No jo....
-----------------
Zavádět tu nějaký restrikce typu "BAN" je samozřejmě volovina až půdu - každý, kdo trochu chápe funkci, musí vědět, že blokování přezdívek je k ničemu, stejně jako zhovadilost s blokováním IP adres.
Pokud se rozjede blábolení na XX stránek, kde lítaj kulky a granáty, je nejlepší to odříznout od původního tématu (inzerát, dotaz v tech. sekci) a hodit pod novým srandovním názvem do pokecu - tam s pobavením nechat vyprskat. To ostatně administrátoři obvykle dělají.
Až se to po pár dnech samo stopne, smazat to celý a hotovo, žádný problém.
Proč k tomu dochází víc než dřív?
Změny ve společnosti, vývoj.
Školičky mění osnovy a náplň výuky, víc děcek než dřív má obě paprčky levý a k tomu v hlavince jen magická slovíčka Google a Wikipedia.
Všechno je na tlačítka, přes mobil a klávesnici, takže vzít do ruky vercajk je problém, stejně jako se zamyslet nad tím, jak měřit napětí či odpor.
Objevují se tedy ve větší míře daleko stupidnější dotazy.
A takové ve větším množství nutně evokují reakce. Ve vazbě s nízkou sebekritičností takových dotazujících se pak snadno rozněcují ty "flamewary"....
------
Jen k těm změnám, co na lidi tak působí, bych dal příklad:
Můj otec mezi 16. a 17. rokem coby žák učňáku pro autobusáky a kombajnéry jezdil samostatně s traktorem a tahal dva valníky - přímo v provozu, plán se musel splnit, lidí bylo málo a nechali je jezdit ještě před počátkem platnosti řidičáku. Tvrdá práce v poli, nikdo se nima nesral.
Já to měl znatelně snažší, ale i tak jsem zažil v zácviku vcelku drsné podmínky - deset večer, balík měřících protokolů na stole v rozeschlým obytným vagonu a výpočty křižovacích schémat dálkovin musí bejt do rána hotový - bez chyb!
Hele, kiks! A šéf mi osm protokolů trhá a hází do kamen - každá chyba znamená v podstatě nepoužitelný prvek kabelu - tady nepočítáme brambory či hrušky...!!
Ve tři ráno se probudíš zimou, venku třeba -15°C a hlavní starostí je naložit materiál a s řidičem natočit zmrzlou P-V3S pomocí kornoutu z hořících novin, strčených do sání.
Náročný, ale celkem dobrá příprava na vojnu...
A co je dnes?
Doba je dál, v mnohém je to lehčí.
Na stavbách je většina makáčů odkudsi z východních zemí, základní vojenská služba neexistuje.
Nejsou ani skutečné plnohodnotné autoškoly, co musí dodávat každý půlrok kvanta řidičů vozidel a speciální techniky.
Méně lidí ve věku 18-25 je nuceno uvědomovat si určitá rizika - to s sebou nutně nese určité zjednodušené náhledy na realitu.
A tohle vše je i příčinou toho, proč se za posledních 7 let změnily poměry třeba v těchto diskusích...
===================
Zbytečně dlouhý, klidně to smažte...