Cvaká ABS při dobržďování

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
BK

Cvaká ABS při dobržďování

Příspěvek od BK » 15. 10. 2007 18:41

Při dobržďování mi cvaká mírně přední ABS. Při rychlé jízdě vůbec nic. NEvíte jestli pomůže výměna čidel bo jak na to?

barvas

Příspěvek od barvas » 19. 10. 2007 09:16

Jestli ti to cvaká (jestli jsem to správně pochopil, tak tím cvakáním myslíš že se spíná ABS) při dobržďování, tedy při pomalé rychlosti tak zkontroluj vzdálenost čidel od zubů. Je žádoucí co nejmenší vzdálenost (ale nesmí to o sebe dřít, to je jasný) a pak také zkontroluj jestli mezi těmi drážkami není bordel. Je možný že to řídící jednotce ABS dává slabý signál nebo amplitudu a ono si to pak myslí že se začínají blokovat kola a upouští to tlaky v brzdách. Bývá to nejčastější příčina tohodle problému a pokud je to na hraně, tak to nemusí ani vyvolat chybové hlášení a ani se nemusí rosvítit kontrolka špatné funkce ABS.

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 19. 10. 2007 09:22

barvas píše:... tak zkontroluj vzdálenost čidel od zubů. Je žádoucí co nejmenší vzdálenost (ale nesmí to o sebe dřít, to je jasný)
Ta vzdálenost je do jisté míry daná a lze ji jen těžko kontrolovat natož měnit.
BK píše:... Při dobržďování mi cvaká mírně přední ABS. Při rychlé jízdě vůbec nic. NEvíte jestli pomůže výměna čidel bo jak na to?
Svítí ti kontrolka ABS? Používáš na autě stejný rozměr pneu na přední a zadní nápravě?
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

BK

Příspěvek od BK » 19. 10. 2007 17:53

Jo mám tam 17" na 205x45 na obou nápravách. Kontrolka se někdy rozsvítí, ale hodně málo. Ty čidla stojej docela ranec, nechce se mi obě měnit. TEd sem kupoval celej podvozek včetně všech ramen a čepů. Ještě to celý pročistím, jestli to nepomůže tak nevím. Prej se to ale dá nějak proměřit, nevíte co je na tom pravdy?

Max

Příspěvek od Max » 20. 10. 2007 11:27

zdarek k tomudle dotaz me to delalo to samo jako když už jsem zastavoval kak když auto skoro stalo tak abs sepla a stačilo jen auto drcnout do předu a přibrzdit a už jsem to citel v pedale a pak to zniceho nic prestalo delat jo a jeste se mi nekdy rosvitila kontrolka abs kdys jsem jel nad 110- 130 jak kdy takže bych rek ze ty cidla ale po 14dnech to prestalo delat no a tet je to tak 4mesice po tom a auto mam naboreny nedobrzdil jsem do kryžovatky potreboval jsem prudce zastavyt a kola vubec neblokovali prostě jelo to furt jen to přibrzdovalo předtim to brzdilo skvele i když je tam abs tak nevim co se odehralo no nic tak jak to slozim tak na valce a bude se testovat a kdys to bude napicu tak to abs vikucham už tomu moc neverim

BK

Příspěvek od BK » 20. 10. 2007 12:39

Tak to nasere 14 dní po laku to zbořit. TO ABS jak to tady čtu blbne hodně, napiš pak po tom testování čí to je a co se musí vyměnit. Nechci kupovat čidla a pak zjistit že to je jinde.

James7

Příspěvek od James7 » 20. 10. 2007 21:12

ASi sem blbej,ale kde jsou přesně ty čidla?? o jakých zubech se tu bavíte? mám E36ku... když sundám kolo tak nic nevidim:((

BK

Příspěvek od BK » 20. 10. 2007 22:10

Čidla jsou mezi segmentem brzdy a tlumičem zezadu na kotouči, je to imbus a vedle je drát. To čidlo se dá vypáčit ven (je to magnet) a uvnitř uvidíš ozubený kolo - točí se zároveň s kotoučem. Pak vede ten drát nahoru kolem tlumiče a na blatníku máš takovou šedou spojku pod takovou zacvakávací krytkou. Jestli to tam nemáš, tak nemáš ABS.

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 20. 10. 2007 22:49

BK píše:Čidla jsou mezi segmentem brzdy a tlumičem zezadu na kotouči, je to imbus a vedle je drát. To čidlo se dá vypáčit ven (je to magnet) a uvnitř uvidíš ozubený kolo - točí se zároveň s kotoučem. Pak vede ten drát nahoru kolem tlumiče a na blatníku máš takovou šedou spojku pod takovou zacvakávací krytkou. Jestli to tam nemáš, tak nemáš ABS.
kazda e36 ma ABS. Cidlo ani zdaleka neni magnet!!!!!!!!
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

BK

Příspěvek od BK » 20. 10. 2007 23:01

Viděl sem verze bez ABS. Dobře pro ty co bazírujou na slovíčkaření - Elektronickohydraulické regulátory brzdné síly. Elektronické impulsy (takže stejný základ jako elektromagnet).

Vyčetl sem tady na foru, že to většinou dělá levý zadní čidlo. A proměřit se to dá tak že se změří u všech odpor a kde není žádnej tak to je špatný. TO zkusím.

samiq
Akademik

Příspěvek od samiq » 22. 10. 2007 00:24

"Elektronickohydraulicke regulatory brzdne sily" asi to vystihuje princip (nikdy jsem to neslysel ani nevidel :roll: ),
ale ABS je Anti Blocking System, tedy protiblokovaci system.

Ty snimace nejsou elektromagnetem, alebrz indukcnim snimacem (tedy opak el-magnetu). Zmenou magnetickeho pole (otacejici se kovove zuby) se indukuje v civce proudovy impuls. Tento princip se pouziva i v motoru na snimani faze a otacek z klikovky. Vyhodou je vysoka odolnost proti prachu a teplotni stabilita.

U nekterych novych aut je u te civecky i mikroprocesor (napr ADuC8xx v malinkatem pouzdre s 8 piny). Ten posila spravne informace do ABS procesoru.

Ale jinak ma BK pravdu... :D

BK

.

Příspěvek od BK » 25. 12. 2007 20:39

Tak vyřešeno, bylo to zadní čidlo ABS, vyměnil sem a kontrolka zhasla a brzdy fakčí jak mají.

Lospiratos

Příspěvek od Lospiratos » 26. 12. 2007 13:55

Max píše:zdarek k tomudle dotaz me to delalo to samo jako když už jsem zastavoval kak když auto skoro stalo tak abs sepla a stačilo jen auto drcnout do předu a přibrzdit a už jsem to citel v pedale a pak to zniceho nic prestalo delat jo a jeste se mi nekdy rosvitila kontrolka abs kdys jsem jel nad 110- 130 jak kdy takže bych rek ze ty cidla ale po 14dnech to prestalo delat no a tet je to tak 4mesice po tom a auto mam naboreny nedobrzdil jsem do kryžovatky potreboval jsem prudce zastavyt a kola vubec neblokovali prostě jelo to furt jen to přibrzdovalo předtim to brzdilo skvele i když je tam abs tak nevim co se odehralo no nic tak jak to slozim tak na valce a bude se testovat a kdys to bude napicu tak to abs vikucham už tomu moc neverim
taky jsem takhle tuknul karu(E30 325ix) nebylo to schopny zastavit dojizdel jsem a chtel jsem zastavit cca 30KM/h no a auto nebrzdilo ani trosicku proste to prdelo do nohy a brzdnej ucinek zadnej ale vubec zadnej.. presne jak rikas ve vyssich rychlostech pohoda brzdilo to jak das ,ale krizovatky cervena dobrzdovani byla docela ruska ruleta.. bylo to predni cidlo ..
Obrázek
E31 850ci 6tikver
E36 1.8i touring ///MRD packet
Hotentot For life :)

Odpovědět