Vodní pumpa - Jaké jsou příznaky nefunkčnosti? Akutní

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Míšánek

Vodní pumpa - Jaké jsou příznaky nefunkčnosti? Akutní

Příspěvek od Míšánek » 09. 04. 2007 20:11

Možná, ale nic, co by mně pomohlo, jsem nenašel. Jedná se mi o to, že se mně na autě šíleně tlakují hadice. Hlava prasklá neni, v oleji emulze neni a když jsem zkoušel po upuštění přetlaku v chladícím okruhu (mimochodem při upouštění tohoto přetlaku mi vyvře voda, když je ten přetlak veliký) mačkat hadice, a pokud vím, tak by se stoupajícími otáčkami motoru měla tato hadice postupně tvrdnout, podle toho, jak tam proudí voda, jenomže toto se neděje. Auto se jinak (aspoň podle budíku) nepřehřívá, ale dle mého názoru tato pumpa nejede? Může mi to někdo potvrdit a nebo naopak vyvrátit? Děkuji :wink:

Jo a ještě něco. Jelikož jsem měl chvilku na autě prasklou hlavu, tak se mně stihl zasrat celý chladící okruh emulzí oleje a to tak, že je v expanzce vrstvička tohoto sajrajtu a i v hadicích je toto. Je možné, že se pumpa tímto bahnem zanesla a že by pomohlo pročištění?

Jinak se jedná o motor M20B20 L-Jetronic

Díky všem! :wink:
No smoke, no fun...
Obrázek

maca
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maca » 09. 04. 2007 20:13

a zkousel si to poradne odvzdusnit? na termostatu je odvzdusnovaci sroub
clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi :mrgreen:

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 09. 04. 2007 20:36

maca píše:a zkousel si to poradne odvzdusnit? na termostatu je odvzdusnovaci sroub
Jj, vzduch tam neni. Odvzdušňoval jsem i když je to údajně u E28 zbytečné, jelikož je expanzka výš položená než zbytek chladícího okruhu
No smoke, no fun...
Obrázek

maca
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maca » 09. 04. 2007 21:52

a remen na pupe je v pohode? resp toci se remenice? jinak vodni pumpu kdzy odpojis jeji pohon remenem musi mit malej odpor ale jestli ji budes mit odpojenou, tak ji rovnou vzndej a ykoukni poradne
clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi :mrgreen:

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 09. 04. 2007 22:20

maca píše:a remen na pupe je v pohode? resp toci se remenice? jinak vodni pumpu kdzy odpojis jeji pohon remenem musi mit malej odpor ale jestli ji budes mit odpojenou, tak ji rovnou vzndej a ykoukni poradne
Řemenice se točí úplně bez problémů. Nejspíš bude ta pumpa fakt v řiti. Zitra na to mrknu. Co jsem se díval do ETK, tak to neni žádný problém vyhodit ven

Díky za rady. Kdyžtak zitra napíšu, jak jsem pochodil :wink:
No smoke, no fun...
Obrázek

Odpovědět