Zdravim.
Jen jsem se chtěl zeptat jak často se mají dělat rozvody na IS-ku e30, konkrétně co všechno se na nich měni.
Já mám údajně najeto 155 000 km a už začínaj bejt docela slyšet, chrastí asi tak jako u felície nebo favorita možná trošku mín.Jinak motor je mechanicky O.K.
Nestačil by jenom vyměnit hydr. napínák?
Díky za vaše rady.
rozvody na 318IS
Udělej to co nejdřív to půjde, pokud nechceš riskovat, že odděláš celý motor. Často se stává, že původní vodící lišta řetězu se rozláme a ucpe sací koš, stejně tak dochází k povolení šroubů, co drží velkou vanu k bloku. Já měl přesně tenhle případ, takže být tebou neváhám a vyměním to. Samozřejmě musíš vyměnit řetěz, napínák, vodící lišty, řetězová kola na vačkách i řetězové kolo na klice a řetězové kolo co je pod lištou napínáku na ložisku se mění podle opotřebení, je namáhaný nejmíň. Když vyměníš jenom řetěz a napínák, najedeš tak necelých 10tkm a začne to nanovo. Ale když to uděláš komplet tak je to tak na 160-180tkm, což si myslím, že už ani s třícou nenajedeš, pokud nejezdíš 10tkm měsíčně.
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7