budoucího bavoráčka v Anonci. Akorát,to bylo přes celou republiku :-( Ale co,ještě jsem si poblíž vyhlíd vytuněnýho Glofa II. Tak když už tam pojedu,tak jednoho z nich vemu. Vzal jsem sebou toho
mýho rádce a jeli jsme. BMW byla už dřív moje značka no. 1,ale vždycky jsem spíš slintal nad těma od e36 vejš. E30 jsem vnímal spíš jako orezlý a obouchaný auto,do kterýho naskáče 8 cikánů a objíždějí diskárny. Když jsem viděl svýho budoucího mazlíčka,tak jsem hned zapmněl,že o 20 kiláků dál na mě čeká chlap s vytuněnym golfem. To auto si mě získalo. Všechno vypadalo naprosto v pohodě. Lak-paráda,motor vypulírovanej a ten šestičlenej orchestr... mňo! Když na to teď tak zpětně koukam,tak jsem měl kliku jak kráva,že jsem nenarazil na ňákou svini,která nablejská auto, otře motor,aby nebyla vidět ta sračka,co z toho teče a počká si na mladýho pitomce (jako sem já),kterej tomu hovno rozumí, sežere mu to a zaplatí. Když sem si to vez domů,tak jsem čuměl, když to podhráblo i na trojku... No byl jsem zvyklej na našich filcku,tak jsem valil bulvy skoro na všecko.Postupně jsem se se svým miláčkem seznamoval víc a víc. Jednou mi i ukázal,co je to mít 170 kobylek na zadní nápravě. Pěkně se mi utrh v zatáčce, ale naštěstí bez následků. Na mě to teda následky zanechalo a trochu jsem se uklidnil. Jezdim teď svižně,ale už nemachruju. Prostě na co mam. Když si neumim na 100% projet zatáčku smykem,tak to prostě dělat nebudu,dokud se to někde na stopro nenaučim.Přece ho někde nezbořim a neublížim mu!!!
Miluju ten pocit,když stojim na červenou na křižovatce,bavoráček si bručí to svoje brrrrrrrm a najednou vedle mě přistane letadlo. Co-o? Já přece nehulil! Aha,to neni Airbus, ale Golf2-hrozně svalnatej-samej spoiler a na prdeli křídlo až do nebe. V něm týpek v adidas oblečku čepici kšiltem dozadu,vedle něj blonďatá diskotéková samička a Adidasáček se na mě vyzívavě podívá,párkrát zatůruje čeká jak to pěkně na zelenou odpíchne. Bavoráček pořád jenom: Brrrrrrrrrrrrm. Vedle Golf tuc-tuc-tuctuctuc! Zelená! Dam jedna-uiiiiiiiiii-dva-uiiiiii-tři-uiii a elegantně jim ukazuju záda. Ten zátah! A ten zvuk od 4 tisíc to je tak vostrrrrrý !!!!!! Ve zpětnym zrcátku už nemůžu rozeznat ten protáhlej xicht-škoda. Nebo ,kdž mě z kopce přejede frajírek s funglovou koktávkou a já se za něj zavěsim a počkam si na nějaký pěkně táhlý stoupání a pak ho krásně plinule do kopečka předjedu. Aaaaach. Když jedu s mladou tak jakmile vidí někoho s oplácanym Kadettem,Golfem,atd (už se naučila i ty auta rozpoznávat:-)),tak mě musí krotit. Ale s ní jezdim v poho.Nesnášim to ječení,který narušuje koncert mojí e30.
Jo, e30ka nic nepotřebuje. Všechno podstatný má pod kapotou a je krásná už tak,jak sjela z pásu. A tohle začínam vnímat i u jinejch starších Bawců. Snad seženu od Fleryho to lízátko,koupim 205/50 gumy,necham omrknout motor,aby tikal tak jak má.Aby bylo všicko,jak řikala moje babička, píntlich. Možná decentní křidýlko,ale eště budu rozmejšlet. A hlavně víc k zemi. Asi bude třeba vejfuk. Narvu do toho plno peněz,ale už jsem se rozhod. To auto prostě v sobě něco má...Něco co mě totálně dostalo. Musim se mu naučit naslouchat,abych drobný neduhy zmáknul sám. Zatim se bojim,abych mu spíš neublížil.
Na netu jsem našel e30 klub. Přihlásim se,abych moh na nějakej ten srazík a poznal takový blázny,jako jsem já.A hlavně abych nabral know-how. Přiznam se,že jsem ještě tak před půl rokem uvažoval,že došetřim chechtáky a koupim e36. Ale,když vidm,jaký tu mají některý lidi e30 pěkný,tak to radši nacpu do tý e30. Za vyvoněnou e36 bych stejně dal víc prachů než za průměr. A než jezdit v průměru radši si udělam voňavku z e30.Pomalu ale jistě.Už se těšim na ňákej srazík.
Proč sem se tak rozepsal? Já nevim stejně takovej román nikdo číst nebude. Je to jenom takovej výlev.Asi jsem nemocnej.Jsem holt BMW pozitivní...

JEŠTĚ JEDNOU SORRY .

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 15. 04. 2004 14:14

neni náhodou to tvoje BMW tmave modrý 4 dver ??
jinak ten plastik pod bude delat Martas a ne ja ja to jen urychluju aby se to udelalo.

jinak skoro celý cigo než sem to precet

ja tohle miluju a nejvic treba golf 4 vzadu GTi a v kopci mu ukazu kdo z nas ma auto to je pak videt jak si rika sakra co me to predjelo za dedecka?ale nasere ho to vo to vic ze to neni nový ale o 15 let starsi nez jeho kara

BMW je nákaza zkus prodat a koupit golfa a do mesice si v dobranech :lol:
Tel : 773 622 822

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 15. 04. 2004 14:15

myslim ze by ti vic sednul ten golf nebo naka CRXa diz to koupis a hned tomu das plnej hrabes na trojku a na krizovatce se nechas vyprovokovat od kdejakyho vola :roll:
podle me BMW sedi spis tem klidnejsim lidem kteri chcou mit dobry jizdni i nejizdni vlastnosti ne na machrovani ae spis pro ten pocit a obcasny svezeni
----------------------:)

YXOman

Příspěvek od YXOman » 15. 04. 2004 14:24

2and: Tvuj názor. Nervu to na každej křižovatce. Jenom sem tam. Spíš v noci. Já nevim mě by to asi sralo jezdit v takovym autě od 50-90 na dálnici 130 a max do 2,5t. ot. To je holt jakej kdo je. Holt ještě nejsem tak dospělej jako ty. Já taky možná někdy dostanu rozum. Už tak aspoň neblnu. už jsem se poučil. Ale Sem tam výstřel z křižovatky si neodpustim.... Co nadělam...

2Flery: Taky ho vídam. Ne,já mam černou metlu.

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 15. 04. 2004 14:54

toho modryho ma kluk tak 18 let ale super vybava a i auto super stav az na ty kola ty sou spis na golfa..

Kazdej si kupuje nabusenou karu preci proto aby byl prvni ne?

ja kdyz dostal do ruky bavu prvni co zkousim jak se chova pri hrabani jestli neboucha a tak je pravda ze sem jich mel ale uz pozehnane mimoto tim hrabanim vyzkousis i trochu spojku i kdyz na 4ku z ruckou je to lepsi :lol:

Mao

Příspěvek od Mao » 15. 04. 2004 15:09

And píše:myslim ze by ti vic sednul ten golf nebo naka CRXa diz to koupis a hned tomu das plnej hrabes na trojku a na krizovatce se nechas vyprovokovat od kdejakyho vola :roll:
podle me BMW sedi spis tem klidnejsim lidem kteri chcou mit dobry jizdni i nejizdni vlastnosti ne na machrovani ae spis pro ten pocit a obcasny svezeni
tak to bych s tebou lehce nesouhlasil...rozhodně se nepočítám mezi klidnější lidi a většina mých kamarádů kolem E30 taky ne....a ani jeden z nás nemá to auto na machrování
taky si rád občas na křižovatce změřím síly s blbečkama z Hypernova tuning clubu v ochcávkách a podobně, protože nemám rád když se na mě vytahuje někdo, kdo na to nemá...
to že BMW sedí spíš klidnějším lidem mi přijde jako docela dobrej vtip, pro takový je tady Mercedes
member of zewl crew

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 15. 04. 2004 15:22

jo je to muj nazor a nikdo se s nim nemusi ztotoznovat
i ja se obcas svezu a ukazu vsem jak vypada BMW zezadu ae z toho co napsal tady kolega na zacatku sem mel takovej pocit ze to je dalsi mamlas s E30 (nic ve zlym :wink: )
a rozhodne nesu nijak starej..je mi 20 ae BMW sem nechtel kuli machrovani nebo jezdeni v cervenym poli.. a proto ani nechcu E30 ktera treba je na tyhle ucely a kdybych mel vic penez tak si spis koupim starou sedmicku nebo sestku..
----------------------:)

Fido
Velký bratr ..... Hartge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fido » 15. 04. 2004 15:28

6ka budí respekt a vetšinou s ní ani nikdo závodit nechce. Což je zase někdy na škodu, protože i já mám občas náladu nějakou plastovou věc znectít :-) Na druhou stranu jsem rád, protože se mi alespoň nepletou do cesty a uhnou rovnou.
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li

voTon

Příspěvek od voTon » 15. 04. 2004 15:58

And píše:jo je to muj nazor a nikdo se s nim nemusi ztotoznovat
i ja se obcas svezu a ukazu vsem jak vypada BMW zezadu ae z toho co napsal tady kolega na zacatku sem mel takovej pocit ze to je dalsi mamlas s E30 (nic ve zlym :wink: )
a rozhodne nesu nijak starej..je mi 20 ae BMW sem nechtel kuli machrovani nebo jezdeni v cervenym poli.. a proto ani nechcu E30 ktera treba je na tyhle ucely a kdybych mel vic penez tak si spis koupim starou sedmicku nebo sestku..
kup si mbcko to ti bude sluset :roll:
DIAGNOSTIKA, DILY, SERVIS v Ceskych Budejovicich
HTTP://WWW.VOTON.CZ
e36 323Ti

Erik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik » 15. 04. 2004 17:46

To Fido: Souhlas taky bych řekl, že když tomu svýmu žraloku (E28) pustím uzdu na dálnici tak budí respekt 8)
BMW E28 528i 1984 2,8 R6 184HP
Chevrolet C20 Pick-Up 1971 5,0 V8 200HP
VW Vento 1993 1,9TD R4 75HP

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 15. 04. 2004 17:46

And:co máš za vezi E21 tipuju 316-318 nic proti tobě ale pokud si nekdo koupi 325i nechce od toho to co od 316ky :roll:
a hlavne má na to :wink:

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 15. 04. 2004 20:01

Fido píše:6ka budí respekt a vetšinou s ní ani nikdo závodit nechce. Což je zase někdy na škodu, protože i já mám občas náladu nějakou plastovou věc znectít :-) ...
Se mnou chce nekdo zavodit kazdou chvili, onehda dokonce dve Felicie :-) Videli "kombíka" tak mu to chteli natrit 8) No a o "sprintu" na krizovatkach ani nema cenu psat nehrabu ani nehvizdam, jen rychle odjedu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 15. 04. 2004 21:06

Flery píše:And:co máš za vezi E21 tipuju 316-318 nic proti tobě ale pokud si nekdo koupi 325i nechce od toho to co od 316ky :roll:
Tak zaprvý má 320
za druhý tě mám plný zuby
A za třetí asi bude pěstní souboj jak tě uvidim :evil:
... hlavně má na to??? To seš jako nadčlověk když máš najednou 2.5 :?:
Rád bych věděl o co seš lepší než ty s 1.6

Sám mám 1.8 a to co povidal And má taky něco do sebe. Nemusim si dokazovat, že předjedu naftovýho golfa, prostě pluju krajem, kochám se a relaxuju za volantem. Všichni někam pospíchaj a já jsem nad věcí, protože já jedu, protože CHCI a oni někam musej.
Ale to asi nikdy nepochopíš :roll:
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

voTon

Příspěvek od voTon » 15. 04. 2004 21:25

hehe nema cenu se tady obvinovat navzajem sme na jedny lodi.
vy chcete plout krajinou a my zas radi odjizdime z krizovatky prvni a mame radi dys nas to kapku mackne do sedacky.
jinac s tim co psal YXOman se celkem ztotoznuju. prozival sem to dost podobne.
e36 323Ti

voTon

Příspěvek od voTon » 15. 04. 2004 21:27

hehe nema cenu se tady obvinovat navzajem sme na jedny lodi.
vy chcete plout krajinou a my zas radi odjizdime z krizovatky prvni a mame radi dys nas to kapku mackne do sedacky.
jinac s tim co psal YXOman se celkem ztotoznuju. prozival sem to dost podobne.
e36 323Ti

Fx

Příspěvek od Fx » 15. 04. 2004 21:29

No ja mam pocit, ze v mym pripade s BMW prislo i "zklidneni hormonu". Jakmile jsem do toho sedl, rekl jsem si, ze to sice ma vykon (ano, mam pouhou 318, ale proti 1,0i 16V to jede jako drak a proti felde 1,6 taky - 1,0i jeste mam, felda uz je pryc), ale proc to porad drtit. To auto je svym zpusobem uz veteran. Ted odpociva v garazi a ceka na vyvareni, nasledne prijde celolak a pak se uvidi, co bude potreba. Uz ale chystam interier v kuzi - jen co budou penize :-) A ony snad budou :-)
E39 535i sedan

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 15. 04. 2004 21:29

MADmaniac píše:hehe nema cenu se tady obvinovat navzajem sme na jedny lodi...
Ale jóóóó, máš recht, jen nám tady někdo strašně vyrost a pod príspěvkama má nějakej seznam co začíná máloválcema :twisted: :lol: :wink:
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

RedBaron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedBaron » 15. 04. 2004 21:32

Stepan píše:
Flery píše:And:co máš za vezi E21 tipuju 316-318 nic proti tobě ale pokud si nekdo koupi 325i nechce od toho to co od 316ky :roll:
Tak zaprvý má 320
za druhý tě mám plný zuby
A za třetí asi bude pěstní souboj jak tě uvidim :evil:
... hlavně má na to??? To seš jako nadčlověk když máš najednou 2.5 :?:
Rád bych věděl o co seš lepší než ty s 1.6

Sám mám 1.8 a to co povidal And má taky něco do sebe. Nemusim si dokazovat, že předjedu naftovýho golfa, prostě pluju krajem, kochám se a relaxuju za volantem. Všichni někam pospíchaj a já jsem nad věcí, protože já jedu, protože CHCI a oni někam musej.
Ale to asi nikdy nepochopíš :roll:
Nechej pěstních soubojů a trošku se zamysli. BMW je radost z jízdy a je to důvod, proč já takové auto mám. Pro prohlížení krajiny je optimální opravdu ten Mercedes a pro status snad auto nekupujeme nikdo tady. BMW a otáčkoměr těsně před červeným, to k sobě prostě patří. Dokázala mi to moje 23 let stará šestka a 540i na tom není jinak, ačkoli má automatickou převodovku. Ten krásný způsob a jistota, s jakou se BMW nese rychle projížděnou zatáčkou, to mě prostě nedokáže nechat klidným.

A i mým názorem je, že k BMW patří víc válců než čtyři, pro ten zvuk, pro ten zátah, pro tu nádheru! Jenom možná nejsem tak velká huba, abych to nezapomněl říct při jakékoli příležitosti :D
Škoda Octavia kombi + Suzuki GSX-1300R Hayabusa
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 15. 04. 2004 21:38

Každý ide tak, ako sa mu chce. sem tam pedál na podlahe a red-zone, sem tam pohodička pohoda 80-100. Aj ja si niekedy neodpustím dať kapky tuzing frajerom. YXOman napísal výlev a vlastne zložil svoj hold e30, tak tu netrepte o sprostostiach.

A pre Fleryho: súhlasím so Stepanom, tá tvoja 2.5 ti sadla na mozog.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Fx

Příspěvek od Fx » 15. 04. 2004 21:46

Ale jasne, ze nekdy to auto taky trochu potrapim, aby jelo. Ale nebudu to delat na kazdy krizovatce... :-) I kdyz to podle me ani autor toho threadu. Spis chtel vyjadrit nadseni z E30, coz tu nekdo asi nepochopil.
E39 535i sedan

Odpovědět