Problém s automatem - pouze sportovní mód
- Adam Lipský
Problém s automatem - pouze sportovní mód
Zdravím, za voličem automatické převodovky je třípolohový otočný přepínač. Přepíná módy automatické převodovky: ekonomický/manuální/sportovní. Nefunguje mi ten ekonomický, řadí to jenom sportovně (řadí v 6000 ot/min a podřazuje ve 4000 ot/min). Snažil jsem se najít elektrické schéma zapojení; je to však nemožné, na Internetu je pouze zapojení manuálních převodovek. Navíc v manuálu Haynes Service and Repair Manual chybí stránky kapitoly 7, kde se pojednává o automatu - jako naschvál! Nemáte někdo nápad, čím by to mohlo být? Nebo alespoň el. schéma zapojení, abych věděl, po čem jít.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Re: Problém s automatem - pouze sportovní mód
sice ti neporadim, vim vsak ze kapitolu 7 tady nekdo daval kdysi davo jako doplneni k HaynesuAdam Lipský píše:Zdravím, za voličem automatické převodovky je třípolohový otočný přepínač. Přepíná módy automatické převodovky: ekonomický/manuální/sportovní. Nefunguje mi ten ekonomický, řadí to jenom sportovně (řadí v 6000 ot/min a podřazuje ve 4000 ot/min). Snažil jsem se najít elektrické schéma zapojení; je to však nemožné, na Internetu je pouze zapojení manuálních převodovek. Navíc v manuálu Haynes Service and Repair Manual chybí stránky kapitoly 7, kde se pojednává o automatu - jako naschvál! Nemáte někdo nápad, čím by to mohlo být? Nebo alespoň el. schéma zapojení, abych věděl, po čem jít.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Adam Lipský
Fantastický, našel jsem to a stáhnul. Myslím, že by se měla udělat nějaká sumarizace vláken a seznam odkazů. Hlásím se o tento úkol dobrovolně!
To, co se mi zřejmě porouchalo, se jmenuje EGS Kontrolní jednotka a je to taková krabička, kterou někde potřebuju vyšmelit nebo jinak získat, abych vyzkoušel, jesli ji mám blbou, nebo jestli je to konektorem nebo pámbuvíčím. Novou za 20 000 Kč si kupovat nebudu - dražší než celý auto...
To, co se mi zřejmě porouchalo, se jmenuje EGS Kontrolní jednotka a je to taková krabička, kterou někde potřebuju vyšmelit nebo jinak získat, abych vyzkoušel, jesli ji mám blbou, nebo jestli je to konektorem nebo pámbuvíčím. Novou za 20 000 Kč si kupovat nebudu - dražší než celý auto...
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
takova cerna krabicka? nekde se mi takova vali, ovsem nejsem si jistej jestli je to ta co potrebujes...zkus kouknout cislo jaky to ma mit a ja si to porovnam, za flasku je tvojeAdam Lipský píše:Fantastický, našel jsem to a stáhnul. Myslím, že by se měla udělat nějaká sumarizace vláken a seznam odkazů. Hlásím se o tento úkol dobrovolně!
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Adam Lipský
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=24&fg=20
Je to tohle, číslo to na sobě nemá žádný. Rád přijedu a zaflaškujeme. Také máte rád žlutou limonádu "žabí hněv"?
Je to tohle, číslo to na sobě nemá žádný. Rád přijedu a zaflaškujeme. Také máte rád žlutou limonádu "žabí hněv"?
- Adam Lipský
Nevím co se porouchalo, zkusil bych postupně obojí. Jinak č. 1 je EGS - Elektronische Getriebe Steuerung – elektronické řízení převodovky. O vývoji tohoto systému se lze dočíst tady, docela koukám:
http://www.autoklinika.cz/glossary/ags- ... erung.html
Flaška bude za každou krabičku jedna.
http://www.autoklinika.cz/glossary/ags- ... erung.html
Flaška bude za každou krabičku jedna.