E30 vs E36
Samozřejmě že jsem jezdil s oběma auty-jinak bych o nich nemluvil. Nicméně mě asi jde o něco jiného než vám. Mě pouze hrubý výkon neoslní, chci aby to auto bylo sladěno jako celek. M 3 E30 se vyráběla pouze proto aby mohli zhomologovat závoďák, kdežto M 3 E36 už bylo konzumní auto pro každého a tak muselo vyhovět i jiným požadavkům pro obyčejné řidiče. U Audi TT taky museli změnit podvozek jen proto že v ní pár lidí crashovalo když v zatáčce prudce ubrali plyn, mysleli jsi, že když tam mají plno záchranných systémů tak se nic nemůže stát, přitom každé páté Ferrari končí na vrakovišti a nikoho ani nenapadne něco měnit aby to bylo user friendly. Prostě každý sám za sebe. Toto je můj názor.
Me to prijde uplne stejny jako spor mezi lidma co maj radi vinil(E30) a lidma co radeji CD(E46). Proste z myho pohledu naprosto jasna vec ale chapu, ze nekdo to chce a ma jinak. Tem taky nejde o vykon v KHz ale o celkovej dojem. Nakonec, lidi s BMW 2002 T by rekli ze tohle bylo posledni dobry auto protoze melo turbo atd.
- Marek IS
- Kontaktovat uživatele:
Zacinal jsem s e30 ted jsem na e36...Co se tyce poradneho svezenicka az nekdy do extremu ¨kdo me zna tak vi¨tak pokud neni auto upravene tak je to onicem,pokud jde o nakej aspon ten podvozek tak je na tom e30 a 36 uplne stejne .E30 je klasika,dobrej drzak a hodne toho skousne.E36 je proste o neco v popredi.Tak jak tu bylo receno ze e36 se da spatnejs utrhnout tak je to volovina...zalezi co chce ridic a auto kona.Z e36 je komfortnejsi svezenicko...jo jde to do preeeeeedu...jel jsem parkrat i s e46 tam uz takovej rozdil neni oproti e36...jako mezi e30-36. 

...powered by TDS...
Volovina to není. Kdyby jsi to dočetl celé (asi jsi to nečetl), tak by ses dozvěděl, že je třeba tomu víc pomoct plynem. Nakonec sám píšeš "co chce řidič". Na E30 se ta prdel prostě utrhla dřív a nemusel jsem jí tolik (někdy vůbec) pomáhat. U E36 se mi to samo od sebe snad ještě ani neutrhlo - když jsem to chtěl, tak jsem prostě jenom víc šlápnul na plyn.Marek IS píše:Tak jak tu bylo receno ze e36 se da spatnejs utrhnout tak je to volovina...zalezi co chce ridic a auto kona.
co to znamená? jako že jedu a najednou z ničeho nic se mi kára utrhne?LOPOLO píše:To bych prave povazoval za vyhodu E36, ze se ti neutrhne kdyz to necekas.
mám čtvrtou E 30 a nikdy se mi nic podobného nestalo. Každé "utrhnutí" má nějakou příčinu. "Utrhnutí když to nečekáš" může spočívat snad jen v hrubé chybě řidiče ktery si svou chybu neuvědomil.
Ja jen reagoval na Peťase .. staci kdyz mrknes na souvislosti VinilomileMirek píše:co to znamená? jako že jedu a najednou z ničeho nic se mi kára utrhne?LOPOLO píše:To bych prave povazoval za vyhodu E36, ze se ti neutrhne kdyz to necekas.
mám čtvrtou E 30 a nikdy se mi nic podobného nestalo. Každé "utrhnutí" má nějakou příčinu. "Utrhnutí když to nečekáš" může spočívat snad jen v hrubé chybě řidiče ktery si svou chybu neuvědomil.

http://test.axonsystems.cz/bmwklub/mikrosraz.avi
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
na vinylech aspon byla kvalitni muzika, dnes frcej kvalitni cedesa ale prevazne samy sracky. tak to bychom meli toto
e30/e36 tohle srovnavat je asi jako buchty od babicky a vlastni dcery.
resite tu nicotnosti. e36 je novejsi, urcite ma neco vychytany ale zas je to neco vic jinyho a bylo vic prilezitosti neco nedovest k "dokonalosti" takze myslim ze idealni je e46
jinac za volantem se nesmi chrapat - pak te prekvapi leda starletka v zrcatku
hlavne mi nemlatte o hlavu ze jsem v e46 nejel. nejel ale umim si sam zavazat tkanicky a sam si na ne vydelam
e30/e36 tohle srovnavat je asi jako buchty od babicky a vlastni dcery.
resite tu nicotnosti. e36 je novejsi, urcite ma neco vychytany ale zas je to neco vic jinyho a bylo vic prilezitosti neco nedovest k "dokonalosti" takze myslim ze idealni je e46
jinac za volantem se nesmi chrapat - pak te prekvapi leda starletka v zrcatku

hlavne mi nemlatte o hlavu ze jsem v e46 nejel. nejel ale umim si sam zavazat tkanicky a sam si na ne vydelam

- Blumen_071
no ty kraaaavo ty picoLOPOLO píše:Jinak jeste k tomu driftovani, s E36 to jde uplne stejne dobre jako s E30 a staci na to i diesel. Tady je maly video i s lingvisticky hodnotnym moravskym komentarem.![]()
http://test.axonsystems.cz/bmwklub/mikrosraz.avi

dobry

- Blumen_071