no ona ma cca 90MB, tak nevim, kterej mail to pobere...Vlkec píše:Pro: Euromen ta jak na to by se mi hodila mohl bys mi ji poslat na jirka.vlcek@seznam.cz. Dík
Jak se z "uzivatele" stane "mechanik amater ?
Re: Jak na to
320i coupe "plastak"
Ja se pustil do takovy maly generalky motoru (nemam teda BMW ale Hondu
), protoze me nebavilo dolejvat skoro 4l oleje na jednu nadrz
:D:D . Menili jsme pistni krouzky, ojnicni loziska, gufera na ventilech, simerinky na klice a na vacce, davali novy dalsi tesneni... O motoru jsem toho moc nevedel, nikdy jsem ho nevidel rozebranej, mel jsem k dispozici malou nevybavenou garaz s jamou, servisni manual z netu a jeden clanek s par fotkama generalky podobneho sohc motoru. Nejake naradi jako napr. momentovej klic, pomucky na krouzky, na ventilovy pruziny jsem si pujcoval od souseda.
Vetsinou mi pomahal tata. Vetsinu postupu mam nafoceny a popsany...
A delam to z duvudu, ze se chci neco priucit. Studuju PC obor

2.0 i-VTEC
Prodej home Hi-Fi produktů značek Harman/Kardon, Pioneer, Panasonic, Sony, JBL, Infinity, Bose, Bowers&Wilkins, Canton, Jamo, Denon...
Bezpečnostní kamery, kamerové systémy, CCTV, webové IP-kamery, videoservery
Prodej home Hi-Fi produktů značek Harman/Kardon, Pioneer, Panasonic, Sony, JBL, Infinity, Bose, Bowers&Wilkins, Canton, Jamo, Denon...
Bezpečnostní kamery, kamerové systémy, CCTV, webové IP-kamery, videoservery

Daniel píše:Ja se pustil do takovy maly generalky motoru (nemam teda BMW ale Hondu), protoze me nebavilo dolejvat skoro 4l oleje na jednu nadrz
:D:D . Menili jsme pistni krouzky, ojnicni loziska, gufera na ventilech, simerinky na klice a na vacce, davali novy dalsi tesneni... O motoru jsem toho moc nevedel, nikdy jsem ho nevidel rozebranej, mel jsem k dispozici malou nevybavenou garaz s jamou, servisni manual z netu a jeden clanek s par fotkama generalky podobneho sohc motoru. Nejake naradi jako napr. momentovej klic, pomucky na krouzky, na ventilovy pruziny jsem si pujcoval od souseda.
Vetsinou mi pomahal tata. Vetsinu postupu mam nafoceny a popsany...
tak to jsem na tom stejne..na stredni jsem studoval "elektronicke pocitacove systemy" a nez jsem se nechal vyhodit tak jsem studoval "softwarove technologie a management" na FEL CVUT...jinak ja to taky delam proto ze se chci neco priucit a myslim si ze me to bude bavit, jsem rad kdyz mi neco "roste" pod rukama, nebo spis ze mam ze sebe opravdu dobrej pocit kdyz si neco udelam sam, zivit bych se tim asi nemohl

tjn...tady za padesat sezenu 2 cely nahradni autaT613 píše:ono je taky sakra rozdil se hrabat v aute ktere ma cenu +/-40 a v pripade "havarie" sezenu motor za 5 ... a v aute v cene 300 kde motor je za 50+

320i coupe "plastak"
Já jsem vystudoval obchdní akademii a už při studiu jsem koupil E30, bál jsem se na autě něco dělat abych to nezničil atd. Po seznámení s Tonym bylo všemu jinak. Když jsem viděl do čeho so on pouští tak jsem to taky zkoušel a víc a víc. Když jsem si nevěděl rady tak jsem mu zavolal a on přijel ukázal vysvětl. Defakto všechny znalosti a dovednosti co se týče E30 mám od Tonyho. Ale stále jsou věci na který si netroufnu např. rozvody, ty se nastaví jen jednou špatně....
Thanx Tony

EX- BMW E30 316I Beránek ve vlčím rouše
BMW E39 528i T

BMW E39 528i T

Tak já mám jen učňák zamečničinu ,,, docela se to hodí E30 jsem si koupi začátkem května tohoto roku koupil jsem ji od bratra v celku slušném stavu čeká mě toho dost mám velké vize co a jak je tam motor 1.8 karbec původně asi z E21 a kastle je taky jakýsi pofiderný ročník
takže to je takový celý pofiderný ale začnu asi výbavou jako el stahování oken pak troška poladit motor a par dalších a chtěl bych časem motor z IS nebo 2.0i samozřejmně že i s překopáním napravy a brzd na kotouče ale to je zatím jen sen ....

ahoj chlapy já se taky chstám na go bavora 320i..kopil sem ho v dost špatnym stavu za 2500kč od nějakyho cápka s plzně...je tam snad 60% koroze tak s tátou budeme mít dost práce a já ještě víc čeká nás koupit co-čko ...takže kdyby ste někdo věděl o někom co prodává svářečku dejte vědět..
Tak doufám že až něco o prázdninách poseru že mi píchnete s návodem jak to zas dát dohromady...taky naštěstí strejda vozí káry ze SRN a tak dost umí opravit atd ...vozí taky krosky z Holandu ...kdyby ste někdo chtěl krosku taky dejte klidně vědět...
tak ti přeju hodně štěstí v upravách a opravách
Tak doufám že až něco o prázdninách poseru že mi píchnete s návodem jak to zas dát dohromady...taky naštěstí strejda vozí káry ze SRN a tak dost umí opravit atd ...vozí taky krosky z Holandu ...kdyby ste někdo chtěl krosku taky dejte klidně vědět...
tak ti přeju hodně štěstí v upravách a opravách
Toyota KE35, AE86, Golf Mk2 20v turbo, BMW E30 335i tour, E30 335i Turbo coupe, E30 324td chromák sedan, E34 520i tour
Tak tohle je tema
Vyucenej jsem pro Lokomotivni depo v CT ,takze motor zhruba ,ale ta velikost
No postupem casu stejne clovek menil profese ,ucil se a dnes jsem ve fazi kdy si udelam mraky veci na baraku ,ale auto musi hol kdyz ma bolistko k doktorovi.
Garaz je ,ale zednickou lzici a vodovahou na aute nic neudelam. Je mi jasne ze mne to ceka ,prece za prkotiny co se daji udelat doma nebudu platit servis.
Ted mne budete mit za uplnou trubku ,ale kdyz ja mam desnej strach ze neco na aute rozdelam a za hodinu nebudu vedet kam to patri. Asi jako PAT a MAT .Znam se ,urcite by mne nakonec neco zbylo

Vyucenej jsem pro Lokomotivni depo v CT ,takze motor zhruba ,ale ta velikost

Garaz je ,ale zednickou lzici a vodovahou na aute nic neudelam. Je mi jasne ze mne to ceka ,prece za prkotiny co se daji udelat doma nebudu platit servis.

Ted mne budete mit za uplnou trubku ,ale kdyz ja mam desnej strach ze neco na aute rozdelam a za hodinu nebudu vedet kam to patri. Asi jako PAT a MAT .Znam se ,urcite by mne nakonec neco zbylo

njn ale zkusit si to musis , a kdyz to dojebu nebo neslozim tak nekomu reknu a ten mi pomuze,takze v tom problem nevidim. Hlavne se nebatDoctorX píše:Tak tohle je tema![]()
Vyucenej jsem pro Lokomotivni depo v CT ,takze motor zhruba ,ale ta velikostNo postupem casu stejne clovek menil profese ,ucil se a dnes jsem ve fazi kdy si udelam mraky veci na baraku ,ale auto musi hol kdyz ma bolistko k doktorovi.
Garaz je ,ale zednickou lzici a vodovahou na aute nic neudelam. Je mi jasne ze mne to ceka ,prece za prkotiny co se daji udelat doma nebudu platit servis.![]()

ja mam system:
1) strojarsky se zamyslim
1.1) jdu otravovat tatu, nebo nejakyho zkusenyho clena po icq abyh vedel jestli jsem idiot nebo neeeee
2)zamyslim, rozplanuju+ projedu JAK NA TO
3)vrhnu se na to
3.1)zdarny konec svepomoci(malokdy az do konce)
3.2)tata+ opet icq
4) zdarne dokonceno(at uz s problemy, nebo bez) zatim tuk tuk tuk
1) strojarsky se zamyslim
1.1) jdu otravovat tatu, nebo nejakyho zkusenyho clena po icq abyh vedel jestli jsem idiot nebo neeeee
2)zamyslim, rozplanuju+ projedu JAK NA TO
3)vrhnu se na to
3.1)zdarny konec svepomoci(malokdy az do konce)

3.2)tata+ opet icq
4) zdarne dokonceno(at uz s problemy, nebo bez) zatim tuk tuk tuk
E+5 

Na tohle jsem mel experta svyho byvaly ho sefa, vsechno rozebiral a presne bud neslozil nefunkcni nebo neco zbylo. Jednou takhle pred zakaznikem resil reklamaci...po slozeni pry ze to tam uz z vyroby bylo navic a ze tim je po problemu. Normalne na ferovku mu to takhle vnutilDoctorX píše: Ted mne budete mit za uplnou trubku ,ale kdyz ja mam desnej strach ze neco na aute rozdelam a za hodinu nebudu vedet kam to patri. Asi jako PAT a MAT .Znam se ,urcite by mne nakonec neco zbylo

BMW 323i E36
Dneska jsem konečně dodělal výměnu předních tlumičů a pružin a když jsem měl hotovo, tak jsem si kousek couvnul a koukal jestli mi něco nezbylo na zemipaveld píše:Na tohle jsem mel experta svyho byvaly ho sefa, vsechno rozebiral a presne bud neslozil nefunkcni nebo neco zbylo. Jednou takhle pred zakaznikem resil reklamaci...po slozeni pry ze to tam uz z vyroby bylo navic a ze tim je po problemu. Normalne na ferovku mu to takhle vnutilDoctorX píše: Ted mne budete mit za uplnou trubku ,ale kdyz ja mam desnej strach ze neco na aute rozdelam a za hodinu nebudu vedet kam to patri. Asi jako PAT a MAT .Znam se ,urcite by mne nakonec neco zbylo.

jak na to...
rekl bych ze nedoporucuji tuto knihu... protoze jsou v ni dezinformace a dulezite veci uplne vynechavaji.... jestli bude mit nekdo zajem tak muzu poslat na meil komplet manual kterej jsme udelali napsali nafotili a kde je opravdu vse na E30 je to zadarmo
320i cabrio - 320ia cabrio - E39 M5 - Husqvarna 410 te
Je těžké být debilem, konkurence je moc velká
Je těžké být debilem, konkurence je moc velká
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
Re: jak na to...
Ahoj, mohu taky poprosit o zaslání na chvalovsky@mybox.cz , byl bych ti vděčný, taková literatura se hodí vždycky. Předem díky, ChvaldajendaE30 píše:rekl bych ze nedoporucuji tuto knihu... protoze jsou v ni dezinformace a dulezite veci uplne vynechavaji.... jestli bude mit nekdo zajem tak muzu poslat na meil komplet manual kterej jsme udelali napsali nafotili a kde je opravdu vse na E30 je to zadarmo