stěrače...?
stěrače...?
Zdravím všechny příznivce BMW a zároveň mám dotázek ohledně stěračů. Jaké používáte stěrače, od jakého výrobce a jak jste s nima spokojeni? Už jsem pár výrobců zkusil, včetně BOSCH a můžu říct, že moc spokojený nejsem. Stěrače někdy nestírají plynule a poskakují po skle. Rád bych se tohoto problému zbavil. Předem děkuji za všechny příspěvky.
U BOSCHe mě stály 470,-Kč a chlapík mi tvrdil, že je to nějaká nová technologie stírání. Má to prý dvě různé vrstvy gumy, ta uvnitř je prý tvrdší a ta vnější nějaká silikonová měká. No a výsledek jsem už vylíčil. Tak že budu muset zkusit jiné, protože nic mě nedokáže víc na...t, než špatně setřené sklo.
Re: stěrače...?
Možná to není vina stírátek. Pokud ti to poskakuje při méně vlhkém skle (větší odpor) a jedna (většinou zpětná) cesta stěrače po skle poskakuje (na skle to dělá takový vějíř), pak se podívej jestli je správný úhel stírátka vůči sklu. Když pustíš stěrače a vypneš zapalování, aby se stěrač zastavil ve svislé poloze, musí to stírátko být kolmo na sklo. Pokud ne, mohlo se torzně zkroutit to rameno stěrače (následek např. shrnování vrstvy sněhu). Jeho zpětným nakroucením dosáhneš toho, že stírací guma běhá po skle na obě strany stejně - překlopí se a stírátko ho táhne za sebou a ne, že se (jako výše) na jednu stranu táhne za stírátkem, ale na druhou ji stírátko tlačí před sebou - pak odskakuje.Luboš píše: Stěrače někdy nestírají plynule a poskakují po skle.
Mám Bosch a po roce neco uz dosluhujou.
Jinak spokojenost, jen do nich nesezenete gumičky Bosch, protože se vůbec jako NH nedodavaj.
Kupuju je v D vyjdou levnějc.
Nebo koupit gumičky od BMW ale je to rana, cena za dvě přes 850,- Kč!!
Pak maj nějáký noname, ale to fakt ne.
Dobra jsou taky Champion a Valeo.
Na E34 jsou sterace 60 cm a to je pekná šířka.
Jinak velkej výber stěraču od růžných firem a za dobre ceny maj u fa BARTÁK www.autobartak.cz
Jinak spokojenost, jen do nich nesezenete gumičky Bosch, protože se vůbec jako NH nedodavaj.
Kupuju je v D vyjdou levnějc.
Nebo koupit gumičky od BMW ale je to rana, cena za dvě přes 850,- Kč!!
Pak maj nějáký noname, ale to fakt ne.
Dobra jsou taky Champion a Valeo.
Na E34 jsou sterace 60 cm a to je pekná šířka.
Jinak velkej výber stěraču od růžných firem a za dobre ceny maj u fa BARTÁK www.autobartak.cz
S BMW na věčné časy!
V cem je problem nevim,nejsem technolog na steracesmash píše:to by mě docela zajímalo, jsem s nima zatím spokojenej. V čem je problém?

Tak ona normalni zivotnost steracu preci jenom zvlast kdyz zazijou zimu bude tak nejak kolem roku pri radnym provozu.Pivson píše:Mám Bosch a po roce neco uz dosluhujou.
Taky nemenim gumicky, na to jsem moc linej. Jednou za rok tam proste flaknu novy sterace a je vystarano. Daval jsem sirku 55 a je to tip top, to ti 60 neskrta ?