Elektrika je kokot pojebany zasrany hnusný
Elektrika je kokot pojebany zasrany hnusný
Zdar borci hele chci se zeptat každý mi tu před časem radil, že z relátka které je na okna a vyhřev sedaček a na zrcátka je ukostřene nebo respektive cívka toho relé je ukostřena na startér. Můžu to mít jinak? Ja po tom drátu šel a vede mi do zadu do kufru do nakeho terminátora, udajně to je check kontrol na zadek světla a tak. Nevíte někdo!!!
Ja to totiž u poj. skřínky ustřih a hodil na kostru přímo jako na auto a ze začátku mi blbnul startér a nak pomalu se mi vybíjela baterka, je to možné??
Mám tet totiž problém že když auto stojí 3 dny tak nemužu nastartovat /nereaguje starter/ když jsem to roztlačil tak už pak fungoval nake dny a potom sem zase stal 3 dny a nic. no a dnes mě napadlo tu zem co jsem dal na tvrdo na auto odpojit od kostry a starter jede.
Může mi to někdo vysvětlit?????
Dikes moc jsem z toho uplne na sračky hold me ja a bmw asi k sobě nepatří
Ja to totiž u poj. skřínky ustřih a hodil na kostru přímo jako na auto a ze začátku mi blbnul startér a nak pomalu se mi vybíjela baterka, je to možné??
Mám tet totiž problém že když auto stojí 3 dny tak nemužu nastartovat /nereaguje starter/ když jsem to roztlačil tak už pak fungoval nake dny a potom sem zase stal 3 dny a nic. no a dnes mě napadlo tu zem co jsem dal na tvrdo na auto odpojit od kostry a starter jede.
Může mi to někdo vysvětlit?????
Dikes moc jsem z toho uplne na sračky hold me ja a bmw asi k sobě nepatří
110 Octans
tak mistre, asi by bylo dobre:
1. sdelit v jakem aute se vrtas
2. napsat to cesky (nebo jinym svetovym jazykem
), za pomoci nekolika vet. Tak aby clovek porozumel a nemusel lustit co jsi vlastne delal a jak se to projevuje.
Napriklad, Po kterym dratu jsi sel do kufru?
Co znamena blbne starter?
atd.
Pak ti jiste nekdo rozumne odpovi.
bud zdrav a obcas premyslej jestli pises na forum, nebo pubertakovi sms
1. sdelit v jakem aute se vrtas
2. napsat to cesky (nebo jinym svetovym jazykem

Napriklad, Po kterym dratu jsi sel do kufru?
Co znamena blbne starter?
atd.
Pak ti jiste nekdo rozumne odpovi.
bud zdrav a obcas premyslej jestli pises na forum, nebo pubertakovi sms

Napsal jsem to tak aby tomu rozuměl každý ale vidím že musím jinak. Prostě řeším že mi každý tvril že z relátka na ovládání oken a zrcátek atd jde mínusovej drát (čili mínusovej drát z cívky tohoto rele) na starter a mi to jde do zavazadloveho prostoru. Jak je to možné? Pokud chceš barvu tal je to zelený drát z černým pruhem.
A o jakem voze se bavím si snad domyslíte, jestli to nevíte tahle stranka je o autech e 30 bmw jak už napovídá jeji adresa www.e30.cz
A o jakem voze se bavím si snad domyslíte, jestli to nevíte tahle stranka je o autech e 30 bmw jak už napovídá jeji adresa www.e30.cz
110 Octans
Já tomu moc nerozumím co chceš, ale zkusím to napsat jinými slovy, tak jak jsem to pochopil:
Fakt: Protože se ti prostě chtělo, tak jsi ustříhl nějaký zeleno černý drát u pojistkové skříně a přidělal ho na karoserii - kostru.
A proto od nás potřebuješ vysvětlit následující:
Proč se ti vybijí se ti sama baterka?
Proč ti auto s vybitou baterií občas nestartuje?
Chápu to správně?
Fakt: Protože se ti prostě chtělo, tak jsi ustříhl nějaký zeleno černý drát u pojistkové skříně a přidělal ho na karoserii - kostru.
A proto od nás potřebuješ vysvětlit následující:
Proč se ti vybijí se ti sama baterka?
Proč ti auto s vybitou baterií občas nestartuje?
Chápu to správně?
Ondra ex.M-Fahrer
ja bych to rekl tak ze ten zel.cerny kabl nebyl veden na zem ale jeste nekam jinam k necemu protoze kdyz jsem rozdelaval nejakou E30 tak zemnici kable tammaji barvu hnedou tutiz z toho rici ze asi fakt vedl jeste nekam jinam to si myslim ja je mozne ze se mylim ale pokud ti to i vybiji baterku tak tak bych to tak videl
Skoda 125L,BMW E30 318i M40,BMW E30 318is M42
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
pokud vim, kdysi davno byla rec o zluto-cernem.Pet Formy píše:Napsal jsem to tak aby tomu rozuměl každý ale vidím že musím jinak. Prostě řeším že mi každý tvril že z relátka na ovládání oken a zrcátek atd jde mínusovej drát (čili mínusovej drát z cívky tohoto rele) na starter a mi to jde do zavazadloveho prostoru. Jak je to možné? Pokud chceš barvu tal je to zelený drát z černým pruhem.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
lidi? Tak ještě jednou! Pro lukyho to není ten mě pochopil! Každé relé ma cívku a na tu vede jeden + a jeden -. Ten - u toho rele co je o něm řeč je vedene zeleným drátem s černým pruhem. Zjistil jsem že ten drát mám někde přerušený tak jsem ho ucvikl a hodil ho přímo na kostru, čímž jsem dodal - do toho rele a tet vše funguje. Ale začal mi blbnout starter, prostě nekdy šel a někdy ne! Asi to stim nemá nic společného, ale chtěl jsem se zeptat radši! No a taky se mi zdalo že se mi nak vybijí baterka.
To je jedno, chtěl jsem prostě vědět kam vede ten zeleno černý drát od - od relátka tot vše
To je jedno, chtěl jsem prostě vědět kam vede ten zeleno černý drát od - od relátka tot vše
110 Octans
Omlouvám sem že oživuju takto staré téma ale potřebuju pomoct s palubkou u toura E30 M20B20...všichni zde mají problém, že palubka nesvítí...ja mam opačný...jakmile dám klíček do zapalování a otočím do prví polohy zapne se mi nejen rádio ale i podsvícení celé palubky,budíků, bcčka + všech tlačítek a vzadu podsvícení spzky, což při vypnutých světlech opravdu nemá, věděl by někdo co kde odešlo? napadlo mě nějaké relátko že je stále sepnuté? nebo zapínání světel? díky za nějaké reakce 

Zas to nachvilku jezdí....
330d
330d
Hledal bych - spínací skříňka a spínač světel, tuzérskej zásah je pravděpodobnej.pan.Stach píše:Omlouvám sem že oživuju takto staré téma ale potřebuju pomoct s palubkou u toura E30 M20B20...všichni zde mají problém, že palubka nesvítí...ja mam opačný...jakmile dám klíček do zapalování a otočím do prví polohy zapne se mi nejen rádio ale i podsvícení celé palubky,budíků, bcčka + všech tlačítek a vzadu podsvícení spzky, což při vypnutých světlech opravdu nemá, věděl by někdo co kde odešlo? napadlo mě nějaké relátko že je stále sepnuté? nebo zapínání světel? díky za nějaké reakce
Presne tak, napajeni tohoto okruhu vychazi pouze ze spinace svetel. Ja to mam znacene 58R, pin c.1.Venca píše:Osvětlení SPZ v 1. poloze svítit určitě nesmí a žádný relé v tom okruhu není, takže bych šel rovnou po spínači světel.pan.Stach píše:jojo svítí komplet vnitřek...(krom lampiček nad dveřma) a vzadu podsvit spz
Zajímal by mi hlavně výstup 58K - kdy na něm je palubní napětí proti kostře a kdy ne.
Neni nic neobvykleho, ze je spinac svetel nejak vadny. Videl jsem i "seskvareny" na oharek

90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
ok super díky za rady, na ten ovladač kouknuVasa píše:Presne tak, napajeni tohoto okruhu vychazi pouze ze spinace svetel. Ja to mam znacene 58R, pin c.1.Venca píše:Osvětlení SPZ v 1. poloze svítit určitě nesmí a žádný relé v tom okruhu není, takže bych šel rovnou po spínači světel.pan.Stach píše:jojo svítí komplet vnitřek...(krom lampiček nad dveřma) a vzadu podsvit spz
Zajímal by mi hlavně výstup 58K - kdy na něm je palubní napětí proti kostře a kdy ne.
Neni nic neobvykleho, ze je spinac svetel nejak vadny. Videl jsem i "seskvareny" na oharek

Zas to nachvilku jezdí....
330d
330d