ekonoměr
ekonoměr
Koupil jsem si otáčkoměr s ekonoměrem do svý 316 1,8 4vál. Desku i tachometr (i štěkr) nechal původní a jen sem vyměnil hodiny za otáčkoměr.. Jel sem to projet a zdá se mi to divný ekonoměr se na volnoběh a 1 a 2 nehne z místa (viz foto) až od 3 ukazuje cca 11l. Nebo že by ještě běžel ,,sytič"?

Naposledy upravil(a) Flip dne 05. 09. 2007 19:21, celkem upraveno 3 x.
dulezity je jestli kdyz jedes nad 2000 otacek a pustis plyn ukazuje ekonomer 0...
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
Já na to měl Metex 3860D, ten má vstup pro měření kmitočtů.Flip píše:měřičem frekvence? Kam ho připojím?? Konečně kousek mýho oboru..
Impulsy jsem bral induktivně z kabelu VN cívka - rozdělovač, stačí nějakých 20 závitů kolem kabelu a RC člen do série.
Počet impulsů je proti otáčkám motoru samozřejmě dvojnásobný.
Zdravím, včera jsem vyndával budíky kvůli uvolněné matičce palivoměru, ale po vrácení kecá ekonoměr. Za jízdy drží pevně skoro na cca 28 litrech, ale při brždění motorem normálně spadne na nulu. Znova jsem je vyndal, domáčknul konektory atd. a bez šroubování jsem to projel - vše v pořádku. Tak jsem si oddechnul, všechno zamontoval a... problém je zpátky
Kde bych měl hledat chybu, přímo v budíkách nebo v kabelech? Který konektor obsahuje signál pro ekonoměr (bílý, žlutý, modrý)? Budíky na zkoušku jiné nemám a na pohled moc nevěřím stavu svazku u modrého konektoru.