Koupit BMW tady nebo v cizině??
Koupit BMW tady nebo v cizině??
Zdravim! Je lepší koupit BMW tady, nebo někde v cizině? Chtěl bych E34 525i 24V tak z roku 91-93 (možná podle ceny i vejš
). Chtěl jsem pro to zajet do Švajcu. Přeci jen se tam nesolí a ty Germáni k tomu jsou asi víc pořádnější, než tady někdo (bych řek
). Tak se těším na Vaše názory a pomoc. Díky předem.
- Adam Lipský
Kupte to zcela a jednoznačně pouze v cizině (D, F, A, I). Tam jsou dobrá auta a sem tam nějaká šunka. Tady jsou prakticky samé šunky a sem tam dobré auto, které je ale většinou pekelně drahé. Osobně jsem sehnal vůz v D za přibližně 1/2 - 1/3 ceny, za jakou by byl v ČR. Individuální dovoz se vskutku vyplatí. Ale pozor, pokud budete náhodou začít chtít vydělávat jako dovozce, spláčete; trh u nás je velice úzký a stále se zmenšuje, pokud bych já chtěl prodávat svoje auto nyní, dostal bych za něj tak asi tolik, co jsem vydal. Soukromě si počítám s tím, že jsem poslední majitel.
- matal
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ze Švícar přihlásíš,ale musíš mít z Autecu homologaci=5.000kč+Macek píše:Švýcarský auto tohodle roku výroby nepřihlásíš...nejsou členy EU
Jinak v cizině máš větší šanci koupit lepší auto, ale zbastlený pekáče tam jsou taky....
clo +-20.000,- k ceně auta a další prkotiny jako dovozovou STK+E atd..
Ale z D,A v pohodě.. Máš taky větší šanci,že auto bude v dobrén stavu..
=E39 530i 2003
=E24 M635CSi 1984
Někdo potřebuje auto,Já mám Dvě BMW..
Originální BMW Doplňky- www.bmwmylife.cz
=E24 M635CSi 1984
Někdo potřebuje auto,Já mám Dvě BMW..
Originální BMW Doplňky- www.bmwmylife.cz
No tak jsem se na to už před nějakým časem informoval. Četl jsem i zákony ohledně EU. Clo rozhodně 20000 není. Je to 4000 za převozové značky + STK + E (600 + 500). Jen jsem nevěděl, jak je to se Švajcem, ale prej s nima máme stejné dohody (né-li lepší), jako s celou pitomou EUmatal píše:Ze Švícar přihlásíš,ale musíš mít z Autecu homologaci=5.000kč+Macek píše:Švýcarský auto tohodle roku výroby nepřihlásíš...nejsou členy EU
Jinak v cizině máš větší šanci koupit lepší auto, ale zbastlený pekáče tam jsou taky....
clo +-20.000,- k ceně auta a další prkotiny jako dovozovou STK+E atd..
Ale z D,A v pohodě.. Máš taky větší šanci,že auto bude v dobrén stavu..
presne tak, lepis clo. existuji cesty jak to obejit, ale to uz bejva risk. jenze kdo neriskujePÍŤÁK píše:Z CH se plati clo z ceny auta, protoze neni statem EU
Budapest Bamako 2015 - completed
Budapest Bamako 2016 - in progress
fcb: Team Chochi
momentálně e28 524td, e28 520i, t4 multivan a kdo ví co ještě
Budapest Bamako 2016 - in progress
fcb: Team Chochi
momentálně e28 524td, e28 520i, t4 multivan a kdo ví co ještě