bionafta na jihu cech??
bionafta na jihu cech??
v tydnu jsem byl v havirove, kde prodavaji bionaftu za 25,2 , nevite nekdo, kde je na jihu k dostani neco podobneho? tds mi na ni chrochta spokojene, takze nevidim duvod, proc paroubkovi a jinejm zkurvysynum cpat vic penez....
Budapest Bamako 2015 - completed
Budapest Bamako 2016 - in progress
fcb: Team Chochi
momentálně e28 524td, e28 520i, t4 multivan a kdo ví co ještě

to me dost zajima, doted jsem mel jen benziny, tyto veci neresil, a ve skole pri chemii spal. jen me kamarad varoval, at me ani nenapadne do tds lejt rostlinej olej, prej to turbine nedela vubec dobre, uz takhle dve popravil. nejake rady, tipy, triky?

no a co myslis ze je bionafta?
trosku doupravenej rostlinej olej...rozhodne udelas nejlip kdyz si proctes temata na starym i novym diselpowerforu...je tam toho mraky a vzdycky cumim jak je to forum na urovni, docte se tam clovek spoustu zajimavejch veci...mimo to i tohle...lepsi nez kdybych ti to reprodukoval ja, nejsem v tomhle smeru rozhodne znalec, ale zajimam se, jizda na rostlinej olej s bmw me ceka uz brzy
trosku doupravenej rostlinej olej...rozhodne udelas nejlip kdyz si proctes temata na starym i novym diselpowerforu...je tam toho mraky a vzdycky cumim jak je to forum na urovni, docte se tam clovek spoustu zajimavejch veci...mimo to i tohle...lepsi nez kdybych ti to reprodukoval ja, nejsem v tomhle smeru rozhodne znalec, ale zajimam se, jizda na rostlinej olej s bmw me ceka uz brzy

smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
Re: bionafta na jihu cech??
Ta naše nafta obsahuje velké procento řepného derivátu a pojiva, které rozpouští usazeniny v palivovém potrubí i v nádrži tak až vyjezdíš nádrž, protože předpokládám, že si bral plnou tak vyměň palivový filtr i pokud tam máš nový. jestli máš v nádrži hodně usazenin jako že asi jo tak se ti teď bude rychleji zanášet. vyhneš se tím, tomu že zůstaneš někde viset.Mpower píše:v tydnu jsem byl v havirove, kde prodavaji bionaftu za 25,2 , nevite nekdo, kde je na jihu k dostani neco podobneho? tds mi na ni chrochta spokojene, takze nevidim duvod, proc paroubkovi a jinejm zkurvysynum cpat vic penez....
ex 327e ostrá, akt. 325i kupe E 30, 318 touring
někde sem viděl že přímo v BMW testovali dieselové motory na čistý rostlinný olej a dokonce tam byl pumpediesel mezi nima a v poho, ale tady jde spíše o ty pojiva a někdo používá jako pojivo Louh a to je pro čerpadlo rakovina, do TDSa bych to moc nelil 

tak presne o to mi slo... dikhanys píše:někde sem viděl že přímo v BMW testovali dieselové motory na čistý rostlinný olej a dokonce tam byl pumpediesel mezi nima a v poho, ale tady jde spíše o ty pojiva a někdo používá jako pojivo Louh a to je pro čerpadlo rakovina, do TDSa bych to moc nelil

proc to tam nenalit?vzdyt je to normal komurkac,ta repka je vetsi svinstvo nez fritakMpower píše:chapu olej v 2.4d, pripadne td, ale 2.5tds? na to, jak je ten motor citlivej snad na vsechno se i bojim, je tu nekdo zkuseny?
Citroen Xm 2,1td 780 500km
e34 525tds touring 258 500km
e30 325tds rekonstruktion-new motor pripraven
e34 525tds touring 258 500km
e30 325tds rekonstruktion-new motor pripraven
neni friták nemaže čerpadlo ani trochuzahy píše:proc to tam nenalit?vzdyt je to normal komurkac,ta repka je vetsi svinstvo nez fritakMpower píše:chapu olej v 2.4d, pripadne td, ale 2.5tds? na to, jak je ten motor citlivej snad na vsechno se i bojim, je tu nekdo zkuseny?

MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru
Děfka pro fsechno f autobazaru
co je svinstvo a co ne to nemůžeš tvrdit když nevíš co to obsahuje.zahy píše:proc to tam nenalit?vzdyt je to normal komurkac,ta repka je vetsi svinstvo nez fritakMpower píše:chapu olej v 2.4d, pripadne td, ale 2.5tds? na to, jak je ten motor citlivej snad na vsechno se i bojim, je tu nekdo zkuseny?
Záleží kdo to mícha, z čeho to mícha a čím to pojí. Jsou firmy které jak víš pančují i naftu motorovou. Před loni sme tankovali u jedne nejmenované pumpy motorovku a všem odešly čerpadla a něco dokazovat potom je problém a to obchodní inspekce zjistila z naších
vzorku asi 60%ropy 35%těžkých topných olejů a ten zbytek louhy a
jiné sračky, které ty čerpadla vyžraly.

Tak ja nevim co je podle tebe trosku, ale bionafta je metylester repkovyho oleje coz z klasickym repkovim olejem nema nic moc spolecnyho. A jestli do 2,4 a do tds ne tak to nevim proc, ale ty motory sou konstrukci vstrikovani skoro totoznyadam320 píše:no a co myslis ze je bionafta?
trosku doupravenej rostlinej olej...
e24 635csi & e28 m535i & e28 524td
totožnost čerpadel tady nikdo ale neřešíPÍŤÁK píše:Tak ja nevim co je podle tebe trosku, ale bionafta je metylester repkovyho oleje coz z klasickym repkovim olejem nema nic moc spolecnyho. A jestli do 2,4 a do tds ne tak to nevim proc, ale ty motory sou konstrukci vstrikovani skoro totoznyadam320 píše:no a co myslis ze je bionafta?
trosku doupravenej rostlinej olej...

tak to asi ne a ceny sou taky hodně rozdílné.
Ja sem taky nemluvil jen o cerpadle ale o celkovem vstrikovani. Jinak ze stare m21 cerpadlo do tds dat de akorat se musi predelat plyn. Mam pocit ze Zachvat tady z fora to na nakym srazu videlhanys píše:totožnost čerpadel tady nikdo ale neřešíPÍŤÁK píše:Tak ja nevim co je podle tebe trosku, ale bionafta je metylester repkovyho oleje coz z klasickym repkovim olejem nema nic moc spolecnyho. A jestli do 2,4 a do tds ne tak to nevim proc, ale ty motory sou konstrukci vstrikovani skoro totoznyadam320 píše:no a co myslis ze je bionafta?
trosku doupravenej rostlinej olej...a nepište tady bludy, když si to přečte někdo z kluků který tomu nerozumí tak si bude myslet až mu klekne čerpadlo v TDSu, že ho může nahradit čerpadlem ze staré m21
tak to asi ne a ceny sou taky hodně rozdílné.
e24 635csi & e28 m535i & e28 524td
metylester si muzes vyrobit i z prepalenyho fritovaciho oleje...o rozdilnostech cepradle ani o tom ze se to tam lejt nema jsem nikde nepsal, ja sam tuhle vec vnimam jako hodne dobrou...jizda na olej
navic jak taj psal boobika neco o toech mazacich vlastnostech tak je to uplnej nesmysl...tam jde predevsim o konstrukci cerpadel a toho jaky vyuzivaj uvnitr soucastky...je hodne cerpadel ktery maj problemy rozdejchat naftu a pritom na olej jezdej a naopak...v tom to neni...
jinak ktem videum od bmw...bmw nekdy udelal PD? nebo jsem to spatne pochopil?
tenhle thread je klasikym prikladem toho jak funguje cely tohle forum...o jizde na olej a jiny alternativni paliva je toho napsanyho po celym svete miliony a neni nic jednodussiho nez se zeptat nekoho kdo tomu rozumi, roky to zkouma nebo si to primo precist...je toho mraky i v cestine a je to na kazdym...
jinak Lukasi...mysim si ze kdybys zrovna ty vedel neco o tyhle problematice tak uz na to se svym mercedesem jezdis davno a ani bys to neredil, ten motor jakoby pro to byl snad vyrobenej
navic jak taj psal boobika neco o toech mazacich vlastnostech tak je to uplnej nesmysl...tam jde predevsim o konstrukci cerpadel a toho jaky vyuzivaj uvnitr soucastky...je hodne cerpadel ktery maj problemy rozdejchat naftu a pritom na olej jezdej a naopak...v tom to neni...
jinak ktem videum od bmw...bmw nekdy udelal PD? nebo jsem to spatne pochopil?

tenhle thread je klasikym prikladem toho jak funguje cely tohle forum...o jizde na olej a jiny alternativni paliva je toho napsanyho po celym svete miliony a neni nic jednodussiho nez se zeptat nekoho kdo tomu rozumi, roky to zkouma nebo si to primo precist...je toho mraky i v cestine a je to na kazdym...
jinak Lukasi...mysim si ze kdybys zrovna ty vedel neco o tyhle problematice tak uz na to se svym mercedesem jezdis davno a ani bys to neredil, ten motor jakoby pro to byl snad vyrobenej

za dalsi co se tyce mazacich schopnosti uvnitr nejakyho stroje hraje mazivo jen tretinovou cast toho o co tam bezi...a verte ze olej rostlinej ma oproti nafte i tak navrch...jedinej problem jeho hustota a schopnost se tahnout...to je ale minimalnim cinitelem oproti konstrukci cerpadla jko takovyho
vyrobcu je mraky, respektive nazvu...on je totiz i vyrobce kterej je tak neschopnej vyrobit cerpadlo ze se jmenuje rok od roku jinak, tim vznika u lidi dojem ze vetsina cerpadle je neschopna na jizdu s olejem
vyrobcu je mraky, respektive nazvu...on je totiz i vyrobce kterej je tak neschopnej vyrobit cerpadlo ze se jmenuje rok od roku jinak, tim vznika u lidi dojem ze vetsina cerpadle je neschopna na jizdu s olejem
ADAM: tenhle thread vznikl proto, ze jsem jak picus vezl auto ukazat do ostravy kupci, kde jsem neveril svym ocim, kdyz jsem platil 25.2 za litr bionafty, coz je u nas v jiznich cechach cenovka nevidana, a od te doby mi srotuje hlavou myslenka, jak s tds jezdit co nejlevneji, protoze to auto me desne bavi, a nejradsi bych z nej nevylejzal.
na celem internetu jsou miliony for, nektere informace jsou podlozene, nektere vyteoretizovane, nemam cas travit cele dny a noci hledanim co je pravda a co ne. na tohle forum porad chodi dost lidi jejichz nazoru si vazim, a proto jsem se zeptal, jake s tim kdo ma zkusenosti, tot vse
na celem internetu jsou miliony for, nektere informace jsou podlozene, nektere vyteoretizovane, nemam cas travit cele dny a noci hledanim co je pravda a co ne. na tohle forum porad chodi dost lidi jejichz nazoru si vazim, a proto jsem se zeptal, jake s tim kdo ma zkusenosti, tot vse