Vlado, Horisi, co když vám řeknu, jako vysokoškolsky vzdělaný právník - což já jsem - že k uvedeným příspěvkům bych řekl, že jsou obsahově správně, přestože profesionál by je formuloval trochu jinak
Je vidět, že v mnoha ohledech stačí zdravě se zamyslet a i člověk bez pěti let právnické vysoké školy nebo "brutální nalejvárny" na policejním učelišti

dokáže pochopit a z praxe popsat základní právní principy. To je rozdíl od mnoha policajtů, kteří tohle nedokážou a na základě znění vyhlášky z dob jejich studií jsou dodneška schopní mlýt kraviny.
Vlado k tvým příkladům - zkus mi někde v zákoně najít, proč tě vyvedou z národního divadla, když tam budeš při představení 5 minut potichounku pískat na policejní píšťalku? Proč se do takové budovy ani nepodíváš, když nebudeš mít dlouhý kalhoty

Proč tě vyhodí z ledu při zápase odborářské ligy, když nebudeš mít předepsanou výzbroj - tj. helmu, rukavice ap. Proč tě nepustí do Sazka arény, když si tam přineseš vlastní láhev vody v origo balení a musíš kupovat jejich předražené nápoje.
Vyzkoušej si jednotlivé situace a dycky argumentuj tím, že nevidíš v žádném zákoně takový paragraf uvidíš reakce v praxi. Všimni si, že používám hodně jednoduché příklady, abysme se necpali do roviny právní teorie, která už je poněkud méně srozumitelná.
Jinak s tím, abys tady na ostatní machroval, že umíš spr. řád, trestní zákoník, zákon o policii ap. - tak ti chlapíku říkám z titulu svého postavení a zaměstnání, že víš víc než ti, kteří se o to nezajímají a umí věci, které jsou často mnohem přínosnější, složitější a důležitější, ale jinak z pohledu právníka vědí policajti stejně jako paní na městským úřadě úplný hovno

a pojďte mě teď s Horisem oba dva utloukat brutálními citacemi z příručky určené pro skauty, houbaře a policajty "Právo v kostce" nebo novější "Jak blufovat o právu"
Jestli ti není jasná odpovědnost provozovatele serveru a obsahu serveru, osob pověřených ap., posouzení vlivu jednotlivců na obsah ap. - což je problematika, která opravdu není upravena jedním pragrafem a nenajde se ani v zákoně o policii, tak si to přečti. Ignoracia iuris non excusat a jestli si myslíš, že když ty něco neznáš, tak v právním řádu nenajdeš, tak jsi hodně naivní
Ad Horis a Vlado, možná nevíš, kdo jsou tady právníci a trochu se vnímáš v pozici toho právně nejchytřejšího, ale né každý se musí chlubit tím co dělá a pak bys mohl taky zjistit, že nemáš pravdu a vypadáš ještě víc za vola.
Sorry, ale když už to tady takhle hrotíte vy, tak fakt nemám rád policajty a tvrdím, že hodně často jsou to paka, kteří nezvládají nic jiného a vlastní přemýšlení už vůbec, tak jdou na státní jistotu a je mi nevolno z toho, že by tihle lidé měli interpretovat právo na jeho nejnižší úrovni a ještě mít u boku střelnou zbraň

vy dva jste fakt důkazy