ujizdeni pred bengama
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
ujizdeni pred bengama
Clanek
http://www.novinky.cz/krimi/devet-podna ... hv9at.html
v tom clánku písou "Dalším sedmi nehrozí vůbec nic, protože jsme při kontrole dokladů a vozu nezjistili žádné nedostatky. Mnozí z nich jen zkoušeli, jestli je policejní vozy doženou,"
to jako není přestupek ujíždět hlídce????
http://www.novinky.cz/krimi/devet-podna ... hv9at.html
v tom clánku písou "Dalším sedmi nehrozí vůbec nic, protože jsme při kontrole dokladů a vozu nezjistili žádné nedostatky. Mnozí z nich jen zkoušeli, jestli je policejní vozy doženou,"
Re: ujizdeni pred bengama
To je maření úředního výkonu.Kubajz von Odry píše:.... Mnozí z nich jen zkoušeli, jestli je policejní vozy doženou,"
Přestupek určitě, ne-li trestný čin (nejsem znalec práva..).
Bohužel žijeme někde, kde jsou pravidla čím dál víc pro legraci.
Některé orgány neumí ani vozidlo stavět (stojí v noci za křižovatkou a mávaj, já v klidu odbočím, nebo jedou za mnou s blikajícím majákem, nedávají ani signál STOP a diví se, že jim sice uvolňuju cestu, ale nezastavím).
A ty naše přiblblá média mnohdy uvedou zkreselné informace a tím nepřímo oblbují lidi.
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
na mostu je zakaz zastaveni a predjizdeni uz z vyhlasky, takze se ani nedavaji znacky... ovsem na prikaz policie zastavit musis... nic ti vsak nebrani je zprdnoutmilo píše:no v praze na libenskem moste stoji pravidelne ... tak nevimKubajz von Odry píše:vim ze nemuze na zastavce busu, na moste....
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
Můžou stavět naprosto kde chtějí, nic toto nezakazuje, vše záleží jen na uvážení policisty a na konkkrétní situaci ... Pochopitelně se musí brát ohled na plynulost silnič. provozu, na bezpečí ostatních řidičů .... atd. To je priorita .... Nikdy nebudou stavět v tunelu, v zatáčce, na aut. zastávce .... atd. Samo že jsou asi řídké výjimky. A při dopr. akcích jsou již stanovené pevné stanoviště z pol. presídia, kde hlídka musí stát od .... do hod., potom je většinou pauza a přemístění na jiné stanovištěKubajz von Odry píše:to jep ravda ze nekteri organi nezastavuji podle predpisu... btw ale neznam presne ty predpisy, neni to nekde?? vhlyska kde muze a jak policie stavet??? vim ze nemuze na zastavce busu, na moste....

e30 323i
e30 320i
e34 535i
e30 320Ci
e39 528i
e30 325i

Ano, ona je zastávka a zastávka.... Netvrdím že ne.... Ale neříkej, že to bylo přes den na nějaké frekventované zastávce MHD
Pokud ano, tak to není dobré ! Ještě beru někdy v noci a když tam nejsou lidi... No ono taky hodně udělá jak se k tomu poldové postaví ...

e30 323i
e30 320i
e34 535i
e30 320Ci
e39 528i
e30 325i

mno mě třeba zastavila hlídka uprostred krozivatky mezi dvouma retarderama a sama zastavila vozidlo na prechodu pro chodce...potom mi chteli dat pokutu za to ze mi nestviti zadni prave obrysove svetlo...vozidlo policie vsak svoji jiszdu uskotecnovalo za pomoci zhasnutých potkávacích a rozsvícených parkovacích svetel...no jak to dopadlo? 

- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
poslalsje tam kde slunicko nesvitiadam320 píše:mno mě třeba zastavila hlídka uprostred krozivatky mezi dvouma retarderama a sama zastavila vozidlo na prechodu pro chodce...potom mi chteli dat pokutu za to ze mi nestviti zadni prave obrysove svetlo...vozidlo policie vsak svoji jiszdu uskotecnovalo za pomoci zhasnutých potkávacích a rozsvícených parkovacích svetel...no jak to dopadlo?

v noci mimo usek osvetlene vozovky bych jim nezastavil - maji stavet tak, aby bylo mozne bezpecne zastavit a clovek pri tom nemel nejaky oubyte - identifikoval prislusné organy - na nejake ceste mezi poli je to na stiznost.horis píše:
Můžou stavět naprosto kde chtějí, nic toto nezakazuje, vše záleží jen na uvážení policisty a na konkkrétní situaci ... Pochopitelně se musí brát ohled na plynulost silnič. provozu, na bezpečí ostatních řidičů .... atd. ..
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Někdo to zaplatit musí...kdo jiný než policista. Z 99% viníka nehody policejního auta nikdo nechytí. Předevčírem jsem byl na nehodě kolegy s novou II Octavii, kdy ji v cca 130km/h hodil na střechu, jelikož mu neuhnul náklaďák. Z tohoto důvodu bych se v práci za nikým v životě nehonil. Za prvé s 1,6i s 1600kg v kombiku to nemá smysl a za druhé, nemíním splácet čtvrt mega jen pro to, že si ze mě nějakej frajer dělá s Octavii RS prdel...nemá smysl.Mpower píše:co je pravdy na tom, že když při honičce s ujíždějícím vozem zruší svoje auto, že musí škodu celtit ze svého?
I přes to že jsou policisté vesměs všichni pojištěni na "na blbost", pojistka se na toto údajně nevztahuje. kdo má připojištění, i tak nějakou část platí. je to postavené na hlavu, ale je to tak.
Když někdo ujíždí policii, může se to brát snad pouze jako neuposlechnutí výzvy k zastavení vozidla. Ale co za to člověku hrozí ?

Další úsměvná situace je právě zastavování jak policejních aut tak ostatních vozidel. V čechách když někdo vyfotí policejní vůz na chodníku (i přes služební činnost) je z toho v podstatě vždy průser. V Praze na nehodách se každé stání na zákazu, či chodníku hlásilo operačnímu aby se předešlo případným stížnostem. Kdežto v německu na stáži, se tamější policista jen pousmál na mou otázku, jestli může stát na chodníku, a odpověděl mi : "Vždyť jsem přece policista".
http://tweety11.rajce.idnes.cz/2007_08_09/#IMG_0237.JPG
Problém je v tom, že kdyby to takhle benevolentní bylo zde, tupí policisté by stavěli Octavie na chodníky i v dobách, kdyby byli opodál na kávě v době pauzy. Bohužel
Jinak fotky Octavie mám u sebe

Nevím čím to je, ale kdekoliv v zahraničí mám k policii ukrutnej respekt, a člověk si prostě netroufne nic, ale u nás ne. Když jdeš třeba večer po městě, a proti Tobě vyjede Fobie combi htp v pěti lidech ostře do zatačky ( nikdy si nejsem jistej jestli piska ten motor, bo gumy) jako akčně k zásahu, působí to poněkud usměvně. Kamarád dělá u nás u krimky, a co mi povídal, starší jeho kolegové to mají v paži, jednak ty auta maj takové nálože v kožichu že by se v Mladé Boleslavi v muzeu vesměs všechny nemusely stydět za čestná místa, a jednak už jim došlo, že když budou chtít zastavit zhruba 98 procent nových aut, a řidič nebude souhlasit, jsou tam navíc. Horší jsou ty mladé akční trubky, u nás v ČB bylo stčko popraveno už třikrát, ted dostala za uši octavie combi 1.8t, o feliciich ani nemluve, se nedivim ze jim nikdo nechce kupovat nova auta, když neumí jezdit. ale aspon že je sranda
- u P ČR jsem ještě Fábii 1,2 HTP nikdy neviděl - vždy jen 1,4 MPI - snad nekecám, Škoda není moje hobby ( třeba jsou i 1,9 SDI-nevím), u MP mají 1,4 TDI ....
- 5 lidí fe Fábii jsme taky nikdy neviděl ( za 1. - se tam nevejdou, za 2.- poldů je tak málo, že slouží max. ve 2 lidech - alespoň na Kladně).
- a to že skřípou gumy, to ano. Fábka je obutá na 165, profil tuším 55 a takovéhle kolo hvízdá vždy a všude. Stačí jen sešlápnou plyn a těch 55 brutálních kw se o postará ...
Jinak lze souhasit se vším ....
- 5 lidí fe Fábii jsme taky nikdy neviděl ( za 1. - se tam nevejdou, za 2.- poldů je tak málo, že slouží max. ve 2 lidech - alespoň na Kladně).
- a to že skřípou gumy, to ano. Fábka je obutá na 165, profil tuším 55 a takovéhle kolo hvízdá vždy a všude. Stačí jen sešlápnou plyn a těch 55 brutálních kw se o postará ...

Jinak lze souhasit se vším ....

e30 323i
e30 320i
e34 535i
e30 320Ci
e39 528i
e30 325i

- slubox
- sponzor E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Hmm , tak sa pod niekedy previest na Slovensko , u nas som videl z fabií len 1,2HTP a vecsinou kombiky. No ale pred nedavnom dostali Nove Golfy 2,0Tdi tak som zvedavy ze kolko im tie vydrziahoris píše:- u P ČR jsem ještě Fábii 1,2 HTP nikdy neviděl ..........

E39 530dat Individual
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"