kamna nechcou topit (324 D nejede v nízkých otáčkách)
kamna nechcou topit (324 D nejede v nízkých otáčkách)
Čau borci
Mám vůz 324 D z roku 1990. Na autě je namontované naftové elektrické vstřikovací čerpadlo. Když jsem auto kupoval, bylo tam namontované mechanické, s tím, že elektrické bylo špatné, proto ho minulý majitel vymontoval a nechal ho opravit. Já jsem ho namontoval a po srovnání jsem došel k závěru, že s elektrickým čerpadlem to do cca 2000 ot/min. nechce jet. Jelikož je to BMW, tak se mi nechce věřit skutečnosti, že by mistři z rajchu toto pustili do světa. Proto se ptám jestli má někdo podobný autíčko či podobné zkušenosti ať napíše.
Já si osobně myslím, že na autě je nějaká chybička, která tuto škaredou nepříjemnost způsobuje a proto ji chci najít.
Mám vůz 324 D z roku 1990. Na autě je namontované naftové elektrické vstřikovací čerpadlo. Když jsem auto kupoval, bylo tam namontované mechanické, s tím, že elektrické bylo špatné, proto ho minulý majitel vymontoval a nechal ho opravit. Já jsem ho namontoval a po srovnání jsem došel k závěru, že s elektrickým čerpadlem to do cca 2000 ot/min. nechce jet. Jelikož je to BMW, tak se mi nechce věřit skutečnosti, že by mistři z rajchu toto pustili do světa. Proto se ptám jestli má někdo podobný autíčko či podobné zkušenosti ať napíše.
Já si osobně myslím, že na autě je nějaká chybička, která tuto škaredou nepříjemnost způsobuje a proto ji chci najít.
Podle mne neni serizena hlava cerpadla ku telu cerpadla. Ta se da posouvat od a k rozvodum. Tim menis dobu vstriku a tim vlastne mnozstvi paliva. Povol ctyri srouby, co drzi hlavu cerpadla a poklepem mirne posouvej tu hlavu. Na jednu stranu by se volnobezne otacky meli zvysovat a na druhou snizovat. Tipuju, ze ty mas volnobezne otacky nizke, nastav neco mezi 800 - 900 ot/min a hlavu utahni. Zkus projet ....
Samozrejme takto je to neodborné. V dieselservise by na to meli mit pripravky a hodinky a buhvicojeste a meli by to udelat presne.
Samozrejme takto je to neodborné. V dieselservise by na to meli mit pripravky a hodinky a buhvicojeste a meli by to udelat presne.
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
Ty Záchvate, které to jsou šrouby? Ať mám jistotu kam šáhnout. Ty otáčky mám cca 600 ot/min. Zvukově se mi ty otáčky zdají dobré. Otáčky na stroboskopu souhlasí s otáčkami na budíku.
http://img87.imageshack.us/my.php?image ... slyth8.jpg
http://img87.imageshack.us/my.php?image ... slyth8.jpg
600ot/min je malo, vypada to, ze by to mohlo byt tedy tim.
Ty srouby jsou č. 1 a 2 a na te druhe strane si nejsem jist, myslim ze č. 3 a 4, proste kdyz je vytocis, tak hlava ma ovalne diry, ve kterych se to pohybuje. Hlavu nesundavej, spatne se tam trefuje kolik. Staci povolit a poklepem malicko soupes tu hlavu, i 1 mm bude moc, pohyb hlavy poznas tak, ze se budou menit otacky motoru. Nastav to cca na 800ot/min.
Ty srouby jsou č. 1 a 2 a na te druhe strane si nejsem jist, myslim ze č. 3 a 4, proste kdyz je vytocis, tak hlava ma ovalne diry, ve kterych se to pohybuje. Hlavu nesundavej, spatne se tam trefuje kolik. Staci povolit a poklepem malicko soupes tu hlavu, i 1 mm bude moc, pohyb hlavy poznas tak, ze se budou menit otacky motoru. Nastav to cca na 800ot/min.
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
Ano, casovani ( predvstrik ) se meni natacenim celeho cerpadla ....topnak píše:Posouváním hlavy se mění i časování vstřiku? Měl sem za to , že tak se mění pouze dávka a časování se nastavuje pootáčením celého čerpadla.
Jinak do 2000 u elektronickýho čerpadla asi nelze očekávat, že bude trhat dlažbu ...
Trhat dlazbu do 2000ot/min urcite nebude, ale je sakra rozdil v pozici te hlavy cerpadla, kdyz jsem tam mel " malo " nafty, tak se s tim do 2000 nedalo skoro jet, vubec to nereagovalo na plyn. Po pridani nafty se to znatelne zlepsilo, od 1500 uz byl znat tah turba ...
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
Na vrchu cerpadla ....wili píše:A to je ta hlava na boku jak do ní vede kabel,nebo je to ta na vrchu čerpadla,já právš řeším podobný problém na tds.
A zvedá se tím základní množství či jen startovací množství?A o kolik se to tak posouvá?
Zveda se zakladni mnozstvi ......
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
Tak jsme to dnes zkusil pošoupnout.
Povolil jsem šrouby 1, 2, 3, 4 viz nový odkaz a s hlavou čerpadla jsem mohl jemně hýbat jen ve vyznačeném směru ( zadní částí k motoru a od motoru). S přední částí jsem ani nehnul. Proto se ptám co je pod tou červenou záslepkou, mě se to jevilo, jako by tam byl nějaký čep, kolem kterého se ta hlava otáčela.
Podle popisu a oválných děr v přírubách se má s hlavou čerpadla posouvat dopředu (ubírat) a dozadu přidávat). Proto jsem vložil šroubovák do mezery mezi 5 a 6 a jemně jsem zapáčil. Bylo slyšet jak motor zvednu otáčky. Tak jsem to dotáhnul a je to o poznání lepší. Nicméně volnoběžné otáčky mám stále nízké.
http://img529.imageshack.us/my.php?imag ... la1so8.jpg
Foto je z mobilu, tak sorry za kvalitu.
Povolil jsem šrouby 1, 2, 3, 4 viz nový odkaz a s hlavou čerpadla jsem mohl jemně hýbat jen ve vyznačeném směru ( zadní částí k motoru a od motoru). S přední částí jsem ani nehnul. Proto se ptám co je pod tou červenou záslepkou, mě se to jevilo, jako by tam byl nějaký čep, kolem kterého se ta hlava otáčela.
Podle popisu a oválných děr v přírubách se má s hlavou čerpadla posouvat dopředu (ubírat) a dozadu přidávat). Proto jsem vložil šroubovák do mezery mezi 5 a 6 a jemně jsem zapáčil. Bylo slyšet jak motor zvednu otáčky. Tak jsem to dotáhnul a je to o poznání lepší. Nicméně volnoběžné otáčky mám stále nízké.
http://img529.imageshack.us/my.php?imag ... la1so8.jpg
Foto je z mobilu, tak sorry za kvalitu.
Ta hlava musi jit soupat zleva doprava a obracene dle toho obrazku. Ten cerveny stred nevim co je, ale zadny kolik to neni, zkus ty ctyri srouby povolit vic. Pokud mas volnobeh porad stejny, tak jsi s tim skoro nehybl. Ja jsem nikdy nepacil, resil jsem to poklepem do te hlavy.
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520