A jak na pojišťovně doložíš, že nejezdíš a budeš platit míň ? To je na dobrý slovo ? Pokud ano a nabouráš, pojistka platí, jestli to dobře chápu... To by jim tam potom odpřisáhl každej, že v zimě nejezdí, ne ?DVORIS píše:Mi to ten chlapík vysvětloval tak,Pojistná smlouva je furt platná nic neruším nic neodhlašuji akorát pojišťovně platím nižší pojistně o těch cca 5 měsíců.Pojištěný jsem pořád když u mně zaklepe policajt na dveře kdykoliv v zimě prokážu se mu platnou pojistnou smlouvou akorát na kartičce pro silniční kontrolu je 1.3-31.10 a jednou za rok mi přijde složenka na cca 3500,-nevím co je na tom špatně,žádná smlouva po dobu zimních měsíců zrušená není akorát platím míň.Nějak mi to hlava nebere
Kabrio -> Zima - depozit nebo jinak?
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nějak si to odporuje né, jak může být na dobu neurčitou a mít tam přitom datum od kdy do kdyDVORIS píše:Tuhle smlouvu nám nabídli u ČPP sami,smlouva je platná pořád,je na dobu neurčitou s platností od 1.3-31.10,pokud vyjedu v čase mezi tím tak je to můj průser,v případě nachytání silniční kontrolou,nebo způsobení škody nesu následky a vše platím i s gatěma,tak nám to podal vedoucí místní pobočky.Dan td píše:DVORIS: Pokud někdo dělá stejně jako ty, hrozí vám pokud od dvaceti tis. výše. Během tohoto roku zvýšili počet těchto namátkových kontrol oproti minulým rokům cca 5x. Platí jednoduchá rovnice - máš na autě značky=musíš mít " zákonné pojištění " ( proto se to tak jmenuje, protože je to ze zákona povinné), pokud nechceš platit, odevzdej značky

Buď si zaplatíš sezóní, nebo přímo na dobu určitou a pak bys spávně měl se značkama do depozitu a nebo to můžeš risknout nic nikam nedávat a až budeš chtít vyjet jenom si zařídit zase povinný a drandit dál.
Tak nějak,když prý způsobím škodu v tom období který není zaplacený jakoby tak ČPP poškozenému vyplatí škodu a ze mě si to soudně vymůžou,v případě přistižení silniční kontrolou už se ani bavit nebudu.Chlapi tak mi to bylo podáno přeci si tady nebudu vymýšlet nějaký bludy a s nikým se nechci přít.Dan td píše:A jak na pojišťovně doložíš, že nejezdíš a budeš platit míň ? To je na dobrý slovo ? Pokud ano a nabouráš, pojistka platí, jestli to dobře chápu... To by jim tam potom odpřisáhl každej, že v zimě nejezdí, ne ?DVORIS píše:Mi to ten chlapík vysvětloval tak,Pojistná smlouva je furt platná nic neruším nic neodhlašuji akorát pojišťovně platím nižší pojistně o těch cca 5 měsíců.Pojištěný jsem pořád když u mně zaklepe policajt na dveře kdykoliv v zimě prokážu se mu platnou pojistnou smlouvou akorát na kartičce pro silniční kontrolu je 1.3-31.10 a jednou za rok mi přijde složenka na cca 3500,-nevím co je na tom špatně,žádná smlouva po dobu zimních měsíců zrušená není akorát platím míň.Nějak mi to hlava nebere
Taky mi to nabízeli a pochopil jsem to stejně - tedy sezónní pojištění s dobou platnosti třeba od dubna do října vyznačenou na kartičce. Mimo tuto dobu zůstává pojistná smlouva v platnosti (smlouva platí od podepsání do zrušení, nejde udělat smlouvu která chvíli platí a chvíli ne. Kolika měsíců v roce se ta smlouva týká je jiná věc). Tedy mám stále značky na autě a to že s ním nebudu jezdit je věc dohody mezi mnou a pojišťovnou. Pokud to poruším a vyjedu, tak se za a) nestane nic b) zastaví mě policie, uvidí že jsem mimo dobu platnosti a mám průšvih c) nabourám a mám průšvih.
Mýlím se? Pokud to tak není a značky stejně musí do depozitu, je to od pojišťovny pěkná bouda a mohli by se dočkat i žalob...Mně výslovně řekli že bych do depozitu nemusel.
Je otázka jak jestli vůbec je to ošetřený zákonem a hádám, že co právník, to jiný výklad
Já to ale zatím platím stejně celý rok... občas potřebuju uvolnit garáž nebo kabrio někam převézt nebo s ním i chvíli jezdit...
Mýlím se? Pokud to tak není a značky stejně musí do depozitu, je to od pojišťovny pěkná bouda a mohli by se dočkat i žalob...Mně výslovně řekli že bych do depozitu nemusel.
Je otázka jak jestli vůbec je to ošetřený zákonem a hádám, že co právník, to jiný výklad

Já to ale zatím platím stejně celý rok... občas potřebuju uvolnit garáž nebo kabrio někam převézt nebo s ním i chvíli jezdit...