capy v prednych ramenach

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
porter

capy v prednych ramenach

Příspěvek od porter » 02. 10. 2007 00:29

caute. prave som bol nemilo prekvapeny, ked som zistil, ze nove capy na prednych ramenach (stare 2mesiace a cca 3500km) maju vsetky popraskane tie gumove prachovky.... je to mozne ?? len si neviem predstavit ako to ist reklamovat.... je mozne niekde zohnat len tie prachovky, pripadne ich nejak rozumne nahradit :?: som znechuteny, myslel som ze mam aspon na nejaky cas od podvozku pokoj :roll:

inak su to capy FEBI ..... nikdy viac
Naposledy upravil(a) porter dne 04. 10. 2007 21:13, celkem upraveno 1 x.
BMW E30 320i coupe @ 325i M50

Packall

Re: capy v prednych ramenach

Příspěvek od Packall » 02. 10. 2007 10:51

porter píše:caute. prave som bol nemilo prekvapeny, ked som zistil, ze nove capy na prednych ramenach (stare 2mesiace a cca 3500km) maju vsetky popraskane tie gumove prachovky.... je to mozne ?? len si neviem predstavit ako to ist reklamovat.... je mozne niekde zohnat len tie prachovky, pripadne ich nejak rozumne nahradit :?: som znechuteny, myslel som ze mam aspon na nejaky cas od podvozku pokoj :roll:

inak su to capy FEBI ..... nikdy viac
čepy febi jsou celkem v pohode, tady bych to videl že ti prodali nejaký starý ležák, nebo nebyly dobře naolejované a praskání šlo zevnitř ( vyšší teplota, nulové mazání ) prvotní problém bych nevidel v cepech jako takových ale v montáži, věř mi...
Individuální dovoz z U.S., Astrálie a dalších zemí ** pancerové hadice na míru**performance díly etc**silikonové hadice, spojky, kolena**Výprodej KN položek za zajímavé ceny**Zakázkové leštení vč límců kol**Denso iridium za super ceny**

porter

Příspěvek od porter » 02. 10. 2007 11:20

prvotní problém bych nevidel v cepech jako takových ale v montáži, věř mi...
v montazi ? neviem no clovek co to robil, robi taketo veci denno denne, ale co si myslel, ze ich ma z hora namazat ci ako ?

a co mam s tym robit, zozenem niekde nejake nahrady tych prachoviek ?nikto nevie ?

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 02. 10. 2007 11:24

porter píše:
v montazi ? neviem no clovek co to robil, robi taketo veci denno denne, ale co si myslel, ze ich ma z hora namazat ci ako ?

a co mam s tym robit, zozenem niekde nejake nahrady tych prachoviek ?nikto nevie ?
nezozenies, resp mozes ich dat repasovat ale budes musiet stale po urcitom case urobit premazanie
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Packall

Příspěvek od Packall » 02. 10. 2007 14:31

porter píše:

ale kdepak, zvenku, ty cepy musejí mít zevnitř vazelínu, ony totiž ty praskliny jdou primárně zevnitř vlivem teploty atd..

clovek co to delá dennodenně neznamaná že není flink nebo že proste jednu montáž neodflákl..

pokud by to bylo z venku tak by ta guma byla nejdřív zpuchřelá a vetsine povrchu a potom by praskla, takže jukni jak vypada ja poreferuj, věř mi, taky delám čepy skoro denně :D...
Individuální dovoz z U.S., Astrálie a dalších zemí ** pancerové hadice na míru**performance díly etc**silikonové hadice, spojky, kolena**Výprodej KN položek za zajímavé ceny**Zakázkové leštení vč límců kol**Denso iridium za super ceny**

porter

Příspěvek od porter » 02. 10. 2007 16:13

Packall píše:
porter píše:

ale kdepak, zvenku, ty cepy musejí mít zevnitř vazelínu, ony totiž ty praskliny jdou primárně zevnitř vlivem teploty atd..

clovek co to delá dennodenně neznamaná že není flink nebo že proste jednu montáž neodflákl..

pokud by to bylo z venku tak by ta guma byla nejdřív zpuchřelá a vetsine povrchu a potom by praskla, takže jukni jak vypada ja poreferuj, věř mi, taky delám čepy skoro denně :D...
no ja som bol v tom, ze su namazane od vyroby a netreba to otvarat pri montazi. dnes to skusim pozriet a dam vediet :)

a kde sa to da dat repasovat ? najlepsie niekde v okoli Trencina, pripadne aj v cechach na morave, nevie niekto poradit ?Alebo proste kdekolvek, nechce sa mi zrovna teraz kupovat nove capy a ani ramena

Packall

Příspěvek od Packall » 02. 10. 2007 16:34

porter píše:
Packall píše:
porter píše: v montazi ? neviem no clovek co to robil, robi taketo veci denno denne, ale co si myslel, ze ich ma z hora namazat ci ako ?

no ja som bol v tom, ze su namazane od vyroby a netreba to otvarat pri montazi. dnes to skusim pozriet a dam vediet :)

a kde sa to da dat repasovat ? najlepsie niekde v okoli Trencina, pripadne aj v cechach na morave, nevie niekto poradit ?Alebo proste kdekolvek, nechce sa mi zrovna teraz kupovat nove capy a ani ramena
ano vazelina by mela být od výroby, jenže když je prodejce nechá x-mesícu lezet ve skladu, nebo neni ta prachovka stažená upínákme al ejen prevlečená ( 90% OEm čepů ) tak s evazelína mže vytlacit, proste dostat pryc, proto když čep nandavám tak ji vždy kontroluju a případne doplním..

porter

Příspěvek od porter » 03. 10. 2007 00:15

tak som to pozeral a tie gumy su v strede prasknute a vytlaca sa odtial vazelina, takze tam musela byt. skusal som to odfotit, ale je to onicom, ked to nemam ako poriadne dvihnut ani jamu a auto je este aj riadne znizene :)

Obrázek

Packall

Příspěvek od Packall » 03. 10. 2007 10:48

porter píše:tak som to pozeral a tie gumy su v strede prasknute a vytlaca sa odtial vazelina, takze tam musela byt. skusal som to odfotit, ale je to onicom, ked to nemam ako poriadne dvihnut ani jamu a auto je este aj riadne znizene :)

Obrázek
hmm tak to ti dali asi satre ležáky, me febi drží na vsech autech co jsme je dal v pohode ( dávám je jen na evropany, na jabka si vozím origo ze sadu a to je jiné kafe :D ).

Packall

Příspěvek od Packall » 03. 10. 2007 10:49

jinak vždy se samozřejme muže najít spatný kus, já jsm ese jednou málem zabil na čepu od nippartsu, který po ujetí cca 250-300km prasknul - byla v nem bublina jako kráva, nevím jak mohl projít kontrolou a je pravda že od te doby nepoužívám od nippartsu nic :(

Odpovědět