Darovací smlouva

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
lumik

Darovací smlouva

Příspěvek od lumik » 04. 04. 2008 18:13

Mám problém. Potřebuju nechat přepsat byt (darovat) a nemůžu nikde najít vzor darovací smlouvy. Nevíte někdo kde by se dala sehnat popřípadě jestli někdo z Vás nemá? Děkuji předem za spolupráci.

Venca

Re: Darovací smlouva

Příspěvek od Venca » 04. 04. 2008 18:35

lumik píše:Mám problém. Potřebuju nechat přepsat byt (darovat) a nemůžu nikde najít vzor darovací smlouvy. Nevíte někdo kde by se dala sehnat popřípadě jestli někdo z Vás nemá? Děkuji předem za spolupráci.
A podobně jako tohle:
http://www.vzory.cz/vzory/nemovitosti-a ... movitosti/
by to nešlo?

lumik

Příspěvek od lumik » 04. 04. 2008 18:50

Venco ty víš fakt snad všechno. Já to hledal jak vůl a nic. Dík moc.

ales.

Re: Darovací smlouva

Příspěvek od ales. » 05. 04. 2008 10:47

Venca píše:
lumik píše:Mám problém. Potřebuju nechat přepsat byt (darovat) a nemůžu nikde najít vzor darovací smlouvy. Nevíte někdo kde by se dala sehnat popřípadě jestli někdo z Vás nemá? Děkuji předem za spolupráci.
A podobně jako tohle:
http://www.vzory.cz/vzory/nemovitosti-a ... movitosti/
by to nešlo?
něco takovýho se mi ted bude tež hodit, jen se chci zeptat na tenhle dodatek
Dárce se může domáhat vrácení daru, jestliže se obdarovaný chová k němu nebo členům jeho rodiny tak, že tím hrubě porušuje dobré mravy.

jsou někde definovany ty dobre mravy? :twisted:
nebo jak to funguje v praxi?touhle smlouvou nabývám pravomoci s tou nemovitostí svobodně nakladat(pronajmout/prodat)?
díky za radu, klidně sz.

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 07. 04. 2008 14:26

klidně bez SZ :-)
Dobré mravy jsou hodně obecný termín a vykládá se především na zákládě judikatury - tam prakticky vidíš, co se kde rozhodlo, že to bylo proti dobrým mravům.
Jinak by hrubým porušením bylo např. úmyslný trestný čin proti dárci, to že např. ponecháš rodiče v nějaký těžký životní situaci naprosto bez pomoci ap. - kvůli tomu, že se pohádáš s matkou, že jí nedovezeš nákup ti to neseberou.
Jinak ve chvíli, kdy to zapíšou do katastru, jsi ke dni podání návrhu na vklad vlastnického práva majitelem a můžeš si s tím dělat, co chceš - v mezích zákona, věcných břemen, zástav ap. - záleží na faktickém právním stavu nemovitosti a pak můžeš mít i další povinnosti z té smlouvy samotné.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Odpovědět