Vaše zkušenosti s motorem M60 V8?
Vaše zkušenosti s motorem M60 V8?
Ahoj, zajímaly by mně vaše zkušenosti s tímhle motorem/aspoň myslim že je to on/ konkrétně v E34 530i V8, hlavně spolehlivost, cena a dostupnost dílů, pocity a tak, díky moc 

E36 323i coupé
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vaše zkušenosti s motorem M60 V8?
Nemám s tímto motorem žádné zkušenostiPawka G. píše:Ahoj, zajímaly by mně vaše zkušenosti s tímhle motorem/aspoň myslim že je to on/ konkrétně v E34 530i V8

Re: Vaše zkušenosti s motorem M60 V8?
ALP ho měl kdysi v 5-er, a bmwak ho mel taky....Pawka G. píše:Ahoj, zajímaly by mně vaše zkušenosti s tímhle motorem/aspoň myslim že je to on/ konkrétně v E34 530i V8, hlavně spolehlivost, cena a dostupnost dílů, pocity a tak, díky moc
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru
Děfka pro fsechno f autobazaru
Raz som s tym isiel, papierovo to ma zhruba rovnaky vykon ako moja 3.5 E34, ale urcite by som nemenil - ten motor v nizkych OT vobec nejde, treba ho viac tocit, prirovnal by som to k M20B20 motoru v E30. Ked sa vytoci tak ide pekne, ale proste priebeh vykonu sa mi moc na taku karu ako E34 nepozdava, byt to v E30 tak nepoviem nic. Okrem toho to zdaleka neni taky drzak, okrem ineho maju M60 problem s tym, ze sa casto povoluju sroby olejovej pumpy a to potom moze mat fatalne nasledky + problem s nikasil vrstvou zvnutra na valcoch. Jeho vyhoda je nizssia spotreba oproti M30B35, ale to je tak necely litrik mozno a aj to sa prejavi akurat na dlhsich trasach, v meste je to tak nejak narovnako ta spotreba oproti 3.5... Inac odporucam www.e34.de a tam forum, uz som sa tam davnejsie regol a usilovne sosam, pohybuje sa tam zopar fakt machrov na E34, a tema M30B35 Vs M60B30 sa tam casto objavuje, konkretne teraz je tam jedna aj s hlasovanim a vacsina ludi sa priklana k velkej sestke.
E30 325i
E34 535i
E34 535i
Díky, aspoň někdo tu ještě něco víHelldiver píše:Raz som s tym isiel, papierovo to ma zhruba rovnaky vykon ako moja 3.5 E34, ale urcite by som nemenil - ten motor v nizkych OT vobec nejde, treba ho viac tocit, prirovnal by som to k M20B20 motoru v E30. Ked sa vytoci tak ide pekne, ale proste priebeh vykonu sa mi moc na taku karu ako E34 nepozdava, byt to v E30 tak nepoviem nic. Okrem toho to zdaleka neni taky drzak, okrem ineho maju M60 problem s tym, ze sa casto povoluju sroby olejovej pumpy a to potom moze mat fatalne nasledky + problem s nikasil vrstvou zvnutra na valcoch. Jeho vyhoda je nizssia spotreba oproti M30B35, ale to je tak necely litrik mozno a aj to sa prejavi akurat na dlhsich trasach, v meste je to tak nejak narovnako ta spotreba oproti 3.5... Inac odporucam www.e34.de a tam forum, uz som sa tam davnejsie regol a usilovne sosam, pohybuje sa tam zopar fakt machrov na E34, a tema M30B35 Vs M60B30 sa tam casto objavuje, konkretne teraz je tam jedna aj s hlasovanim a vacsina ludi sa priklana k velkej sestke.

E36 323i coupé
- MagicMisel
Helldiver píše:Raz som s tym isiel, papierovo to ma zhruba rovnaky vykon ako moja 3.5 E34, ale urcite by som nemenil - ten motor v nizkych OT vobec nejde, treba ho viac tocit, prirovnal by som to k M20B20 motoru v E30. Ked sa vytoci tak ide pekne, ale proste priebeh vykonu sa mi moc na taku karu ako E34 nepozdava, byt to v E30 tak nepoviem nic. Okrem toho to zdaleka neni taky drzak, okrem ineho maju M60 problem s tym, ze sa casto povoluju sroby olejovej pumpy a to potom moze mat fatalne nasledky + problem s nikasil vrstvou zvnutra na valcoch. Jeho vyhoda je nizssia spotreba oproti M30B35, ale to je tak necely litrik mozno a aj to sa prejavi akurat na dlhsich trasach, v meste je to tak nejak narovnako ta spotreba oproti 3.5... Inac odporucam www.e34.de a tam forum, uz som sa tam davnejsie regol a usilovne sosam, pohybuje sa tam zopar fakt machrov na E34, a tema M30B35 Vs M60B30 sa tam casto objavuje, konkretne teraz je tam jedna aj s hlasovanim a vacsina ludi sa priklana k velkej sestke.
napsal si to vystizne!v nizkych otackach nic moc ale jak jde nad 3 000 ot tak vypali jak raketa!jinak o tech šroubech olejove pumpy je to tak jak pises,predchozi majitel myho bawa mi rikal ze to kontrolovali! !
BMW e34 530i V8,BMW e39 TDSA
- MagicMisel
muj rekord je 8,4 l ale to sem se fakt vlacel!byla zrovna mlha jako svina a nebylo vubec videt!predchozi majitel rikal ze mel jednou prumernou spotrebu 7,5l!jinak normal jizda ze me nikdo nepredjizdi mam spotrebu tak 11-13 l no a pila to psat nebudu to vsici ví!Helldiver píše:Som rad ze sa ozval aj nejaky majitel 3litroveho osemvalca. Mozes napisat par slov aj o spotrebe? Celkom ma zaujima porovnanie s mojim M30B35
.

BMW e34 530i V8,BMW e39 TDSA
Tak ja mam rekord dle BC 6,3 to jsem jel na slovensko na dovcu a vydrzel jsem tohle po slovenske hranice pak jse tomu zacal slapat jinak prummer dle BC co mam auto je 12,1(najeto asi 17000) vetsina po meste a jinak na V8 3.0 byh ani neuvazoval naklady na udrzbu motoru budou mnohonasoben vyssi neu u M30

Ex316, 318i, 318is, 327i,335i, 535i, 540iA touring,740i 6kvalt manual na 20''BBS, 328i cabrio,740iA
podle dosavadních zkušeností se na tohle auto (530 V8 E34) některý věci blbě shání a jsou drahý - přední péra jsou dražší než na M5 E34. výfuk v čr sehnat je velké umění. ale dá se. i zde na E30 a na BMWklubu je pár dobrých duší které seženou cokoli za pěkné ceny.
motor vydrží fakt hodně - při správné údržbě
- já mám naběháno cca 400tis. na tachometru a motor si přede celkem v pohodě.
co se týče jízdních vlastností, spotřeby atd souhlasím s výše napsaným.
třílitr od spodu opravdu netáhne.
myslím že V8 do E34 je nejlepší 4,0 s manuálním šestikvaltem.
dobré je že tyto motorizace mají většinou dobrou výbavu.
motor vydrží fakt hodně - při správné údržbě

co se týče jízdních vlastností, spotřeby atd souhlasím s výše napsaným.
třílitr od spodu opravdu netáhne.
myslím že V8 do E34 je nejlepší 4,0 s manuálním šestikvaltem.
dobré je že tyto motorizace mají většinou dobrou výbavu.
dřív jsem byl normální zdravý uživatel 318i E30 TOURING
ale pak jsem onemocněl - diagnosis: V8 POSITIVE - virus 530i E34 ( MOJE PEŤKA)

www.v8bandits.com
ale pak jsem onemocněl - diagnosis: V8 POSITIVE - virus 530i E34 ( MOJE PEŤKA)

www.v8bandits.com