Jak na čelní sklo?
Jak na čelní sklo?
Potřeboval bych poradit ohledně následující situace (jestli se v tom někdo vyzná):
Jel jsem půjčeným autem, dostal jsem šutrem do čelního skla a je tam ca 15cm od kraje klasický odražený místo a zároveň to sklo začalo od kraje praskat směrem k tomu postiženýmu místu... (zvětšuje se to a za chvíli se to spojí)
Jde o to, že auto má sice připojištění na čelní sklo, ale limit tam je 5.000,- a k tomu spoluúčast 10%. A nové sklo bude stát i s prací odhadem tak 10.000,-.
Otázka tedy je, jak daný problém nejlépe vyřešit? Nejsem ani držitel, ani pojistitel, ani vlastník, ale rád bych to nějak zvládnul, aby se o to majitel nemusel starat, když jsem to "způsobil" já... na druhou stranu jen tak vyhodit 5k se mi taky nechce. Jen dodám, že mám RZ auta, které za to "může", ale to asi k ničemu není, že?
Jel jsem půjčeným autem, dostal jsem šutrem do čelního skla a je tam ca 15cm od kraje klasický odražený místo a zároveň to sklo začalo od kraje praskat směrem k tomu postiženýmu místu... (zvětšuje se to a za chvíli se to spojí)
Jde o to, že auto má sice připojištění na čelní sklo, ale limit tam je 5.000,- a k tomu spoluúčast 10%. A nové sklo bude stát i s prací odhadem tak 10.000,-.
Otázka tedy je, jak daný problém nejlépe vyřešit? Nejsem ani držitel, ani pojistitel, ani vlastník, ale rád bych to nějak zvládnul, aby se o to majitel nemusel starat, když jsem to "způsobil" já... na druhou stranu jen tak vyhodit 5k se mi taky nechce. Jen dodám, že mám RZ auta, které za to "může", ale to asi k ničemu není, že?
To auto má připojištěné čelní sklo (majitel za to platí asi 900,- ročně)... jenomže i tak bych platil půlku ze svého. Nevěřim, že je pojišťovna, kde dám 500,- a oni mi pojistí extra čelní sklo, s limitem aspoň 10 tisíc a bez spoluúčasti.BALI píše:jsi nech u pojišťovny extra pojistit za 5OO čelní sklo a za pár dní s tim jeď do skloservisu kde se o všechno s pojišťovnou postaraj...
- [CZ]Airwolf[OC]
- [CZ]Airwolf[OC]
makléři věděj h*vno, dojdi na přepážku a uvidíš[CZ]Airwolf[OC] píše:Mazety> hmm zajimave...ale makler mi rekl tamto + ze pripojistit sklo u CP nelze (ale treba u Allianzu to slo)...asi to maji maklerske firmy trochu jinak nebo ja nevim...

EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
1 VARIANTA-UDĚLEJ TO NA SVÉ AUTO JAKO ŽE SI MU POŠKODIL ČELNÍ SKLO TY ,PROPLATĚJ CELÝ Z TVÉ POJISTKY ALE TY PŘIJDEŠ O BONUS
2 VARIANTA-NECHAT ZVÝŠIT ČÁSTKU PŘIPOJIŠTĚNÍ ALE POZOR OBČAS TO SKLO CHTĚJ VIDĚT
3 VARIANTA-NALEP SE ZA NĚJAKÝHO MAMLASE VE SHADE A PAK HO ZASTAV A SNAŽ SE HO PŘESVĚTŠIT ŽE TÍI ROZBIL ČELNÍ SKLO ALE TO UŽ ZÁLEŽÍ JAKOU MÁŠ NÁTURU,A ON MUSÍ SOUHLASIT STÍM ŽE TI ŠKODU ZPŮSOBYL
4 VARIANTA-ŽE TO BUDEŠ MUSET ZAPLATIT NO
A EŠTĚ BY MĚ ZAJIMALO CO TO MÁŠ ZA AUTO STÍM ROZBITÝM SKLEM JESTLY TO NENÍ TAJNÝ ,JÁ TI ŘEKNU KOLIK BY TO STÁLO U NÁS
2 VARIANTA-NECHAT ZVÝŠIT ČÁSTKU PŘIPOJIŠTĚNÍ ALE POZOR OBČAS TO SKLO CHTĚJ VIDĚT
3 VARIANTA-NALEP SE ZA NĚJAKÝHO MAMLASE VE SHADE A PAK HO ZASTAV A SNAŽ SE HO PŘESVĚTŠIT ŽE TÍI ROZBIL ČELNÍ SKLO ALE TO UŽ ZÁLEŽÍ JAKOU MÁŠ NÁTURU,A ON MUSÍ SOUHLASIT STÍM ŽE TI ŠKODU ZPŮSOBYL
4 VARIANTA-ŽE TO BUDEŠ MUSET ZAPLATIT NO
A EŠTĚ BY MĚ ZAJIMALO CO TO MÁŠ ZA AUTO STÍM ROZBITÝM SKLEM JESTLY TO NENÍ TAJNÝ ,JÁ TI ŘEKNU KOLIK BY TO STÁLO U NÁS
BMW 3??i e30 Touring,286ps-400Nm,dávám tomu ještě rok nebo dva
co si představuješ pod pojmem origo a neorigo?T613 píše:to je normal cena za origo sklo treba s vyhrivanim 10t jak nic
neorigo a bez vyhrivani muze byt i za 2-3t
že origo má značku třeba bmw splintex a neorigo má jenom splintex,přitom je to jeden a ten samej výrobce

Fido píše:No drahý, teď jsem nechal měnit přední sklo na 6ce a vyšlo to komplet i s prací na 23k, takže pojem "drahý" je dost relativní
To ti dělaly přímo v BMW? Za takovoule cenu.Jestly jo tak bych je poslal do hajzlu za takovou cenu

to ti delal Ferrari letecky servis na aljasce nebo co?Fido píše:No drahý, teď jsem nechal měnit přední sklo na 6ce a vyšlo to komplet i s prací na 23k, takže pojem "drahý" je dost relativní

ja jsem na sveho zraloka (e23 coz bude dle me uplne stejne jak tvoje) kupoval neorigo sklo za 3t a menil si ho sam takze je to nesmysl nebo je v tom jeste nco jineho

neorigo sklo je to co ti neproda BMW to ze ho berou od sameho vyrobce a jinde stoji polovinu je vec druha ...
prodavam ND z techto aut: E38 730iA M60 V8, 730iL piste SZ nebo ICQ
prodavam ND z techto aut: E32 750iL 740iL 735i 730i, piste SZ nebo ICQ
prodavam ND z techto aut: E32 750iL 740iL 735i 730i, piste SZ nebo ICQ
T613 píše:to ti delal Ferrari letecky servis na aljasce nebo co?Fido píše:No drahý, teď jsem nechal měnit přední sklo na 6ce a vyšlo to komplet i s prací na 23k, takže pojem "drahý" je dost relativní
ja jsem na sveho zraloka (e23 coz bude dle me uplne stejne jak tvoje) kupoval neorigo sklo za 3t a menil si ho sam takze je to nesmysl nebo je v tom jeste nco jineho
neorigo sklo je to co ti neproda BMW to ze ho berou od sameho vyrobce a jinde stoji polovinu je vec druha ...

- Fido
- Velký bratr ..... Hartge
- Kontaktovat uživatele:
Byl to origo BMW servis a cena je komplet včetně novejch chromovejch lišt, klínků, gumy, atd... Nevidím jedinej důvod, proč na pojišťovně šetřit
A mimochodem sklo na E24 je jiný než na E23 a v list price stojí cca o 150 USD víc v závislosti na typu (čirý/s pruhem).

A mimochodem sklo na E24 je jiný než na E23 a v list price stojí cca o 150 USD víc v závislosti na typu (čirý/s pruhem).
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
Fido píše:Byl to origo BMW servis a cena je komplet včetně novejch chromovejch lišt, klínků, gumy, atd... Nevidím jedinej důvod, proč na pojišťovně šetřit![]()
TO PAK JO KDYŽ TO PLATÍ POJIŠŤOVNA

makléř neni pojišťovák...ten ti řeke všechno jen ne pravdu...jen aby nepřišel o svojí provizi.. o bonus 100% nepříjdeš..[CZ]Airwolf[OC] píše:Mazety> hmm zajimave...ale makler mi rekl tamto + ze pripojistit sklo u CP nelze (ale treba u Allianzu to slo)...asi to maji maklerske firmy trochu jinak nebo ja nevim...
dočasný konec BMW