Výmena rozvoďáku
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Výmena rozvoďáku
Nazdar. Výmenu ste si robili sami či ste to radšej zverili odborníkom? Ako je to náročné? BTW kladka napínáku od Bosch je dobrá?
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Je to dost odpovědná práce.
Je docela dobře popsaný v knížce "Jak na to..."
Jestli jsi trošku zručný, tak to zvládneš.
Ale dá se to i zkurvit -- motůrek...
není to jenom tak nasadit nějakej ozubenej řemen. Musí se nasadit přesně. Nasadíš to o zub jinak a je to v ...
Když se rozhodneš, dát to mechanikovi, tak jen komu důvěřuješ. Kámošovi takhle jeden "mechanik" nasadil rozvoďák o jeden zoubek špatně. Přišli na to až ve značkovým servisu, řikali ještě o jeden a motůrek by se už důrazně ozval, že takhle teda ne.
Jinak podle mě všechno co je BOSCH je gutn.
Je docela dobře popsaný v knížce "Jak na to..."
Jestli jsi trošku zručný, tak to zvládneš.
Ale dá se to i zkurvit -- motůrek...

Když se rozhodneš, dát to mechanikovi, tak jen komu důvěřuješ. Kámošovi takhle jeden "mechanik" nasadil rozvoďák o jeden zoubek špatně. Přišli na to až ve značkovým servisu, řikali ještě o jeden a motůrek by se už důrazně ozval, že takhle teda ne.

Jinak podle mě všechno co je BOSCH je gutn.
BMW The Ultimate Driving Machine
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výmena rozvoďáku
Uřčitě, každopádně každá nová kladka je lepší než tam nechat tu starouMax-Max píše:kladka napínáku od Bosch je dobrá?

Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Ja len, že pred časom tu bola debata a dosť sa tam chválili kladky SKF. Motorček je 2.0, som čumel do knihy a asi to prenechám niekomu. Ja skôr na elektriku a tak.Hanis píše:Uřčitě, každopádně každá nová kladka je lepší než tam nechat tu starouMax-Max píše:kladka napínáku od Bosch je dobrá?
Ja som to nechaval robit v servise... istota je istotaMax-Max píše:Nazdar. Výmenu ste si robili sami či ste to radšej zverili odborníkom? Ako je to náročné? BTW kladka napínáku od Bosch je dobrá?

Faszom a seggedbe verem te buzi 

Byl to díl na E36, konkrétně přední ventilované brzdové kotouče.
Při przdění se mi klepal volant a v servisu přšli na to, že jsou lehce zvlněné kotouče. Nabídli mi BOSCHe, že prý jsou teď ještě v akci za dobrou cenu (ta cena teda byla v porovnání s jinýma asi o 500,- nižší), tak jsem je vzal. Asi po 3/4 roce, když jsem na nich najel asi 10tkm (a to jezdím normálně, ne brzda plyn) se začínalo klepání volantu objevovat znovu a postupně sílio. V servisu mi řekli, že jsou zase zvlněné koutouče (už to ale bylo po záruce, takže smůla).
V současnosti to je tak, že se volant klepe asi poloviční intezitou a to ještě jenom při rychlostech od 80 km výš (klepání je se zvyšují rychlostí silnější), než s původními kotouči. Takže to zatím nechávám tak.
Od BOSCHe brát jenom věci od elektriky. Mechanické NE!!
Při przdění se mi klepal volant a v servisu přšli na to, že jsou lehce zvlněné kotouče. Nabídli mi BOSCHe, že prý jsou teď ještě v akci za dobrou cenu (ta cena teda byla v porovnání s jinýma asi o 500,- nižší), tak jsem je vzal. Asi po 3/4 roce, když jsem na nich najel asi 10tkm (a to jezdím normálně, ne brzda plyn) se začínalo klepání volantu objevovat znovu a postupně sílio. V servisu mi řekli, že jsou zase zvlněné koutouče (už to ale bylo po záruce, takže smůla).
V současnosti to je tak, že se volant klepe asi poloviční intezitou a to ještě jenom při rychlostech od 80 km výš (klepání je se zvyšují rychlostí silnější), než s původními kotouči. Takže to zatím nechávám tak.
Od BOSCHe brát jenom věci od elektriky. Mechanické NE!!
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
S kotoučema žádnou zkušenost nemám.
Ale jsi si jistej tím, že se ty kotouče zvlnily tím, že byly nekvalitní.
Taková věc se většinou stane, když na kotouč nedosedaj stejně z obou stran destičky(jiná plocha). Kotouč se zahřejvá nerovnoměrně a pak se deformuje.
Teď asi dostanu vynadáno, ale vo tom to je-vo diskuzi
Jinak materiál kotoučů je většinou šedá litina - to je skoro nejlevnější a nejvíc používanej materiál(ze všech slitin,...). Ale je samozřejmě na výrobci - na jeho technologickým vybavení a na tom jak přísný má nároky na kvalitu dodávaných materiálů z oceláren. Proto je pak velkej rozdíl mezi kotouči BRAMBO a např. Bradi
No a to je konec.
Jo ještě třeba olejový filtry jsou od BOSCHe špičkový.
Je jasný, že když se někdo snaží dělat všechno, že nemůže bejt ve všem extratřída, ale BOSCH je, myslím si, jedna z vyjímek.
Ale jsi si jistej tím, že se ty kotouče zvlnily tím, že byly nekvalitní.
Taková věc se většinou stane, když na kotouč nedosedaj stejně z obou stran destičky(jiná plocha). Kotouč se zahřejvá nerovnoměrně a pak se deformuje.
Teď asi dostanu vynadáno, ale vo tom to je-vo diskuzi

Jinak materiál kotoučů je většinou šedá litina - to je skoro nejlevnější a nejvíc používanej materiál(ze všech slitin,...). Ale je samozřejmě na výrobci - na jeho technologickým vybavení a na tom jak přísný má nároky na kvalitu dodávaných materiálů z oceláren. Proto je pak velkej rozdíl mezi kotouči BRAMBO a např. Bradi

No a to je konec.

Jo ještě třeba olejový filtry jsou od BOSCHe špičkový.
Je jasný, že když se někdo snaží dělat všechno, že nemůže bejt ve všem extratřída, ale BOSCH je, myslím si, jedna z vyjímek.
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Sorycheck, myslím rychle, píšu rychle, myslel jsem samozřejmě RAMBO.SlimShady píše:...takze nie Brembo?DAN píše:Proto je pak velkej rozdíl mezi kotouči BRAMBO a např. Bradi![]()

Jestli to je jendiná výhrada, tak jsem rád. Čekal jsem, že dostanu vynadáno hlavně za obsahovou stránku.
Jsem si jistý, že destičkama to určitě není. Dávaly se taky nové a brzdiče se čistily, takže všechno pěkně chodilo a stále ještě chodí.
Pak tu mám ještě zprávu od agentury JPP: velcí značkoví výrobci prý "vyrábějí" díly tak, že buď si nechávají věci vyrábět u neznačkových firem přímo na zakázku a nebo prostě skoupí již vyrobené skladové zásoby, vyrazí tam svoje logo a prodávají to jako značkové.
Pak tu mám ještě zprávu od agentury JPP: velcí značkoví výrobci prý "vyrábějí" díly tak, že buď si nechávají věci vyrábět u neznačkových firem přímo na zakázku a nebo prostě skoupí již vyrobené skladové zásoby, vyrazí tam svoje logo a prodávají to jako značkové.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Nič v zlom, ale na to si prišiel až teraz? Napr. SKF má veľkú časť svojej značkovej produkcie z Brezna (alebo podobný názov mesta) made in SLOVAKIA. Ale možno je to podobný prípad ako Volkswagen Slovakia, t. j. slovenské VW sú kvalitnejšie zmontované ako nemecké.Peťas píše:Pak tu mám ještě zprávu od agentury JPP: velcí značkoví výrobci prý "vyrábějí" díly tak, že buď si nechávají věci vyrábět u neznačkových firem přímo na zakázku a nebo prostě skoupí již vyrobené skladové zásoby, vyrazí tam svoje logo a prodávají to jako značkové.
Jenže jsou výrobci, kteří se specializují na výrobu konkrétních typů (viz ložiska) a potom takoví, kteří se serou do všeho (podle toho to pak vypadá).
Jasně že jsem si nemyslel, že si třeba ten BOSCH všechno dělá sám, ale domníval jsem se, že třeba ty brzdy pro ně dělá nějaká zavedená firma.
Ta "zpráva" měla znamenat, že skoupí třeba úplné šroty a prodávají se levněji než "pravé" a dráž, než by se prodaly jako noname.
Prostě BOSCH je firma která vždy dělala do elektriky a tam je dobrá, ale jinde tomu už nevěřím
.
Jasně že jsem si nemyslel, že si třeba ten BOSCH všechno dělá sám, ale domníval jsem se, že třeba ty brzdy pro ně dělá nějaká zavedená firma.
Ta "zpráva" měla znamenat, že skoupí třeba úplné šroty a prodávají se levněji než "pravé" a dráž, než by se prodaly jako noname.
Prostě BOSCH je firma která vždy dělala do elektriky a tam je dobrá, ale jinde tomu už nevěřím