Geront píše:Zdravím všechny, sice jsem tu dlouho nebyl, ale možná si mě ještě pár lidí pamatuje. Koukám, že se začínají množit krádeže aut a to je to, co mě vytáčí do 8000 ot/min. Sám jsem před dvěma roky přišel o 325e a nikdo nic nenašel, takže ten pocit, jak ráno člověk přijde k autu a ono tam není moc dobře znám. Úplně stejný pocit jsem měl nedávno: 9:00 ráno, svátek, spím. Najednou se mnou lomcuje otec "vstávej, jsou tu policajti!" No, zkrátím to NĚJAKÝ KURVY MI ZASE UKRADLI BÁVO.
Malá odbočka, vykradené auto, nebo alespoň vytlučené okno jsem měl už tolikrát, že ani neřeším takhle banální věc s policií. Je to ztracený den a úřední mašinérie je na rohypnol a nohy do lavóru s horkou vodou. Navíc řešit cenu, kdy po vás policista chce odhad škody? Mě se vždycky chce říct milion a dvě koruny, jednak proto, že by to v protokolu dobře vypadalo a pak proto, že škodu za 1M nejde jen tak ignorovat.
Ale k věci, byl jsem mimo republiku, vrátil jsem se večer, nebo spíš v noci. Kára stála v ulici asi čtrnáct dní. Neměl jsem nejmenší pochyby o tom, že se něco takového může přihodit a tak jsem ho znepojízdnil, auto našla patrola v Karlíně, přitažené na laně, bez předního okna, světel, mřížky, akumulátoru, rádia a reproduktorů a samozřejmě s vybraným kufrem. Zmizela gola a 4 litry oleje. Zajímavý je, že tam ty zm*di nechali origo nářadí v té šedivé klapačce. Jinak tam nechali dost nářadí vlastního
to asi jak to nemohli nastartovat. Z pochopitelných důvodů neprozradím co jsem tam zpáchal, ale nenastartovali.
Takže teď uvažuju o pořízení nějakého systému skutečného hlídání. Třeba tady je PATRIOT . Má někdo zkušenosti? Nebo doporučení na jiný systém? Předem, ale říkám, že systém Sherlog ani Altea mě nezajímají, cena, za kterou je auto hlídané je příliž vysoká a nevyplatí se.
Příteli, uvedu věci na pravou míru. Policajt, jako laik, se tě ptá na výši škody kvůli kvalifikaci, kterou musí do PC zadat, jinak ho program nepustí dál. On asi těžko ví kolik stojí 20 let stará e30, nebo 15 stará e34, chápeš ?? Já bych se na to samo.... neptal, ale každý to neví

Né, teď vážně. Tr. čin Krádež je od 5 tis. škody - potom je to v 1. ostavci, ve 2. odst. je to od 25 tis. a ve 3 odst. je to od půl mega nahoru. To už dělá okr. výjezd (kriminalista a vyšetřovatel). Když je čin spáchán "vloupáním" - za použití násilí, výše škody nerozhoduje. Jinak poldovi je pak už jedno, jestli si udáš 30 tis nebo 400 tis. Pak už záleží jak se k tomu postaví pojišťovna, jejich agent stejně veme v potaz amortizaci, atd. Jde více méně o ty hraniční škody, kde se lámou odstavce a podle toho je pak soudcem vynesen trest, v případě zadržení pachatelel.
P.S. - jinak souhlasím, že přijít o BMW je určitě hrozné. Já osobně přijít o mazlika, tak budu šílet. A chytit pachatele, tak mi zůsane v ruce

. Bude se modlit, ať ho najde Policie dřív než já

Nikdy se mi auto neztratilo, stát se ale může vše. Osobně chci teď zainvestovat do nějakého zabezpečení ( "medvěda", alarm, atd.) Zlámat jim ruce, dobytkům zlodějským