Dotaz: Zkorumpovana dopravni policie Sumperk
Dotaz: Zkorumpovana dopravni policie Sumperk
Dne 20.4.2007 se stala v Sumperku dopavni nehoda,v ktere bylo ucastnik me firemni auto,ktery ridil znamy a kamos.Dobrzdili u prechodu aby mohli chhodci na prechode prejit silnici,zenska v cervenem Excortu se nevenovala plne rizeni a skoncila v zadnim kufru,jeste ze tam bylo tazne.Okmazite zavolali policii aby prijela,zenska vyhukana volala hned manzelovi "p.Januš Libor" co ma delat? Do 10min. tak uz byl a snazil se z toho nejak vyvlect,ze jim da 15tis. na ruku atd.. samozrejmne znamy to neprijal,protoze se nejednalo o jeho auto.Po cca. 1/2 hodine prijeli policiste + hasici.Od te doby zacalo nestandartni jednani ze strany policie.
Policista ihned a bez debat urcil vinika tu zenskou.Po sepsani udalosti,chtel znami predavaci protokol o dopravni nehode,na tuto 2x opakovanou otazku mu policista odpovedel,ze mu protokol zaslou postou.
Vinik dopravni nehody dostal blokovou pokutu 1000,- na miste bez bodu,nechapu jak k takove zavratne castce policista prisel,kdyz pojedu nepripotanej ci budu telefonovat za jizdy tak dostanu mnohem vetsi pokutu nez kdyz ohrozim 4 lidi a zapricinim dopravni nehodu.Manzel akterky,aby to nebylo malo se domlouval bokem s policistou,ktery hned zacal nekam volat mobilem.Znami jen slysel,neco ve smyslu "ta pojistka co mam,je neplatna atd.." Svedky dopravni nehody jsou 2 chodci+2 ridici v mojim aute+ prihlizejici komisar autoskoly vcetne 2 zaku + obsluha cerpaci stanice.
Hned v ten den,me volal manzel akterky,ze se to bude snazit nejakym zpusobem vyresit.Do telefonu jsem mu jasne rekl,ze smirem to resit nebudu,ze to chci pres pojistovnu,do telefonu me opet informoval,ze pojistku kterou predal policii byla z jineho auta.Tak rikam,ze je to jeho problem ze podava nepravdive informace policii,a bude mit z toho zbytecne problem.
Ubehl tyden a nic se nedelo,Vcera jsem se dozvedel,ze znamy ktery byl ucastnik nehody,byl na policci v Sumperku a nikdo mu nechtel podat informace ze policista (p.Zatloukal) ktery byl na miste nehody,neni v praci.Tak jsem zavolal par znamim a co jsem se nedozvedel.
Manzel akterky p. Janus Libor je bratr p. Januse Frantiska,ktery je dopravni policista v Libine (cca. 10km od Sumperku) a akterka je jejich matka,jiz toho spojeni je zajimave.A v Sumperku se to snazi policista p.Zatloukal zahrat do autu.
Vcera jsem volal primo s nadrizenym dopravni policie v Sumperku,at okamzite udela napravu,ze chci do rukou kopii predavajiciho protokolu,ktery vubec nemam a ze todle netransparentni a nestandartni jednani okamzite napravi nebo to zbytecne zkomplikuje zivot nekolika policistum.Primo jsem mu rekl,ze nechapu jak v roce 2007 lze narazit na takove jednani ze strany policie.POkud to dnes nevyresim,zasilam pisemne stiznost na Inspekci na netransparentni a nestandartni jednani ze strany Sumperkske policie a vcetne zajimaveho propojeni viniku dopravni nehody.
To snad neni mozny aby si todle mohli uplne v klidu dovolit a tak najivne si myslet,ze to nejak vysumi
kdo by co poradil?
diky
Policista ihned a bez debat urcil vinika tu zenskou.Po sepsani udalosti,chtel znami predavaci protokol o dopravni nehode,na tuto 2x opakovanou otazku mu policista odpovedel,ze mu protokol zaslou postou.
Vinik dopravni nehody dostal blokovou pokutu 1000,- na miste bez bodu,nechapu jak k takove zavratne castce policista prisel,kdyz pojedu nepripotanej ci budu telefonovat za jizdy tak dostanu mnohem vetsi pokutu nez kdyz ohrozim 4 lidi a zapricinim dopravni nehodu.Manzel akterky,aby to nebylo malo se domlouval bokem s policistou,ktery hned zacal nekam volat mobilem.Znami jen slysel,neco ve smyslu "ta pojistka co mam,je neplatna atd.." Svedky dopravni nehody jsou 2 chodci+2 ridici v mojim aute+ prihlizejici komisar autoskoly vcetne 2 zaku + obsluha cerpaci stanice.
Hned v ten den,me volal manzel akterky,ze se to bude snazit nejakym zpusobem vyresit.Do telefonu jsem mu jasne rekl,ze smirem to resit nebudu,ze to chci pres pojistovnu,do telefonu me opet informoval,ze pojistku kterou predal policii byla z jineho auta.Tak rikam,ze je to jeho problem ze podava nepravdive informace policii,a bude mit z toho zbytecne problem.
Ubehl tyden a nic se nedelo,Vcera jsem se dozvedel,ze znamy ktery byl ucastnik nehody,byl na policci v Sumperku a nikdo mu nechtel podat informace ze policista (p.Zatloukal) ktery byl na miste nehody,neni v praci.Tak jsem zavolal par znamim a co jsem se nedozvedel.
Manzel akterky p. Janus Libor je bratr p. Januse Frantiska,ktery je dopravni policista v Libine (cca. 10km od Sumperku) a akterka je jejich matka,jiz toho spojeni je zajimave.A v Sumperku se to snazi policista p.Zatloukal zahrat do autu.
Vcera jsem volal primo s nadrizenym dopravni policie v Sumperku,at okamzite udela napravu,ze chci do rukou kopii predavajiciho protokolu,ktery vubec nemam a ze todle netransparentni a nestandartni jednani okamzite napravi nebo to zbytecne zkomplikuje zivot nekolika policistum.Primo jsem mu rekl,ze nechapu jak v roce 2007 lze narazit na takove jednani ze strany policie.POkud to dnes nevyresim,zasilam pisemne stiznost na Inspekci na netransparentni a nestandartni jednani ze strany Sumperkske policie a vcetne zajimaveho propojeni viniku dopravni nehody.
To snad neni mozny aby si todle mohli uplne v klidu dovolit a tak najivne si myslet,ze to nejak vysumi
kdo by co poradil?
diky
tak ted jsem ukoncil 1/2h telefonicky rozhovor s reditelem nehodovky v Sumperku,ktery z pocatku tvrdil ze je to standartni postup.Nechtel me zdelit zadne informace po telefonu a zacal me urazet neznalosti zakonu.Tak to byla posledni kapka a zahajil jsem odvetu.Proste jsem mu to rekl na rovinu,ze se me nelibi rodinne propojeni dopravnich policistu a vinika dopravni nehody.jak muze nekdo kdo ohrozi 4 lidske zivoty,dostat 1000kc blokove pokuty a bez bodu,ze to necham vysetrit Inspekci ci jinym dozorovacim organem,ze se me vubec nelibi takove chovani.Okamzite,obratil o 180° ,nahlasil me cislo pojistne udalosti,nahlasil me cislo pojistne smlouvy a u ktere pojistovny bylo auto vinika pojisteno,zacal me to pekne vysvetlovat,ze postupovali dle zakonu atd... a ze dle zakonu ma policista pravo u dopravni nehody ulozit blokovou pokutu od 0kc do 2500kc a bez bodu.To se me nechce libit,ze nekdo ohrozi 4 lidi a je vinik dopravni nehody vyvazne z takovym darkem.Kdyz pojedu nepripoutanej ci budu telefonovat,tak dostanu min. 2,5tis. + body.Kde to zijem,sakra.
Momentalne jsem volal na pojistovnu vinika a tam me bylo zdeleno ze pojistna smlouva vinika bylo zrusena v roce 2006.
Muze me nekdo poradit,jak se v takove situaci postupuje.
Dekuji
Momentalne jsem volal na pojistovnu vinika a tam me bylo zdeleno ze pojistna smlouva vinika bylo zrusena v roce 2006.
Muze me nekdo poradit,jak se v takove situaci postupuje.
Dekuji
chci se jeste zeptat.Jak muze policista tvrdit do telefonu ze neni povinen zjistovat zda pojisteni vozidla je platne nebo neni????
Kdyz me zastavi hlidka a pojedu bez pojisteni auta,tak me zavrou az zcernam
Kdyz me zastavi hlidka a pojedu bez pojisteni auta,tak me zavrou az zcernam

Naposledy upravil(a) SkejT dne 30. 04. 2007 07:39, celkem upraveno 1 x.
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pojišťovna plní pouze v případě, že je znám viník. Tedy buď u škody do 50 tis., když se dohodnete, tak rovnou, nebo, pokud byla na místě policie na základě jejího závěru. V protokolu od policie musí být jednoznačně jasné, kdo je viník.
Pokud máš viníka, uznaného i policií, máš v podstatě vyhráno - pokud by viník neměl platnou pojistku, zaplatí ti pojišťovna stejně z nějakého mezipojišťovnového fondu pro tyto účely a po viníkovi to bude vymáhat sama.
Já bych v tomto případě na tvém místě navštívil zmíněného náčelníka, pojal bych to jako podání vysvětlení s tím, že vše, co si řeknete bude samozřejmě zaprotokolováno. Na kopii protokolu máš nárok.
Když budeš mít vše takhle písemně, můžeš se od toho odrazit - buď to bude OK a v tom případě směr pojišťovna, nebo nebude, v tom případě bych k tomu dopsal svoje vysvětlení a poslal na Inspekci MVČR, do TV Nova atd...
a poradil se s nějakým právníkem, jak dál.
Asi bych moc neřešil " spravedlnost " co se týká potrestání viníka ale spíš se snažil získat svoje, tj. dosáhnout vyplacení škody z pojistky.
Pokud máš viníka, uznaného i policií, máš v podstatě vyhráno - pokud by viník neměl platnou pojistku, zaplatí ti pojišťovna stejně z nějakého mezipojišťovnového fondu pro tyto účely a po viníkovi to bude vymáhat sama.
Já bych v tomto případě na tvém místě navštívil zmíněného náčelníka, pojal bych to jako podání vysvětlení s tím, že vše, co si řeknete bude samozřejmě zaprotokolováno. Na kopii protokolu máš nárok.
Když budeš mít vše takhle písemně, můžeš se od toho odrazit - buď to bude OK a v tom případě směr pojišťovna, nebo nebude, v tom případě bych k tomu dopsal svoje vysvětlení a poslal na Inspekci MVČR, do TV Nova atd...

Asi bych moc neřešil " spravedlnost " co se týká potrestání viníka ale spíš se snažil získat svoje, tj. dosáhnout vyplacení škody z pojistky.
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tady asi myslel, že když má u sebe kartičku o pojištění, policie už nezjišťuje, jestli pojistka ještě platí. Většinou tam máš napsáno " doba neurčitá " a pokud ji nevrátíš, můžeš s ní vesele jezdit i po zániku pojištění.SkejT píše:chci se jeste zeptat.Jak muze policista tvrdit do telefonu ze neni povinen zjistovat zda pojisteni vozidla je platne nebo neni????
Kdyz me zastavi hlidka a pojedu bez pojisteni auta,tak me zavrou az s cernam
Vinik byl urcen policii na miste,protokol o dopravni nehode prevezme dnes osobne ucastnik nehody co sedel v mem aute.Dan td píše:Pojišťovna plní pouze v případě, že je znám viník. Tedy buď u škody do 50 tis., když se dohodnete, tak rovnou, nebo, pokud byla na místě policie na základě jejího závěru. V protokolu od policie musí být jednoznačně jasné, kdo je viník.
Když budeš mít vše takhle písemně, můžeš se od toho odrazit - buď to bude OK a v tom případě směr pojišťovna, nebo nebude, v tom případě bych k tomu dopsal svoje vysvětlení a poslal na Inspekci MVČR, do TV Nova atd...a poradil se s nějakým právníkem, jak dál.
Na to vysvetleni nacelnika v zaprotokolovanem stavu mam opravdu narok? V tom pripade jedu ve stredu v uredni hodiny do toho dopravniho bordelu.
Ted budu muset kontaktovat vlastni pojistovnu a Ceskou kanclelar pojistitelu.
Myslite si ze stiznost mohu zdelit i tady : http://www.firmy.cz/detail/449676-oddel ... ovice.html
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud podáváš vysvětlení, máš ze zákona nárok na kopii protokolu. Policista je povinnen tě před podáním vysvětlení poučit, zejména o možnosti odepřít podání vysvětlení atd ...
Většinou se s tebou bavěj, k tomu něco datlujou do kompu a pak ti to strčej podepsat. Pokud máš nějaký pochyby nebo ho chceš prudit, řekni hned na začátku, že chceš, aby výpověď byla zaprotokolována přesně tak, jak ji řekneš. Pokud to odmítne, žádej zapsání odmítnutí do protokolu s tím, že dále nebudeš vypovídat a řeš to s nadřízeným policisty. V praxi, když jsi hustej, ti to žádnej neodmítne, protože nesmí. Já ho jednou nechal to psát po svém, když to vytiskl a dal mi k podpisu jsem mu řekl, že je to jinak než jsem vypovídal a ať to přepíše. Když mi řekl, že to " takhle je dobrý " tak jsem řekl že není a že to nepodepíšu
Viděl rudě, ale musel to přepsat.
Účastník nehody má samozřejmě nárok na protokol o nehodě, to je jasný. Potřebuje ho pro pojišťovnu.
Většinou se s tebou bavěj, k tomu něco datlujou do kompu a pak ti to strčej podepsat. Pokud máš nějaký pochyby nebo ho chceš prudit, řekni hned na začátku, že chceš, aby výpověď byla zaprotokolována přesně tak, jak ji řekneš. Pokud to odmítne, žádej zapsání odmítnutí do protokolu s tím, že dále nebudeš vypovídat a řeš to s nadřízeným policisty. V praxi, když jsi hustej, ti to žádnej neodmítne, protože nesmí. Já ho jednou nechal to psát po svém, když to vytiskl a dal mi k podpisu jsem mu řekl, že je to jinak než jsem vypovídal a ať to přepíše. Když mi řekl, že to " takhle je dobrý " tak jsem řekl že není a že to nepodepíšu

Účastník nehody má samozřejmě nárok na protokol o nehodě, to je jasný. Potřebuje ho pro pojišťovnu.
Ted jsem volal na svoji pojistovnu,tam me ujistili ze postupuji v poradku,ze z jejich strany prijede odhadce ktery udela protokol s odhadem skody a dal to bude resit ČKP.
Ted jsem se dozvedel dalsi zajimavou informaci.POkud neni predan protokol o nehode na miste a tak se to bere,ze se ucastnici domluvili na miste.Jak se nekdo muze domluvit na miste,kdyz neni nikde nici vyjadreni,ucastnik nehody neni majitelem poskozeneho automobilu,pekne se snazi to zamest pod koberec.Dalsi zajimava informace,ze reditel nehodovky v Sumperku je opet clovek z Libiny,odkud je vinik pani Janusova,a odkud je i p.Janus dopravni policista v Libine.Zacina se to pekne vybarvovat
Ted jsem se dozvedel dalsi zajimavou informaci.POkud neni predan protokol o nehode na miste a tak se to bere,ze se ucastnici domluvili na miste.Jak se nekdo muze domluvit na miste,kdyz neni nikde nici vyjadreni,ucastnik nehody neni majitelem poskozeneho automobilu,pekne se snazi to zamest pod koberec.Dalsi zajimava informace,ze reditel nehodovky v Sumperku je opet clovek z Libiny,odkud je vinik pani Janusova,a odkud je i p.Janus dopravni policista v Libine.Zacina se to pekne vybarvovat

Obrat se na p. Travnika tel. 604701907. Je to clovek ktery s kolegou pravnikem resi vsechny podobne pojistovaci delikty i normalni bouracky.
Staci plna moc pro jejich kancelar a ver , ze nejen ze vse probehne bez tvyho casu a nervu, ale taky na tom nakonec neco vydelas...a ne malo(u me to jednou bylo 10K a jednou 5 a to byly tukance..)
Mam nekolikaterou osobni zkusenost.Blizsi info na tom cisle.
Staci plna moc pro jejich kancelar a ver , ze nejen ze vse probehne bez tvyho casu a nervu, ale taky na tom nakonec neco vydelas...a ne malo(u me to jednou bylo 10K a jednou 5 a to byly tukance..)
Mam nekolikaterou osobni zkusenost.Blizsi info na tom cisle.
E 34 M5
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Policista, pokud ti na místě nedá protokol ti má dát číslo jednací + adresu oddělení PČR, kde si lze protokol vyzvednout. Naposledy mě nabourali tento pátek, takže to náhodou vímSkejT píše:Ted jsem se dozvedel dalsi zajimavou informaci.POkud neni predan protokol o nehode na miste a tak se to bere,ze se ucastnici domluvili na miste.

cislo jednaci jiz ma zjisteno ze svych zdroju,momentalne se nezavisle zjistuje co pani kluci na Dopravni policii v Sumperku zamysli a jak se to snazi zamest pod koberec,pokud se to potvrdi.Jiz mam napsany milostny dopis na Ispekci MVČR.Myslim,ze cistky co byli v Kladne budou za nejaky tyden i unasDan td píše:Policista, pokud ti na místě nedá protokol ti má dát číslo jednací + adresu oddělení PČR, kde si lze protokol vyzvednout. Naposledy mě nabourali tento pátek, takže to náhodou vímSkejT píše:Ted jsem se dozvedel dalsi zajimavou informaci.POkud neni predan protokol o nehode na miste a tak se to bere,ze se ucastnici domluvili na miste.

- hajcman
- Kontaktovat uživatele:
Kazdopadne je dobre si hned nafotit misto nehody, napsat si kontakty na co nejvice svedku a psat si jmena lidi co kdo kdy ti rekl, v pripade, ze se to potahne tak za par mesicu uz si nebudes jisty. Je lepsi byt pripraven na to, ze zucastneni muzou ztracet pamet, obzvlaste kdyz je to jedna velka familie.
Jelikoz jsou nehody muj denni chleba, tak ti k tomu povim asi toto:
za ranu zezadu, tedy nedodrzeni bezpecne vzdalenosti, pripadne bocniho odstupu udeluje policie ve velky vetsine pokutu 1 000 bez bodu, v mene pripadech jsem videl ze dali 500, to byli nejaci hodni jeziskove, jednou za svou praxi jsem videl ze dali dvojku.
Jak je v tom prednost davaji vzdy 2,5 tis a 4 body - minimum.
Takovy jsou tarify v praze.
Taktez sedi, ze protokol se alespon v praze ucastnikum nedava, rozhodne ne na miste nehody. Pouze v pripade ze maj v aute pocitac tak v praze davaj cislo jednaci, jinak ho prideli az tehdy, kdyz zpracovatel dorazi na barak - tedy v praze kongresova nebo hornatecka.
Zpracovanej protokol odesila policie v elektronicke podobe na CKP, odkud si ho stahuje likvidator prislusne pojistovny, takze ty ho vubec nepotrebujes a skodu u pojistovny muzes uplatnit bez nej.
V pripade ze po nem touzis, tak v praze si ho lze vyzvednout na kongresce, nebo na hornatecky. Policie u nehody zpravidla sama, nebo na zadost da vizitku, kdo nehodu setril - jmeno a sluzebni cislo a adresu, kde je mozno protokol vyzvednout.
Byla vase povinnost jako ucastniku dopravni nehody vymenit si potrebne nacionale a podle RZ neni problem si na strankach CKP zjistit behem par sekund pojistovnu daneho auta, pripadne se dozvis, ze zadna pojistovna neni.
V pripade ze se pojistovnu dozvis, uplatnis u ni skodu, v pripade ze se nedozvis, coz muze byt zapricineno tim, ze auto je nepojistene, nebo jeste neni sjednana pojistka zavedena v systemu, bude ti plnit skodu CKP, ktera si uz sama zjisti, zda je auto pojistene a kde a nahradu skody, kterou ti plnila si vyridi s prislusnou pojistovnou a pokud je auto nepojistene, tak s jeho provozovatelem, ci majitelem, na kterem to pak bude vymahat.
Tudiz ty svoje dostanes, vinika mas uznanyho a nehodu sepsanou, takze nemas vlastne co resit, maximalne sprcung za to, ze firemni vozidlo ridila neopravnena osoba pripadne. Ale jestli ma, nebo nema pojisteni a co predlozila, nebo nepredlozila policii je jedno, nabouralo te auto to a to, hlasene na toho a toho, ktere ridila osoba x,y jestli ma nebo nema pojisteni je problem jeji, ne tvuj.
za ranu zezadu, tedy nedodrzeni bezpecne vzdalenosti, pripadne bocniho odstupu udeluje policie ve velky vetsine pokutu 1 000 bez bodu, v mene pripadech jsem videl ze dali 500, to byli nejaci hodni jeziskove, jednou za svou praxi jsem videl ze dali dvojku.
Taktez sedi, ze protokol se alespon v praze ucastnikum nedava, rozhodne ne na miste nehody. Pouze v pripade ze maj v aute pocitac tak v praze davaj cislo jednaci, jinak ho prideli az tehdy, kdyz zpracovatel dorazi na barak - tedy v praze kongresova nebo hornatecka.
Zpracovanej protokol odesila policie v elektronicke podobe na CKP, odkud si ho stahuje likvidator prislusne pojistovny, takze ty ho vubec nepotrebujes a skodu u pojistovny muzes uplatnit bez nej.
V pripade ze po nem touzis, tak v praze si ho lze vyzvednout na kongresce, nebo na hornatecky. Policie u nehody zpravidla sama, nebo na zadost da vizitku, kdo nehodu setril - jmeno a sluzebni cislo a adresu, kde je mozno protokol vyzvednout.
Byla vase povinnost jako ucastniku dopravni nehody vymenit si potrebne nacionale a podle RZ neni problem si na strankach CKP zjistit behem par sekund pojistovnu daneho auta, pripadne se dozvis, ze zadna pojistovna neni.
V pripade ze se pojistovnu dozvis, uplatnis u ni skodu, v pripade ze se nedozvis, coz muze byt zapricineno tim, ze auto je nepojistene, nebo jeste neni sjednana pojistka zavedena v systemu, bude ti plnit skodu CKP, ktera si uz sama zjisti, zda je auto pojistene a kde a nahradu skody, kterou ti plnila si vyridi s prislusnou pojistovnou a pokud je auto nepojistene, tak s jeho provozovatelem, ci majitelem, na kterem to pak bude vymahat.
Tudiz ty svoje dostanes, vinika mas uznanyho a nehodu sepsanou, takze nemas vlastne co resit, maximalne sprcung za to, ze firemni vozidlo ridila neopravnena osoba pripadne. Ale jestli ma, nebo nema pojisteni a co predlozila, nebo nepredlozila policii je jedno, nabouralo te auto to a to, hlasene na toho a toho, ktere ridila osoba x,y jestli ma nebo nema pojisteni je problem jeji, ne tvuj.
SPZ vinika jiz mam,podle CKP vozidlo vinika neni pojisteno.Kdyz jsem si tuto informaci overoval na pojistovne vinika,tak pojistka opravdu byla ukoncena v roce 2006.Po konzultaci u teto pojistovny,me bylo doporuceno kontaktovat moji pojistovnu a zaridit si prohlidnu meho auta likvidatorem z me pojistovny.Potom vse nahlasit na CKP a potom se dej vule boziJirka325 píše:Jelikoz jsou nehody muj denni chleba, tak ti k tomu povim asi toto:

- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Já když to tu někdy čtu, tak mi zůstává rozum stát. Někteří radilové se tváří že ví všechno a přitom velký kulový.
Jelikož jsou nehody i můj denní chleba a za poslední dobu jsem jich pár zpracoval, tak i já bych k tomu mohl něco sdělit. Ale ono v podstatě nemá ani smysl se k tomu nějak vyjadřovat, protože vše potřebné, na pravém místě a vyčerpávající již napsal Jirka.
Zajímalo by mne pouze to, jak má nehodář na místě nehody vystavit účastníkům nehody protokol o dopravní nehodě, když Policie nemá notebooky ani tiskárny a žádný protokol v tiskové tvorbě jen k dopsání neexistuje. To za prvé. Za druhé nechápu, proč by měl nehodář nést odpovědnost za to, že za typ této nehody ( 19/1 zák.361/2000) nejsou žádné body a tak nízké pokuty. Zákony nevydávají řadoví policisté, myslím že jste tu všichni natolik inteligentní, aby jste tohle pochopily
Dále jen co Jirka nesdělil a k čemu bych se chtěl vyjádřit je pojištění auta. Když zastavim řidiče a nebude mít u sebe doklad o sjednaném povinném ručení, tak mám ze zákona povinnost mu udělit pouze 500Kč pokuty (jelikož nevím jestli to pojištění zapoměl nebo ho nemá) a odeslat oznámení na kancelář pojistitelů. Určitě nemám možnost zavřít ho až zčerná.
Pokud budeš něco chtít pořešit, napiš mi SZ, rád poradím, ale prosím bez emočních názorů, jako že jsem úplatnej, protože ti chci radit po SZ
Jelikož jsou nehody i můj denní chleba a za poslední dobu jsem jich pár zpracoval, tak i já bych k tomu mohl něco sdělit. Ale ono v podstatě nemá ani smysl se k tomu nějak vyjadřovat, protože vše potřebné, na pravém místě a vyčerpávající již napsal Jirka.
Zajímalo by mne pouze to, jak má nehodář na místě nehody vystavit účastníkům nehody protokol o dopravní nehodě, když Policie nemá notebooky ani tiskárny a žádný protokol v tiskové tvorbě jen k dopsání neexistuje. To za prvé. Za druhé nechápu, proč by měl nehodář nést odpovědnost za to, že za typ této nehody ( 19/1 zák.361/2000) nejsou žádné body a tak nízké pokuty. Zákony nevydávají řadoví policisté, myslím že jste tu všichni natolik inteligentní, aby jste tohle pochopily
Dále jen co Jirka nesdělil a k čemu bych se chtěl vyjádřit je pojištění auta. Když zastavim řidiče a nebude mít u sebe doklad o sjednaném povinném ručení, tak mám ze zákona povinnost mu udělit pouze 500Kč pokuty (jelikož nevím jestli to pojištění zapoměl nebo ho nemá) a odeslat oznámení na kancelář pojistitelů. Určitě nemám možnost zavřít ho až zčerná.
Pokud budeš něco chtít pořešit, napiš mi SZ, rád poradím, ale prosím bez emočních názorů, jako že jsem úplatnej, protože ti chci radit po SZ

při dopravní nehodě, při které došlo k usmrcení nebo zranění osoby nebo k hmotné škodě převyšující zřejmě na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí nebo na jiných věcech částku 50 000 Kč, neprodlené nezastavení vozidla nebo neohlášení dopravní nehody policistovi nebo nedovolené opuštění místa dopravní nehody nebo neprodlené nevrácení se na místo dopravní nehody po poskytnutí nebo přivolání pomoci nebo po ohlášení dopravní nehody
7 bodů
2500–5000
1 měsíc–6 měsíců (spáchá-li 2x a vícekrát v průběhu 1 roku)
---------
(§ 22/1k))
treba jsem to spatne pochopil diky za objasneni,rad si to necham vysvetlit
7 bodů
2500–5000
1 měsíc–6 měsíců (spáchá-li 2x a vícekrát v průběhu 1 roku)
---------
(§ 22/1k))
treba jsem to spatne pochopil diky za objasneni,rad si to necham vysvetlit
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož a protože jsi v tvém prvním příspěvku napsal : "alespoň že tam bylo to tažné", tak soudím, že nehoda nezpůsobila ani na jednom autě škodu převyšující 50tis. Escort ani 50tis. nestojí celej (tedy podle roku) a co bylo první auto netuším. Ale určitě bys to nemohl kvalifikovat jako velkou dopravní nehodu.